Şimdi Ara

Intel Pentium G3258 overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    anakart (MSI H97 GAMING 3 )
    işlemci (Intel Pentium G3258)
    ram (Kingston 8GB (2x4GB) HyperX Savage RED DDR3)

işlemcime overclock yapmak istiyorum ancak cpu ratio kısmını bir türlü açamıyorum. oc genie ve msi nin command centeri ilede yapmaya çalıştım ancak yine olmadı. anakartın biosu güncel, driverlarınıda yeni yükledim aynı anakartı kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirmisiniz acaba..

• h serisi anakartlarda oc yapılmıyor diye biliyorum. aynı modelin z serisi mevcut bende oc yapsamda performansa pek getirisi olmaz diye düşünüyorum zira stock fan ucu ucuna yetiyor zaten. benim pskolojik sınırım 60 derecedir gpu ve cpuda.
  • h serisinde overclok yapılmıyor hocam
  • Hocam geçmiş olsun çok yanlış parçalar almışsınız zaten g3258'in zamanı geçdi bu saatten sonra çift çekirdekli işlemci alınmaz bütçeniz kısıtlıysa amd x4 860k (250 tl forumda 180'e bulabilirdiniz) ve 200 liraya uygun anakart alıp kullanmalıydınız.Sanırım 600 tl harcama yapmışsınız (250 işlemci 350 anakartr) size tavsiyem işlemcinizi satıp yerine 1150 soket i3 işlemci almanız zira 3258'i oc'suz kullanacağınıza kullanmayın daha iyi.
  • arkadaşlar anlamadığım şey şu ben biraz uğraştıktan sonra overclock yapmayı başardım işlemcim şuan 4.0 da gayet stabil çalışıyor. gta v i yüksek ayarlarda sorunsuz oynuyorum. cevaplar için sağolun sorunum çözüldü. :)
  • amma sallamıs millet haa..
  • Ya bilip bilmeden yorum yapanlara kıl oluyorum.Nerden duyup gelionuzda H serisine overclock yapılmıyor diyebiliyorsunuz.H97 overclock oluyor arkadasım dinleme şunları.Ayrıyeten işlemciyi kötüleyenlerde hiçbirşey bilmiyor.Bu fiyata daha iyisi yok.İntel yeni işlemcilerini duyurdu ve hepsi çift çekirdek.Demekki neymiş hala çift çekirdek kullanmaya devam.İntelin politakası sayesinde mecbur oyunlarda ona göre optimize ediliyor.Çünkü işlemcide lider konumda.Amdyi kim takar ki xD Adamlar hala 4-6-8 çekirdek koyuyor hiçbir işe yaramıyor.Yine intelin gerisinde.Herzamanda öyle olucak.Sen biraz bios ayarlarini kurcala bulursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AkselEsEs -- 30 Aralık 2015; 20:07:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • anakartımın biosunda özel olarak overclock ayar paneline büyük yer ayrılmış kesinlikle overclock yapılıyor yaptımda işlemcide gayet iyi arkadaşlar biraz araştırın pentium diyip geçmeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: erayackgz

anakartımın biosunda özel olarak overclock ayar paneline büyük yer ayrılmış kesinlikle overclock yapılıyor yaptımda işlemcide gayet iyi arkadaşlar biraz araştırın pentium diyip geçmeyin

benim g3258 4.6ghz 1.28v ile görüyordu diye hatırlıyorum. 70 dereceyi de geçmiyordu prime95 da.

fiyatına göre en iyi intel işlemci ama amd fx4300, x4 860k, fx6100 vs. gibi işlemciler aynı fiyata ileriye dönük daha yüksek performans sunar. gtaV, fifa16 vs. gibi oyunlarda en düşük ayarlarda bile tekleme yapıyordu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.