Arkadaşlar direk mevzuya dalayım.Üslubum için şimdiden özür dilerim.
Bu turbo boost dediğimiz dalga neye göre hareket ediyor bilen var mı? Sistem boştayken bi 3.2ghz a çekiyor bi 1.2ghz'a.Ağır yüklendiğim zaman 3ghz'ı geçmiyor.Sadece firefox açık sanki battlefieldda ultra oynuyormuşum gibi hep 3ün üstünde işlemci hızı. intel core i5 3230m işlemci.Hani bi derdim yok boşken de çeksin 3.2ye kabulüm.Ama ben yüklendiğim zaman niye 3te kalıyor?
oyunlarda işlem önceliğini GPU'ya veriyor. sadece masaüstü uygulamalarında fazla yüklendiğinde eğer işlemci kullanımını gerektiren bir durum varsa atıyor kendini . Corel Draw after effects 3D studio programlarını hepsini aç attığını göreceksin
Evet Kardeşim Bir Önce Yorum Yapan Arkadaşımız Haklı. İntel Bu Teknolojiyi 2005'de gerçekleştirdi ama App Donanım ve Fiziksel Özellik Bakımından 2005 de gelişmeyen Teknoloji Geliştirilerek 2009 da Core işlemciler ile piyasaya sürdü. Türkiyeye 2010 başlarında geldi bu teknoloji aslında. Şimdi Gelelim asıl konuya. Dananın kuyruğu burada kopuyor. Bazen bu işlemci Oyun gibi uygulamalarda GPU yerine kendi hızını yükseltiyor. örneğin : 1.1 Ghz den 1.2 Ghz ye. :D Fakat Korsan (Crackli) uygulama ve oyunların yaygın olduğu Türkiyede bu teknolojiyi kullanmak zor. :D :D Crack demek zaten Uygulamanın imzalarını ve signatürünü değiştirmek demek . Eee öyle oluncada İşlemci uygulamayı tanımıyor. Ne hzını artıyor nede GPU nun desteğine muhtaç kalıyor. Tabii Sizin korsan oyunlarda kasıyor :D Kesinlikle Alıntı Değildir. NOT : Nvidia Optimus Teknolojiside buna benzerdir. :) Aranızda yeniyim ve kesinlikle Alıntı kullanmam. :) Bilgile bana aittir. ! Alıntı Kullanan ve Kaynak bildirmeyenleri kınıyoruz
bu yazılımsal bir şey gibi duruyor.Oyunda 3 mü 3.2 mi hissetmezsin bile zaten :) ekrandaki pixel sayısına ve işlem yoğunluğuna göre "korsan" oyunlarda bile kastırmadan oynuyor bizim canavarlar :) uygulamayı tanıma diye mevzu ilk sende duydum.Uygulama donanımı tanır kullanır normalde.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme