Şimdi Ara

İntel P4 (LGA)2.66 işlemci sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bnm işlemcim o kadar ses çıkarıyorki sanki ucak kalkıyor yakınınızdan...
    -Ayda 1 temizlik yaparım Donanımları sökerim temizler takarım bu 2. olusu sabıt degıl yanı fanın calısma hızı
    ne kadar kasarsa o kadar hızı artıyor ve gurutluye sebep... yardımlarınız bekliyorum tavsiyeniz nelerdir..

• bende de cel2.66 var aynı sorun bende de var ama cvp yok...
  • hocam sesin fan dan geldigine emin senin yeni bir cpu sogutucu almanız gerek stok fan kulandıgını zı var sayarak srtok falar gürültüü yapabilir
  • konu benim ki değil ama , herkez yağ falan sürün diyor. olmadı önereceğin ucuzundan fan var mı? (bu arada ka_4n kusura bakma)
  • bende de aynı işlemci (p4 2.66 lga 775) var ve ben de aynı sorundan muzdaribim kaç zamandır. işlemci fanını değiştirmenin en kesin çözüm olduğuna karar verdim ve lga775'ler için işlemci fanlarını araştırdım forumlarda vs. en sonunda "arcting cooling alpine7"de karar kıldım (aslında daha iyileri var ama pahalılar, sonuçta overclock falan yapmıcam için o kadar para vermek istemedim).

dün de satın aldım (bu arada fanın fiyatı yaklaşık 30ytl) ama kendim takamayacak kadar bilgisizim bu bilgisayar konusunda. aldığım yere sordum ama nerdeyse fan parası kadar fiyat istedi takmak için, ne yapayım ben şimdi? mecidiyeköy veya beşiktaş civarı 5-10 milyona fanı takacak tanıdığınız bilgisayarcı var mı arkadaşlar, yardım ederseniz sevinirim...
  • Arkadaşım, yakınlarda olsaydın inan ki ben gelir, bedava takardım ama çok uzaksın..
    Dikkatlice ve nasıl söktüğünü aklında tutarsan, takarken de tersini uygular ve kendin halledebilirsin aslında..Biraz cesaret..
    Hadi bakalım, kolay gele..
  • quote:

Orjinalden alıntı: AMFİBİ

Arkadaşım, yakınlarda olsaydın inan ki ben gelir, bedava takardım ama çok uzaksın..
    Dikkatlice ve nasıl söktüğünü aklında tutarsan, takarken de tersini uygular ve kendin halledebilirsin aslında..Biraz cesaret..
    Hadi bakalım, kolay gele..

çok saol arkadaşım, çok iyisin...

kolay olduğunu düşünsem cesaret ederdim belki ama kutudan çıkan kağıttaki şekillere baktığımda anakartı da sökmem gerekiyor diye anladım (yanlış anlamadıysam tabi) ve cesaret edemedim bu yüzden. ayrıca dedim ya hiç anlamam bu işlerden, bir arızaya sebep olup ekstra masraf çıkarmak istemiyorum :)

neyse bakıcaz artık, umarım taktırabilrim en kısa zamanda da kurtulurum bu sesten.

tekrar saol ilgin için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enciniyır -- 14 Mayıs 2007; 1:41:46 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anakartı söküp alta elektriği iletmemesi + fanın ayaklarını tutması için aparat takılır

onu taktıktan sonra zor olan iş yok
  • benım bılgısayarımın ıslemcısıde senınkının aynısından ve aynı senın bılgısyar gıbı cok fazla ses cıkarıyor. eger sessız bır fan bulursan burayada yaz bende degıstırmeyı dusunuyorum
    quote:

Orjinalden alıntı: ka_4n

bnm işlemcim o kadar ses çıkarıyorki sanki ucak kalkıyor yakınınızdan...
    -Ayda 1 temizlik yaparım Donanımları sökerim temizler takarım bu 2. olusu sabıt degıl yanı fanın calısma hızı
    ne kadar kasarsa o kadar hızı artıyor ve gurutluye sebep... yardımlarınız bekliyorum tavsiyeniz nelerdir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: harunpal

benım bılgısayarımın ıslemcısıde senınkının aynısından ve aynı senın bılgısyar gıbı cok fazla ses cıkarıyor. eger sessız bır fan bulursan burayada yaz bende degıstırmeyı dusunuyorum
    quote:

Orjinalden alıntı: ka_4n

bnm işlemcim o kadar ses çıkarıyorki sanki ucak kalkıyor yakınınızdan...

encinayırbende de aynı işlemci (p4 2.66 lga 775) var ve ben de aynı sorundan muzdaribim kaç zamandır. işlemci fanını değiştirmenin en kesin çözüm olduğuna karar verdim ve lga775'ler için işlemci fanlarını araştırdım forumlarda vs. en sonunda "arcting cooling alpine7"de karar kıldım (aslında daha iyileri var ama pahalılar, sonuçta overclock falan yapmıcam için o kadar para vermek istemedim).

(bu arada fanın fiyatı yaklaşık 30ytl)

ARkadaş almış kullandıktan sonra biraz bilgi verseydi.Ben 2 kere para vermeyi sevmeyenlerdenim fanı 100 kere sokup takıyorum yontem arıyorum.:D

• quote:

Orjinalden alıntı: vanted

hocam sesin fan dan geldigine emin senin yeni bir cpu sogutucu almanız gerek stok fan kulandıgını zı var sayarak srtok falar gürültüü yapabilir

nediyorsun yaratık
  • --------------------------------------------------------------------------------

Disable PME.
    intel UNDI,PXE-2.0(build 082)
    Coprigh (c) 1997,1998,1999 inter corporation
    VIA Rhine II Fast Ethernet Adapter v2.20(2003/01/06)

extmem_copy(000996D0,0028D3A0,0084)pass AH=0008
    extmem_copy(0009E2E0,0028D4A8,0AB0)pass AH=0008
    extmem_copy(00093920,0028F25F,2ED6)pass AH=0008
    extmem_copy(00090000,0028EA08,042C)pass AH=0008

CLIENT MAC ADDR:00 0C 61 00 00 00 GUID:00020003-0004-0005-0006-0007-0008-0009

PXE-E53:No Boot filename received

PXE-MOF:Exiting intel PXE ROM

Reboot and Select proper Boot device
    or Insert Boot Media in selected Boot device or press a key_

şeklinde bir yazı çıkıyor...
    asus p4v8x-x anakarttaki celeron 2.0 işlemciyi söküp pentium4 2.4 işlemciyi taktım....
    önce çalıştı sonra bu yazı çıkmaya başladı...
    celeron işlemciyi geri takınca sorun olmuyor ama pentium4 işlemciyi takınca böyle bir sorunla karşılaşıyorum...
    bu sorunu çözemedim...
    yardımcı olursanız memnun olurum...
    saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaptan pilot -- 16 Mart 2008; 12:04:02 >

• yokmu yaw derdime bi çare?
  • işlemci P4 2.4 800 mhz ise problem olabilir. Çünki anakartın pc3200 yani ddr 400 mhz.. bu tarz bi uyumsuzluk olabilir. (çok emin olmamakla birlikte bu ihtimali de gözönünde tutabilirsin)

bios tan "boot" kısmında first boot device'ı HDD olarak seçmeyi dene.

kolay gelsin. umarım faydası olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.