Şimdi Ara

Intel Pentium G3258 yeterli mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aslin'da i3 4160 Yada Athlon x4 860 K Alsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gayet güzel işlemciler ama şöyle bi sorun var. Pentium'un iki çekirdeğinin gücü nerdeyse AMD'nin 4 çekirdeğine bedel. Ancak oyunlarda 4 çekirdeğin daha mantıklı olması gibi bir durum da var.

ARKADAŞIM yetti ama ben ne diyorum sen ne diyorsun. Ucuz olacak diyorum 290x falan diyorsun. Elimdeki ekran kartını beslesin yeter ben kart almayı düşünmüyorum şu an.

AMD Athlon da iyi fakat FM2 ne kadar güvenilir bilemedim. Eğer daha ucuz olacaksa AMD alırım sonuçta benim en yüksek ayarlarda oynama gibi bi derdim yok. RAM illa 8 yapmamıza da gerek yok. Sonuçta su an piyasadaki nerdeyse çoğu anakart çift RAM slotlu. 4 alsam daha sonra bi 4 eklerim daha ekonomik olur. Anakart olarak uygun bi öneriniz var mı?
    OC meraklısı değilim gerekirse 0.1 0.2MHz falan yaparım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YereDusenAdam -- 12 Kasım 2015; 7:49:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: YereDusenAdam

Gayet güzel işlemciler ama şöyle bi sorun var. Pentium'un iki çekirdeğinin gücü nerdeyse AMD'nin 4 çekirdeğine bedel. Ancak oyunlarda 4 çekirdeğin daha mantıklı olması gibi bir durum da var.

ARKADAŞIM yetti ama ben ne diyorum sen ne diyorsun. Ucuz olacak diyorum 290x falan diyorsun. Elimdeki ekran kartını beslesin yeter ben kart almayı düşünmüyorum şu an.

AMD Athlon da iyi fakat FM2 ne kadar güvenilir bilemedim. Eğer daha ucuz olacaksa AMD alırım sonuçta benim en yüksek ayarlarda oynama gibi bi derdim yok. RAM illa 8 yapmamıza da gerek yok. Sonuçta su an piyasadaki nerdeyse çoğu anakart çift RAM slotlu. 4 alsam daha sonra bi 4 eklerim daha ekonomik olur. Anakart olarak uygun bi öneriniz var mı?
    OC meraklısı değilim gerekirse 0.1 0.2MHz falan yaparım

Dostum elindeki ekran kartını 50 liraya ikinci el alacağın e8400 tarzı core2 dou bir işlemci rahat besler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.C.B -- 12 Kasım 2015; 8:20:41 >

• Evet besler ancak oyunu rahat oynatmaz bana.

• quote:

Evet besler ancak oyunu rahat oynatmaz bana.

Oyunu işlemci ile değil ekran martı ile oynuyoruz burada oyununuzu sıkıntıya sokacak tek şey işlemcinin ekran kartına darboğaz olmasıdır ki mevcut ekran karşımıza bahsettiğimiz işlemci darboğaz yapmaz anakart masrafida size cikmaz.ama uzun vadede upgrate düşünüyorsanız haswel tabanlı 3258 kurabilirsiniz 3-5 yıla isterseniz neslin i7 sine terfi edersiniz.sorununun cevabına gelince 3258 de 860k da mevcut donanımınız maximum çalıştırmaya yetecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jam&jam

quote:

Oyunu işlemci ile değil ekran martı ile oynuyoruz burada oyununuzu sıkıntıya sokacak tek şey işlemcinin ekran kartına darboğaz olmasıdır ki mevcut ekran karşımıza bahsettiğimiz işlemci darboğaz yapmaz anakart masrafida size cikmaz.ama uzun vadede upgrate düşünüyorsanız haswel tabanlı 3258 kurabilirsiniz 3-5 yıla isterseniz neslin i7 sine terfi edersiniz.sorununun cevabına gelince 3258 de 860k da mevcut donanımınız maximum çalıştırmaya yetecektir.

