Şimdi Ara

Intel PROset / kablosuz wi-fi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
14.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba , Intel PROset kablosuz wi-fi programı die bi program yüklü bilgisayarımda

ve bilgisayarım yeni daha 1 aylık bu program neyin nesi die merak ediyorum yardımcı olursanız sevinirim

bu program yüzünden çok sıkıntı çektim internet ayarları birbirine girdi zar zor düzelttim laptopumda

çok fazla gereksiz program olduğunu düşünüyorum fabrika çıkışı çok program var

kaldırmak istiyorum fakat kararsızım neyin ne olduğunu bilmeden kaldırmak istemiyorum

şimdi aşağıda yazıcağım programlar benim gereksiz olduğunu düşündüğüm bir yandan da kaldırmak istemeğim programlar (bir şey olur die )

Ben programları aşağıya yazıcam hangisini kaldırmalıyım hangisi gerekli / gereksiz yazarsanız çok memnun olurum;

1-Intel PROset / kablosuz wi-fi yazıımı

2-Intel Widi

3-Cyberlink BD ****or 2.0

4-Cyberlink LabelPrint

5-Cyberlink PowerProducer

6-Cyberlink PowerDVD 9

7-Cyberlink MediaShow

8-Cyberlink Power2go

9-Intel Rapid Depolama Teknolojisi (Araştırdım kaldırdım )

Bu programlar harici programlar benim günlük kullandıklarım ama yukarıdakileri gereksiz die düşünüyorum

sizinde görüşünüzü almak isterim teşşekkürler.

• İntel proset kablosuz wi-fi programı bilgisyarınızdaki wireless ağ bağdaştırcısının sürücüsünü ve bazı yardımcı ayarlama araçlarını içeren bir programdır.Çok gerekli değildir.Normalde XP dahil vista ve Win7 kablosuz ağ bağdaştırıcılarını otomatik olarak tanıyor ve sürücüsünü yüklüyor.Ancak bu proset yazılımı daha güncel bir sürücü ise belki güvenlik ve wi-fi performansı açısında avantaj sağlayabilir.Onun dışında pek bir etkisini göremedim.Benim bilgisayarımda kurulu değil mesela.

Yanlız şunu da hatırlatayım.Bazan bu sürücü yanında ufak birkaç yüz kilobaytlık bir ek sürücü dosyası falan olabiliyor.Bilgisayarınıza özgü donanıma ait olan bu aracı kurmadan proset wifi sürücüsü de doğru çalışmıyor.Hatta hatalı çalışabiliyor.O bakımdan bilgisayarın destek sitesinde sürücüler bölümünde böyle bir araç-utility tarzı bir şeyler var mı dikkatli araştırın.Ben bu yüzden iki ay uğraşmış,laptoptaki sistemi ha bire baştan kurup durmuş,proset sürücülerin nerdeyse hepsini denemiştim.Ta ki 176 kb lik ayrı bir program olan ufacık eklentiyi kurana dek.

Laptoplarda fabrika çıkışı gereksiz çok fazla program oluyor.Bunlar ayrıca açılışı yavaşlatan etkiye neden oluyorlar.Pek çoğu aslında pek birişe yaramayan bloatware denen gereksiz sistem yazılımları.Sistemin rahatlığı ve performansı açısından bunları tespit edip kaldırmak gerekiyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: LokmanHekim

İntel proset kablosuz wi-fi programı bilgisyarınızdaki wireless ağ bağdaştırcısının sürücüsünü ve bazı yardımcı ayarlama araçlarını içeren bir programdır.Çok gerekli değildir.Normalde XP dahil vista ve Win7 kablosuz ağ bağdaştırıcılarını otomatik olarak tanıyor ve sürücüsünü yüklüyor.Ancak bu proset yazılımı daha güncel bir sürücü ise belki güvenlik ve wi-fi performansı açısında avantaj sağlayabilir.Onun dışında pek bir etkisini göremedim.Benim bilgisayarımda kurulu değil mesela.

Yanlız şunu da hatırlatayım.Bazan bu sürücü yanında ufak birkaç yüz kilobaytlık bir ek sürücü dosyası falan olabiliyor.Bilgisayarınıza özgü donanıma ait olan bu aracı kurmadan proset wifi sürücüsü de doğru çalışmıyor.Hatta hatalı çalışabiliyor.O bakımdan bilgisayarın destek sitesinde sürücüler bölümünde böyle bir araç-utility tarzı bir şeyler var mı dikkatli araştırın.Ben bu yüzden iki ay uğraşmış,laptoptaki sistemi ha bire baştan kurup durmuş,proset sürücülerin nerdeyse hepsini denemiştim.Ta ki 176 kb lik ayrı bir program olan ufacık eklentiyi kurana dek.

