Şimdi Ara

Intel(R) Celeron(R) Laptop parça değişimi için yardım edebilir misiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle Laptop'tan fazla anlamadığımı belirteyim. Verdiğim bilgileri 2 ayrı program tarafından bakıp da yazdım.
    Laptop'un işlemcisini değiştirmek ve ramini arttırmak istiyorum. İşlemcisi için bir kaç saat araştırma yaptım, 2 tane buldum yalnız Soket numaraları tutmadığı için iyice sıkıntıya girdim. Laptop'un kısaca özelliklerini belirteyim.

İşlemci

- CPU Adı: Intel(R) Celeron(R) CPU B830 @ 1.80GHz
    - Paket Türü: Soket 988B Pin rPGA
    Not: Aklımdaki işlemci 2.30 üzerinde olması
    RAM (4GB)
    - Birim Türü: SO-DIMM
    - Bellek Türü: DDR3 SDRAM
    - Bellek Hızı: DDR3-1333 (667 MHz)
    Not 2: Ram'i 8 yapmayı düşünüyorum ekran kartı ile paylaşımlı sanırsam ekran kartı özelliklerinde 64 mb olarak gözüküyor.

ilgilenirseniz Sevinirim

Düzenleme sebebim: Bölüm kurallarını okumadan açmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dj-RocKy -- 9 Mayıs 2015; 19:13:22 >

• Bende fazla anlamıyorum ama o işlemcili pcye 4gb ram fazla zaten artı işlemciyi yükseltsen 2.30 luk taksan bile 4 gb rami işlemcinin doldurabileceğini sanmam yani 2.30 luk işlemci tam kapasite ile 4gb rami zorlamaz kanısındayım ekran kartı takılabiliyorsa düşük bi kart dahi olsa pc ni çok rahatlatabilir.
  • Celeron işlemci max 4 gb ram çalıştırıyor 8 desteklese bile hiç bir anlamı yok, grafik kartında 64 mb görünen sabit olan paylaşılan degil. Eğer üretici insafa gelip biosda seçeneği açmışsa 128 mb olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dj-RocKy kullanıcısına yanıt
    Bu ne hocam taş devrinden kalma bilgisayar , değiştirebilirsen helal olsun ne diyim ki değiştirsen de istediğin performansı alamayacaksın yani yeni laptop planlarına başla.
  • er türk kullanıcısına yanıt
    Zorlaması için nasıl bir işlemci lazım ve ekran kartı anakarta bağlı sanırsam dışarıdan harici deliyordu bilmiyorum ama o yapılamıyormuş galiba
  • jarath kullanıcısına yanıt
    şimdi oyunlarda çok kasıyor bunun için bu değişiklikleri yapmam gerektiği kanısındayım da 8 gb ram yapsam hiç bir faydası olmaz mı?
    bir arkadaşımın pc sinde sadece dışarıdan takılan bi ekran kartı var bir de 8 gb ram var hızı ve oyuna girişi olsun kasma olayı olsun benim pc deki kadar değil benim pc yi katlıyor :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dj-RocKy -- 10 Mayıs 2015; 13:07:43 >
  • işlemcin ölü
  • ne yapmam lazım bu işlemciyi değiştirmek istiyorum uyumlu bir işlemci neye göre nası bulacam
    hangi tür işlemci işimi görür yardımcı olur musun ?
  • Dj-RocKy kullanıcısına yanıt
    Bu sisteme para harcaman anlamsız olur. Yapabileceğin en iyi yükseltmeleri yapsan bile istediğin performansı alamayacaksın.
    Tavsiyem, yükseltmeden (İşlemci ve RAM değiştirilmesi, eklenmesi) vazgeçmen.
  • everst extreem den anakart modelini bul google de tarat ve uyuml işlemciler yazar ordan bakabilirsin o zaman sistemin güzel olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.