Şimdi Ara

Intel Skylake (14nm) i7-6700K - i5-6600K + Z170 Çipset (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
734
Cevap
12
Favori
35.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Skylike anakartlar çok isiniyor kontrolcüler anakarta olduğu için bence hala 4790k kral ah birde delid yapmak zorunda olmasak aslinda sandyler çok iyidi isteyince intel güzel işlemci yapabiliyor ama zorlamak istemiyorlar çünkü karşilarinda artik kendilerini zorluycak bir rakip olmadiği için bundan kaynaklaniyor yeni çikan zen mimarili işlemcilercanonlike tokatlarsa o zaman görürüm inteli
  • Overlord7134 kullanıcısına yanıt
    Dostum Aynen Zen islemci'ler Cok Guclu Olucakmis Muhendis'ler Test Etmis'ler Darbogaz'a Rastlanmamis Bu Gercek'ten Zen islemci'ler icin Cok Guzel Bir Haber Yabanci Forum'da Okumustum. i7'de 9 EU Var FX'te 11 Eu Var Ama Bulldozer'lerin Tek izlegi'nin Cok Kotu Nedeni Kod Ekisikligi Cogu Yazilimci intel'den Yana Oldugu icin Ona Daha Cok Kod Basiyorlar AMD'ye Hic Yanasmiyorlar Kod Basmak icin. Yoksa Bulldozer Canavar Bir islemci Normal'de Ama Kod'lar Basili Olsaydi islemci'de Eger Kod Olmasa islemci'ler Calismaz. core Jenerasyonu Cok Eski 2004'de Dayaniyor Bundan Sinirin Fazlasini Astilar Zen Jenerasyonu 2014'de Dayaniyor Cunku Yeni Jenerasyonlu islemci'ler Buyuk Darbe Vurur Cok Rahat Gecer Zen islemci'den Sonra Zen+ Var ve 10 Nm'li Kod Adi Raven Ridge Zen islemci'ler Buyun Darbe indirecek'ler intel'e AMD 2016'da Gaza Basiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

Beyler, yamulan işlemci yapmışlar. Haberin kaynağı cgameshardware. Olayın sebebiyse giderek incelen işlemciler. Haswell'e göre fark resimde açık olarak belli. Bu yamulmaya neden olan diğer etmense soğutucunun uyguladığı basınç. Bazı soğutucuların montaj kiti fazla baskı yapmaya izin vermiyor ama bazı kitlerde vida kafa sıyırana kadar sıkılabiliyor. Skylake kullanan kullanıcılar için tavsiyem vidaları fazla sıkmayın. Haberde ağır hava soğutmalar filan demiş ama bence sıvı soğutmada da bu sorunla karşılaşma ihtimali var. İşlemciye uygulanan basınç esas olarak soğutucuyu vidalarken artıyor.

Intel Skylake  (14nm) i7-6700K - i5-6600K + Z170 Çipset  Intel Skylake  (14nm) i7-6700K - i5-6600K + Z170 Çipset

Hatta şimdi fark ettim Noctua'nın Secufirm II kitinde bu basınç olayından bahsedilmiş.

http://www.modders-inc.com/psa-cooler-mounts-can-damage-skylake-cpus/

İntel baskı devresinden bile malzeme çalma yoluna gitmiş diyeceğim ama neyse şimdi millet ciddi zannedip beni topa tutacak.

• Arkadaşlar merhaba,

Öncelikle konuyu açan arkadaşa ve diğer yazıları ile bu aralar forumda sık olarak gördüğüm fanboy, fanatiklik konusuna bu konunun dönmediği için mutluyum.

Benimde sorunum konuyu baştan sona okuduğum için gördüm benim gibi amd'den performans konusunda sıkıntı yaşayan kişilerin olduğunu ve bazı kişilerin şuan elinde 2013-2014 veya 2015 yılında alınmış intel sistemler mevcut.Bununla beraber birçok kişi gibi bende bunu düşüyorum; AMD AM4 yonga setini beklemek mi yoksa intele geçiş mi?Çünkü bugün fx83xx gibi bir işlemcide alınsa üst seviye ekran kartı AMD/NVIDIA fark etmez hız aşırtma yapılsa bile sorunlar yaşanabiliyor.Bunu zaten bu konuya yorum yazan arkadaşların yazılarında okudum.Gerçek bu. Bende düşündüm intel'e geçeyim.Peki geçelim de, anakart ,işlemci(skylake), ram derken birde benim şuanda ihtiyacım olan amd veya nvidia ekran kartı ile zaten cepten 3500-4500TL arası bir rakam çıkıyor.Bende madem bu kadar deve yükü ile :) para dökücem en azından gider oyun laptop alırım x marka.En azından yanımda taşır 4-5 sene kullanır.Evlensem bile (Yaş 29)Hanımdan:Bilgisayarın yer kaplıyor kaldır şunu ! gibi laf yemem. :). Samimiyetinize inanarak yazdım bunları. Bunlar tamamiyle benim görüşüm yoksa asla masaüstü/dizüstü veya intel/amd/nvidia çekişmesi yapmıyorum. Kimseye de etki etmek istemem. Biraz bilgisayardan anlıyorsam şimdi bu konuda net fikrimi yazayım:

Arkadaşlar elinizde amd masaüstü/dizüstü sistem var x marka y işlemci ya biraz para harcayıp intel'e geçin ha dizüstü olur masaüstü olur sizin tercihiniz. Ama şuanki ekonomik şartlarda elinde intel masaütü/dizüstü sistem olup işlemcisi i7 4.nesil 5.nesil bir seri ise skylake şuan gereksiz olur.Evet yeni sistem fakat performans olarak fark olmaz.Bence intel skylake işlemcisinde en önemli fark mobil tarafta olacak çünkü hem tdp değer hemde düşük voltajlı ramler sayesinde dizüstü pil kullanımı artacak.Masaüstü tarafta skylake vs Broadwell arasında fark olmaz bence. Amd kullanan bir arkadaşınız olarak sistemimi 2011 yılında amd fx6100 aldım. Kullandım. Ne gerek diye intel diye soruyordum fakat ne zaman ki ekran kartı tekledi gerçek ortaya çıktı.Yeni ekran kartı bile alsam işlemci düzgün iş yapmayacak. EE ne yapacam. AMD GÜLE GÜLE.Buldozer FX falan filan yalan oldun mühendislerini kaybettin. Amd performansta 83xx işlemci bile intele yetişemiyor.O yüzden intele dönüş :)

Kullandığım sistem

AMD FX 6100 AM3+ 3.3GHZ
    Gigabyte 970A-DS3 DDR3 AM3+
    Kingston DDR3 1066MHZ 2X4 GB
    Sapphire HD5850 1GB 256bit GDDR5

*Beyler bu sistem ile oynayamadığım çok oyun var :(

geçeceğim sistem (Notebook)

İntel Skylake 6700HQ 2.6MHZ
    DDR4 2133 MHZ 1.2LV 1x8GB
    Geforce 6gb GTX970M

iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa080 -- 10 Aralık 2015; 11:05:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: muaz1984

quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

Beyler, yamulan işlemci yapmışlar. Haberin kaynağı cgameshardware. Olayın sebebiyse giderek incelen işlemciler. Haswell'e göre fark resimde açık olarak belli. Bu yamulmaya neden olan diğer etmense soğutucunun uyguladığı basınç. Bazı soğutucuların montaj kiti fazla baskı yapmaya izin vermiyor ama bazı kitlerde vida kafa sıyırana kadar sıkılabiliyor. Skylake kullanan kullanıcılar için tavsiyem vidaları fazla sıkmayın. Haberde ağır hava soğutmalar filan demiş ama bence sıvı soğutmada da bu sorunla karşılaşma ihtimali var. İşlemciye uygulanan basınç esas olarak soğutucuyu vidalarken artıyor.

Intel Skylake  (14nm) i7-6700K - i5-6600K + Z170 Çipset  Intel Skylake  (14nm) i7-6700K - i5-6600K + Z170 Çipset

Hatta şimdi fark ettim Noctua'nın Secufirm II kitinde bu basınç olayından bahsedilmiş.

http://www.modders-inc.com/psa-cooler-mounts-can-damage-skylake-cpus/

İntel baskı devresinden bile malzeme çalma yoluna gitmiş diyeceğim ama neyse şimdi millet ciddi zannedip beni topa tutacak.

venomous x kullanan yamultur işlemciyi.vidalardan hariç ortadan sıkmada vardı.

Intel Skylake  (14nm) i7-6700K - i5-6600K + Z170 Çipset
    en iyi montaj venomous xdeydi.

