Şimdi Ara

Intel/NVIDIA sistem hakkında düşünceleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sistemi grafik,tasarım vb. gibi işler için değil de açıkçası oyun ve diğer günlük işler için kullanacağım.Bütçe sınırlaması aslında tam olarak yok.2000-2500 arasında dolaşması idealdir ama.(Aslında sistemi yazın başında toparlayacağım,ama şimdiden parça seçip onları almak mantıklı olur gibime geldi,sonuçta yeni birşeyler çıkacaksa eğer fiyat bakımından çok uygun verilerle karşılaşacağımı sanmıyorum.Sadece şimdi düzenlediğimi daha ucuza bulabilme şansım olacak.)

Öneri yaparken sizden isteğim mümkünse AMD,ATI ve ASUS markalarına olabildiğince az yer vermek.Bunu burada marka tartışması çıkarayım diye söylemiyorum.Sadece geçmişte tecrübelerimden dolayı bu üreticilerle işim rast gitmedi,o kadar.

Neyse gelelim benim düşündüğüm sisteme,

Kasa: Thermaltake'den 600w lık birşeyler bakacağım sanırım.Pencereli olması benim hoşuma gider.

İşlemci: Intel i5 2500k.Zaten birçoğunuzun bu işlemcide hemfikir olduğuna eminim.

Ram: Ya Corsair Vengeance ya da GSkill Ripjaws, 2x4gb lık modül alacağım.1600mhz olarak düşündüm ama çok da fark yaratacağını sanmam.

Ekran Kartı: MSI GTX560 Ti Twin Frozr II.GTX 570 tabiki daha olur ama fiyat konusunda nasıl olur bilemiyorum.

HDD: Aslında ilk aşamada HDD kullanmayacağım onun yerine Corsair Force 120GB lık olanı alıp,sonrasına karar vereceğim.Ama bu SSD kurulumu kafamı karıştırıyor.Özellikle herkesin farklı okuma/yazma hızı alması ve AHCI konusundaki bilgi eksikliğim engel oluyor.

Mobo: Mobo konusunda gerçekten emin değilim.İleride SLI yaparmıyım onu da bilmiyor gibiyim aslında.Ben MSI'dan Z68-G43(d3) modelini uygun gördüm.

Bunun dışında işlemci soğutucu almalı mı almamalı mı kararsız kaldım.

Dipnot olarak şöyle bir durum da var,aslında voltaj tweaklerine ya da major overclock işlerine girmeyeceğim.MSI nin sundugu Afterburner programı zaten gayet faydalı gibi duruyor.İşlemci overlocklama konusunda tereddütlerim var.Hiç overlock yapmayacağımı hesaba katarsak,hangi parçaları değiştirmeyi düşünebiliriz?

edit: Bütçe kapsamı dışında da bir monitör alınacak.21.5" ler falan iyi güzel de benim masada o kadar yer yok.Yüksek çözünürlüklü daha düşük boyutlarda olan iyi bir monitor fikriniz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aedelric -- 2 Şubat 2012; 22:21:25 >

• İşlemci soğutucu pek gerekeceğini sanmıyorum usta ama yani sana kalmış çok fazla yormassın heralde işlemciyi
    Z68 Çipli mobo lar gerçekten tam bir performans ürünü ve geleceği olan kartlar seni üzeceğini sanmıyorum :)
    Kasa olarakda "THERMALTAKE VN47021W2NE COMMANDER 700W PENCERELİ MidT ATX SİYAH KASA" bunu düşüne bilirsin bende kuracağım sistemde bu kasayı kullanacağım banada forumdan bir arkadaş onermişti :)
  • Alacağın sisteme çok yakın bir sistem bende var, 600w psu az geliyor. 650-700 al rahat ol bana kalırsa. Ayrıca monitörü de ucuza gelsin diyerek analog çıkışlı alma, mutlaka dijital çıkışlı olsun. Yaptığım hataları söylüyorum sen yapmayasın diye . Masamda yer yok demişsin ama kasayı koyacağın yer genişse full tower bir kasa almanı öneririm, hem gelecekte rahat olursun hem de ben hiç ısınma sorunu yaşamadım şimdiye kadar. Ekran kartım asus gtx 560 ti, ( ben de overclock yapmıyorum ) yük bindiriyorum 55 dereceyi geçmiyor, yük kalktımı da direk 30 derecelere geri dönüyor.
    NOT : 560ti 'nin CUDA'sından oldukça memnunum. Şu sıralar 560ti'nin birçok versiyonu çıktı, calibrenin özel soğutmalısını tavsiye ederim paran yeterse.
  • @kettoplazmikretikulum Eyv hocam,kasaya baktım guzel duruyor.Mutevazı bir plexi si de var