Laptoplarda fabrika çıkışı gereksiz çok fazla program oluyor.Bunlar ayrıca açılışı yavaşlatan etkiye neden oluyorlar.Pek çoğu aslında pek birişe yaramayan bloatware denen gereksiz sistem yazılımları.Sistemin rahatlığı ve performansı açısından bunları tespit edip kaldırmak gerekiyor..

Cevap ve açıklama için çok teşkkür ederim söylediklerinizi dikkate alacağım

• quote:

Sony Türkiye 'ye bu konu hakkında zehir zemberek ve hakaretlerle dolu bir mail attım, telefon numaramı da verdim ve beni mutlaka arayın dedim ... aramadılar.

3 bin TL 'ye makina alıyorsun üzerinde 480 tane harici çöplük yazılım geliyor, bunların %70 lik bölümü demo, sponsorlu yazılım ve oyunlar. Makina resmen bayılıyor.

Hangi gerizekalı zihniyet bunu yapıyor anlamak mümkün değil. İşin yoksa otur bunları kaldır ... uğraşmıyorum tabi. Recovery bölümü dahil herşeyi silip tertemiz kendim kuruyorumda makina kendine geliyor.

• Aynen benim de her seferinde yaptığım iş budur.Yeni bir notebook ya da hazır konfigürasyon PC alındığında,herşeyin komple silinip,yeni baştan temiz kurulum yapılmasını öneriyorum.Recoverylerin kalması da anlamsız.Zira recovery bölümleri aynı yazılımları da içerdiğinden oradan yapılacak kurulumda herşey yine en başa dönmüş oluyor.

Bu şekilde temiz kurulum yapılmadan doğru dürüst çalışan bir PC görmedim.Pek çok marka bu saçmalığı yapıyor ne yazık ki.Sistemi gereksiz onlarca yazılımla şişirip yavaşlatıyorlar.Üreticilerin bu kadar gerizakalıca işler yapmasına aklım ermiyor.Onca para verip alınan performans beklenilen güzelim bilgisayarlar bu yüzden baygınlık geçiriyor maalesef.

En iyisi sistemi ayrı bir kurulum DVDsi ile yeni baştan temiz olarak kurmak gerekli sürücü ve yazılımları da ayrıca tek tek yüklemek.Gerekirse disk imajlama yazılımı sayesinde alınacak bir işletim sistemi imajı yedeği almak çok daha iyi olacaktır.

• quote:

Aynen benim de her seferinde yaptığım iş budur.Yeni bir notebook ya da hazır konfigürasyon PC alındığında,herşeyin komple silinip,yeni baştan temiz kurulum yapılmasını öneriyorum.Recoverylerin kalması da anlamsız.Zira recovery bölümleri aynı yazılımları da içerdiğinden oradan yapılacak kurulumda herşey yine en başa dönmüş oluyor.

Bu şekilde temiz kurulum yapılmadan doğru dürüst çalışan bir PC görmedim.Pek çok marka bu saçmalığı yapıyor ne yazık ki.Sistemi gereksiz onlarca yazılımla şişirip yavaşlatıyorlar.Üreticilerin bu kadar gerizakalıca işler yapmasına aklım ermiyor.Onca para verip alınan performans beklenilen güzelim bilgisayarlar bu yüzden baygınlık geçiriyor maalesef.

En iyisi sistemi ayrı bir kurulum DVDsi ile yeni baştan temiz olarak kurmak gerekli sürücü ve yazılımları da ayrıca tek tek yüklemek.Gerekirse disk imajlama yazılımı sayesinde alınacak bir işletim sistemi imajı yedeği almak çok daha iyi olacaktır.

selam. haklısınız bende yeni notebook aldım imzamın en altındaki markayı ve hp gerçekten baya kendi programını kurmuş.
    neyse size birkaç sorum olacak recovery bolümü dahil tümünü sildik diyelim ama orjinal win 7 de gidecek artı benim notebook ta QuickWeb diye bir bölüm var yani ayrı tuşla açılabiliyor yani onun için ayrı tuş mevcut pc açma tuşunun yanında ve bununla windowsa girmeden nete girmek mümkün artı buna hdd de ayrı bölüm ayrılmış. diyelimki dediğiniz gibi herşeyi silip yeni sistem kurduk bu QuickWeb olayı ne olacak? yani onu açan tuşa basınca ne açılacak o tuş iptal olmazmı bu durumda ama şu var size katılıyorum dediğiniz gibi sıfırdan sistem kurulursa yani hp nin programarı olmadan baya para sayılan bu pc ler kendine gelir bu gereksiz olayı neden yapar bu firmalar bende anlamış değilim resmen pc leri hantallaştırıyorlar i7 resmen i7 olmaktan çıkıyor bazen