Güldürdünüz.

Cs Go gibi source motorunu kulanan oyunlarda işlemcinin önemi ekran kartından fazladır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

quote:

Orijinalden alıntı: jam&jam

quote:

Güldürdünüz.

Cs Go gibi source motorunu kulanan oyunlarda işlemcinin önemi ekran kartından fazladır.

Hangi oyun olursa olsun GPU nun limitine takılacaktır işlemci ayrıca biraz araştırın oyunlarda core 2 dou e8400 neredeyse stock 3258 performansı verir vermese bile extra alacağı FPS yeni anakart ve işlemci maliyetine deymez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.C.B -- 12 Kasım 2015; 10:04:35 >

• x4 860k
  • "cs go da kalabalik mapte oyun oynayamazsin" yorumu bayagi komik olmus.ben 6 7 ay oldu cs go da tek bir takilma yasamadim 4.0 da kullaniyorim islemciyi Bf4 un en kalabalik map inde bile 40 fps altina dusmuyorum g3258 li bilgisayarimda . Gta5 ayni sekilde . 4 cekirdek gerektirmeyen oyunlarin ustesinden rahat geliyor g3258 e tabiki asiri fazlasini da beklememek lazim . tabiki de bir 4690 degil ama o kadar kotu de degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RayMcCall -- 12 Kasım 2015; 12:21:02 >
  • Şu an ki işlemcim Pentium E5200 2.5GHz. Sizce 775 pine yatırım yapmaya değer mi?

• 860K güzel işlemcidir fakat önü kısıtlıdır yani ileride yükseltebileceğin bir sistem olmayacaktır ben G3258 + H81 yongalı bir anakart almanı öneririm yetmediği zaman çok daha performans farkı yaratacak işlemcilere geçebilirsin 4790'a kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RayMcCall

"cs go da kalabalik mapte oyun oynayamazsin" yorumu bayagi komik olmus.ben 6 7 ay oldu cs go da tek bir takilma yasamadim 4.0 da kullaniyorim islemciyi Bf4 un en kalabalik map inde bile 40 fps altina dusmuyorum g3258 li bilgisayarimda . Gta5 ayni sekilde . 4 cekirdek gerektirmeyen oyunlarin ustesinden rahat geliyor g3258 e tabiki asiri fazlasini da beklememek lazim . tabiki de bir 4690 degil ama o kadar kotu de degil

senin bf4 ve cs go yu kalabalık maplerde o işlemciyle akıcı bir şekilde oynadığını söylemenden daha komik değil

4 çekirdek gerektirmeyen oyunlar olarak bf4 ve cs godan bahsetmen kadarda komik değil

tüm bunlara yettiğini söylediğin (3258) işlemcini i5 ile değiştirip gelip burda iş gördüğünü söylemen kadarda komik değil

• YereDusenAdam kullanıcısına yanıt
    2'ci El i3 4160 Al Sonuc'ta Hyper-Threading Var 250 TL'lik Anakart Al Tamam'dir Bu is Athlon x4 860 K Guzel Ama Gerek Yok . 290X'i ilerde Alirsin Demek istedim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 12 Kasım 2015; 18:40:29 >
  • http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-h81m-ds2-intel-h81-soket-1150-ddr3-1600mhz-vga-anakart.html?srt=UP#galeri

Ne dersiniz iş görür mü?