• @Tolgá

Kaynak verin, ispatlayın.
    TR ın resmi sitede böyle bir uyarı var mı ? Yok
    Oturduğunuz yerden uyduruyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurpolo4

merhaba
    ramleri profil 1 de starndart hızında bıraktım 2666Mhz olarak ama anakart 2720 Mhz aldı otomatik 15-17-17-35 oldu aida 64 testi aşağıda görebilirsiniz

@iron ben ne diyorum sen ne diyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0245653D0 -- 11 Aralık 2015; 13:00:43 >

•  Intel Skylake  (14nm) i7-6700K - i5-6600K + Z170 Çipset  Intel Skylake  (14nm) i7-6700K - i5-6600K + Z170 Çipset

• mustafa080 M kullanıcısına yanıt
    Dostum FX-8350 Var Kullaniyorum Guzel islemci Fakat Tek izlek Performansi Cok Kotu Ama Zen islemci'ler Tek izlek Performansi Cok Guclu Olucakmis Boyle Dedikodu'lar Var. i7 3770 K ile FX-8350 Kapisirken Ve AMD istedigi Sonucu Alamasa'da FP Olarak Ortada Ki Farki Koyabiliyor. i7'nin Yaptiklarini Yapan FX Boyle Yeteneye Sahip Hemde FP Olarak Gercek'ten Fiyatina Gore Piyasanin FP Olarak En Guclu islemcisiy'di FX'ler En Son 2012 ve 2013.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 11 Aralık 2015; 23:10:07 >
  • Valla "mış" kelimesine AMD tarafında inanmıyorum.Zaten ben notebook düşünüyorum. Çünkü daha önceki yazımda belirttim cepten 4000TL yakın para çıkıp masaüstü alacağıma notebook almayı tercih ederim.Evet Sertan-57 dediğin gerçekleşebilir AMD iyi iş çıkarabilir fakat bu notebook tarafında zor.

iyi forumlar
  • arkadaşlar intelegeçme aşamasındayım yardımınızı bekliyorum

MSI Z170 Gaming M3 anakart almayı düşünüyorum

işlemci olarakta i5 6500 düşünüyorum araştırma içindeyimde

İ5 6500 -İ5 6600K ve İ7 6700 arasıdan hangisini önerirsiniz fp olarak ? pekbütcem yok 6500 bana 550tl civarina gelicek 6600k alırsam 690 tlve 6700 alırsam 900tl sizce hangsini almalıyım oyunlarda fark edebilcek vs.bütcem 600tl normalde 6600k ve 6700 arasında cok fark olurmu vs

diğer parçalarım

Evga GTX 960 4GB FTW Ekran kartı
    Corsair Verenance LPX 8GB DDR4 2400MHZ Ram
    Samsung 250GB Evo 850 SSD
    2 TB Seagate Sata 3 HDD
    Aerocool GT-A Kasa
    Aerocool KCAS 600W 80+ Bronze PSU
    Asus VN247H 23.6" monitör

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dimitradon -- 11 Aralık 2015; 21:42:38 >
  • Zen islemci'ler Yakinda Piyasaya Girecektir Bekleyelim Gorelim Diyelim Bekledigimiz Gibi Olmazsa intel'e Geceriz Ama Olacagi icin Zen islemciler'le Yolumuza Devam Ederiz .

Dostum Sana Sunu Soylemek isterim Notebook'ta AMD FX-8800p FP Olarak Cok Guclu Bir islemci Tek izlek Performansi'da Cok Guclu FX'ler. i7 Kadar Guclu Olmus FX'lerin Tek izlek Performansi. AMD FX-8800p'ler FX-6350 Kadar Guclu islemci Olmayi Basardi. Hatta Gomulu Cift Ekran Kartiy'la Butun Oyunlari En Yuksek Ayarda Oynatmayi Basardi AMD Adina Cok Buyuk Bir Basari Diyebiliriz . Notebook'lara Zen islemci'ler Gelicek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 11 Aralık 2015; 23:17:46 >
  • @Sertan-57

Dediğinde haklı olabilirsin fakat AMD FX8800p modelli notebook Türkiye'de var mı? asıl soru bu ve alınabilir mi? :)

iyi forumlar
  • K serisinden olmayan skylake islemcilere de oc deategi gelecekmis galiba var mi boyle birsey pcgamer da gordum yanlis anlamis da olabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0245653D0 -- 14 Aralık 2015; 12:38:55 >

Olmaz Mi Var Tabiki'de Sizin icin Ariyabilirim intel'in Butun GPU'lari Cok Kotu AMD'nin Onboard GPU'lari Dehset Hizli .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 14 Aralık 2015; 20:01:01 >
  • Merhaba arkadaşlar.

i7 6700k kullanan arkadaşlar soğutucu olarak ne kullanmaktasiniz ?

Bu pin ve işlemci yamulmamasi için nasıl bir tavsiyede bulunabilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.