• QuickWeb,Magic Gate vs gibi uygulamalar aslında mini birer işletim sistemi.Windows açmadan hızlı bir şekilde işlem yapabilmek için gerekebiliyor.Şahsen bu tip uygulamalar benim pek işime yarayan şeyler değil.O bakımdan önemsemiyorum.Elbette bütün partisyonlar silinince bunlar da çalışmaz oluyor.HDD üzerinde bunlar için özel bir alan oluşturulup kurulumu yapılıyor.Ancak bilgisayar ile gelen medyalarda bunların setupları yoksa hiç ellemeyin.Sonra tekrar kurulum için bilgisayarı servise göndermek gerekir.Sitelerin sürücü destek bölümlerinde bunların tam versiyonları olmayabiliyor.

Eskiden yeni bir bilgisayarla gelen CD DVD lerde müstakil windows kurulumları olurdu.Şimdi artık recovery şeklinde veriyorlar.Hatta bunu da vermiyorlar.HDD üzerindeki recovery bölümünün kullanılması gerekiyor.Aslında başka bir kurulum DVDsi ile kurulum yapıp bilgisayarla gelen seri numarasıyla aktivasyon yapılabilir.Ancak OEM kurulumlarda bu 25 kurulum ile sınırlı diye biliyorum.Yani 25 aktivasyondan sonra sorun çıkıyor.Çok format yapan biriyseniz sorun olabilir.Bu durumda kurulu işletim sisteminden gereksiz programları elle tek tek kaldırmak uyugun olacak gibi görünüyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Wi-Fi 6 Gaming Router Tavsiyesi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

QuickWeb,Magic Gate vs gibi uygulamalar aslında mini birer işletim sistemi.Windows açmadan hızlı bir şekilde işlem yapabilmek için gerekebiliyor.Şahsen bu tip uygulamalar benim pek işime yarayan şeyler değil.O bakımdan önemsemiyorum.Elbette bütün partisyonlar silinince bunlar da çalışmaz oluyor.HDD üzerinde bunlar için özel bir alan oluşturulup kurulumu yapılıyor.Ancak bilgisayar ile gelen medyalarda bunların setupları yoksa hiç ellemeyin.Sonra tekrar kurulum için bilgisayarı servise göndermek gerekir.Sitelerin sürücü destek bölümlerinde bunların tam versiyonları olmayabiliyor.

Eskiden yeni bir bilgisayarla gelen CD DVD lerde müstakil windows kurulumları olurdu.Şimdi artık recovery şeklinde veriyorlar.Hatta bunu da vermiyorlar.HDD üzerindeki recovery bölümünün kullanılması gerekiyor.Aslında başka bir kurulum DVDsi ile kurulum yapıp bilgisayarla gelen seri numarasıyla aktivasyon yapılabilir.Ancak OEM kurulumlarda bu 25 kurulum ile sınırlı diye biliyorum.Yani 25 aktivasyondan sonra sorun çıkıyor.Çok format yapan biriyseniz sorun olabilir.Bu durumda kurulu işletim sisteminden gereksiz programları elle tek tek kaldırmak uyugun olacak gibi görünüyor.

teşekkür ederim bilgiler için. evet dediğiniz gibi hdd de ayrı bir bölümü var QuickWeb,in acaba bu bölümü silmeyip ileride sadece c ye ve recovery bölümü dahil format atılsa QuickWeb bozulurmu? çünkü ileride format atabilirim hdd bölümleri alt resimdeki gibi QuickWeb, c nin altındaki tools yazan bölüm birde bazen görüntü sürücüsu yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu sorunu yaşıyorum ati hd redeon ekran kartında çalışırken pc diğer karta geçmedim onda yaparmı bilemem. neyse bu arada oluyor bazen nette gezerken bazende facede oyunda yapıyor ekran donup kararıp gidip gelince yukardaki yazdığım uyarı çıkıp düzeliyor. bence zorlamadan değil çünkü nettede yapıyor artı araştırdım driverden yapıyor deniyor genelde. bakalım araştıracağım sorun artarsa servise sorup garantiye verebilirim 15 günlük çünkü pc
     Intel PROset / kablosuz wi-fi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 4 Mayıs 2012; 23:49:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Zona527

/>

teşekkür ederim bilgi için yok fazla formatı sevmem hatta eski masaüstü pc de 4 yıl format atmadan kullanmıştım mmillet şoka girdi

artı bu cd vermeme olayı çok uyanıkça okadar para veriliyor bu notebook lara cd yi kesiyorlar yazık devir çok garipleşti

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.