• quote:

Orijinalden alıntı: StickyGreen

quote:

Orijinalden alıntı: RayMcCall

"cs go da kalabalik mapte oyun oynayamazsin" yorumu bayagi komik olmus.ben 6 7 ay oldu cs go da tek bir takilma yasamadim 4.0 da kullaniyorim islemciyi Bf4 un en kalabalik map inde bile 40 fps altina dusmuyorum g3258 li bilgisayarimda . Gta5 ayni sekilde . 4 cekirdek gerektirmeyen oyunlarin ustesinden rahat geliyor g3258 e tabiki asiri fazlasini da beklememek lazim . tabiki de bir 4690 degil ama o kadar kotu de degil

senin bf4 ve cs go yu kalabalık maplerde o işlemciyle akıcı bir şekilde oynadığını söylemenden daha komik değil

4 çekirdek gerektirmeyen oyunlar olarak bf4 ve cs godan bahsetmen kadarda komik değil

tüm bunlara yettiğini söylediğin (3258) işlemcini i5 ile değiştirip gelip burda iş gördüğünü söylemen kadarda komik değil

benim kullanici deneyimim var kardeş bol keseden sallamiyorum . 2 pc var bende biri 4690k digeri 3258. Senin gibi buyuk mapte sikinti yaratir deyip hic kullanmadigim islemciden yorum yapmiyorum komedinin allahisin hani kendim kullanmasam islemciyi hak vericem

https://youtu.be/CcnlfVkPrgg bu 1. Video

https://youtu.be/TjjGaZT3unk oynuyor adam akmıyor mu oyun ?

Bir malı kötüleyebilirsin tamam beğenmezsin ama yaptığı birşeyi de yapmıyormuş gibi göstermeye gerek yok bence . bak tekrar soyluyorum g3258 idare eder bir islemci cok gelecege donuk bir islemci degil ama bence parasinin hakkini veriyor . ben simdi sistem toplasam 4460 tan baslardim en az ama butce bunu gerektiryorsa cekinmeden de alirdim g3258.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RayMcCall -- 13 Kasım 2015; 8:16:08 >

• RayMcCall kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle

Zaten bütçe olsa bende isterim bir i3 i5 ama yok işte.

Sanırım bu işlemci bana yeter de artar bile. Peki üstteki verdiğim anakart hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ayrıca CSGO'dan bahsediyoruz ne büyük mapı

• R9 280x var g3258 4,4 ghz de kullaniyorum cs go da 80-90fps zaten vsyn acik oynuyorum sabit 78(monitor oc lu) oynuyorum,inanma sen sallayan kisilere farcry 4 oynuyorum bir yandan 40 fps ustu genelde full grafik bi sıkıntı yok elbette darbogaz oluyor farcry 4 te az cok ama yani bu fiyata daha iyisi yok

• https://youtu.be/KE5TgWKWWD8
    Kendi cektigim video far cry 3 icin r9 280x e oc yapip 290 ayarina getirdigim halde darbogaz yok dikkatle bakarsan gorursun ultra ayarlarda

• G3258'i sıvı soğutma ile 4.6 Ghz'de kullandım. Önce R9 280 daha sonra da deneme amaçlı R9 290 taktım. 2. pc ile kıyaslama olması için bazı testler yaptım. İ7 2700K 4.6GHZ ile kıyasladım. Bazıları G3258 için işe yaramaz, kullanılmaz bilmem ne diye atıp tutuyor ama, sizin beğenmediğiniz işlemci, Physic ve Cpu Testler dışında ekran kartını İ7 2700K kadar doyurabiliyor. GPU puanları aynı idi. İşlemci darboğaz yapıyor mu diye overclock yaptığımda ekran kartına, fps'lerin yükseldiğini gördüm ve bu da darboğaz olmadığını gösterir. GTA5 de dahil Shadow of Mordor, Dying Light ( G3258 ile bitirdim ) Wolfenstein New Order, Wolfenstein Old Blodd gibi oyunları oynadım. Ne bir anlık takılma ne de bir yavaşlama, hiçbir sıkıntı olmadan oynadım. 4.6 GHZ'de i5 kadar performans veriyor buna her türlü kefilim çünkü 6 ay kullandım işlemciyi. Adamlar işi abartıp TİTANX ile bile oynadılar bu işlemciyle, siz neyden bahsediyosunuz. Kullanmayan adam yorum yapmasın..

• Vay be Pentium neymiş böyle

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.