@prestijkorsan07 kettoplazmikretikulumun dediği kasa olucak gibi o zaman 700w iyi gibi.Monitor olarak onerdiğin bir model var mı? Ayrıca SparkCalibre'yi şu ana kadar baktığım hiçbir sitede satışta göremedim.Eksen de ya da Vatan da olma şansı yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NecroBlade

@kettoplazmikretikulum Eyv hocam,kasaya baktım guzel duruyor.Mutevazı bir plexi si de var

@prestijkorsan07 kettoplazmikretikulumun dediği kasa olucak gibi o zaman 700w iyi gibi.Monitor olarak onerdiğin bir model var mı? Ayrıca SparkCalibre'yi şu ana kadar baktığım hiçbir sitede satışta göremedim.Eksen de ya da Vatan da olma şansı yok mu?

Belki sen bilgisayarı alıncaya kadar gelir, yurt dışında akrabaların varsa onlara da gönderttirebilirsin. Bir arkadaşım öyle yapıyordu hep. Senin grafik işleriyle uğraşmadığını değil uğraştığını zannetmiştim, o yüzden CUDA iyi dedim. Monitör olarak tavsiyem yoktur ancak en ucuzundan dijital çıkışlı, full hd bir monitör tavsiye ederim. Pahalısı bir şey farkettirmiyor bana kalırsa.

• Hocam monitör olarak benim pek bir bilgim yok ama galiba hem tv hemde monitör olarak kullanılanlar varmış nasıl bilmiyorum ama duyduğuma göre eğer uygun bir bütçeye bulabilirseniz boyle bişey alın kesinlikle :)
  • quote:

.(Aslında sistemi yazın başında toparlayacağım,ama şimdiden parça seçip onları almak mantıklı olur gibime geldi,sonuçta yeni birşeyler çıkacaksa eğer fiyat bakımından çok uygun verilerle karşılaşacağımı sanmıyorum.Sadece şimdi düzenlediğimi daha ucuza bulabilme şansım olacak.)

http://forum.donanimhaber.com/m_26268540/mpage_1/key_/tm.htm

Konuyu takip edin , araştırmaya devam edin. Sistemi almadan 3 gün önce gelirseniz en güzel şekilde öneriler gelecektir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD İşlemcili Sistem Tavsiyesi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

quote:

.(Aslında sistemi yazın başında toparlayacağım,ama şimdiden parça seçip onları almak mantıklı olur gibime geldi,sonuçta yeni birşeyler çıkacaksa eğer fiyat bakımından çok uygun verilerle karşılaşacağımı sanmıyorum.Sadece şimdi düzenlediğimi daha ucuza bulabilme şansım olacak.)

http://forum.donanimhaber.com/m_26268540/mpage_1/key_/tm.htm

Konuyu takip edin , araştırmaya devam edin. Sistemi almadan 3 gün önce gelirseniz en güzel şekilde öneriler gelecektir.

Linkteki sistemleri beğendim,güzel de organize edilmiş.Sistemi almadan birkaç gun once tekrar mutlaka size danışayım.Zaten sistemi netten sipariş etmeyeceğim.Bu nedenle alabileceğim yerler Vatan/Exa/Eksen/Bimeks ile kısıtlı.Elden gidip monte ettirip geleceğim.Önerileriniz için teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.