Şimdi Ara

Intel vs AMD 3ds max + Vray 3 testleri (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
401
Cevap
11
Favori
32.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Cumulinumbus

quote:

Orijinalden alıntı: OnTEC

o kısım biraz zor çünkü oyunlar vray gibi değil değişkenleri çok farklı anakart ram ve ekran kartıda bir oyunun performansını etkileyen faktörler eş değer anakart aynı ram ve ekran kartı kullanarak yapılması gerekir ki cpu performansı öne çıksın..

benim ramim value ramken bir başkası extreme ram kullanıyorsa ram okuma yazma hızı farklı olacaktır...

zaman içerisinde bir inceleme gelecektir hocam yakın sistem sahibi arkadaşlardan.

fx 8350 övüldüğü kadar var mı yoksa yine mi hüsran onu merak ettim. Fiyata göre iyi gibi ama sanallaştırma ve fizik üzerine amd neler katmış intele göre onu görmek lazım.

bendeki 8350 il dışarıda yapılan testlerin hiçbirinin seviyesine çıkmadım bırak yerlerde sürünüyor. sorun nedir çözemedim Ana kart kaynaklı olabileceğini düşünüyorum o yüzden vray kullanan başka birinin 8350 almasını bekliyorum..

• 760g chipset kullanan anakartların hemen hepsi 95w tdp cpu desteğine sahip. 4+1 faz yapıları var, soğutucuları yok. İlk başlarda 125w tdp cpu ları destekliyoruz diye çıkan anakartlarda sonradan değişiklik yapıldı, forumda ve yabancı sitelerde çokca tartışması oldu 125w diye aldığımız anakart niye nasıl 95w e çekiliyor faln diye. İster phenom II x4 955 ve üstü ister fx serisi olsun 125w işlemciler zamanla bu anakartlara zarar verirler. Yük altında ısınmaya maruz kalabileceklerinden veya yeterli akım taşıyamadıklarından sürekli throttle edebilirler. benzeri bazı 4+1 fazlı 970 anakartlarda da var. Belli versiyonlar mesela 8350'yi desteklemiyor. MSI'ın kendi sitesinde de yazıyor 95w tdp ve fazla yüklenmeden kullanın diye. Fx 8150'ye de destek geçen sene kasım aylarında çıkmış zaten ama sonrasında az çok 125w cpularla sorunlar yaşayanlar oldu. 8350'yi sağlıklı kullanmak istiyorsanız 125w tdp destekli anakarta bakmanız laızm.

İşlemcisi throttle yapan başka arkadaşlar da vardı forumda, 4100 6100'ü olup. Yabancı forumlardan da bakabilirsin googldan da aratabilirsn. 55-60 C geçmeden throttle yaptığını çözüm arayıp durduğnu söyleyen bi sürü insanın topiğini görebilirsin.

Gerçi performansı asar keser demiyorum ama, 1500mhz lere düşüyor olması, oc. edince de daha da performansının düşmesi bunlarla ilgili şüphe uyandrıyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cumulinumbus

quote:

o kısım biraz zor çünkü oyunlar vray gibi değil değişkenleri çok farklı anakart ram ve ekran kartıda bir oyunun performansını etkileyen faktörler eş değer anakart aynı ram ve ekran kartı kullanarak yapılması gerekir ki cpu performansı öne çıksın..

benim ramim value ramken bir başkası extreme ram kullanıyorsa ram okuma yazma hızı farklı olacaktır...

zaman içerisinde bir inceleme gelecektir hocam yakın sistem sahibi arkadaşlardan.

fx 8350 övüldüğü kadar var mı yoksa yine mi hüsran onu merak ettim. Fiyata göre iyi gibi ama sanallaştırma ve fizik üzerine amd neler katmış intele göre onu görmek lazım.

bendeki 8350 il dışarıda yapılan testlerin hiçbirinin seviyesine çıkmadım bırak yerlerde sürünüyor. sorun nedir çözemedim Ana kart kaynaklı olabileceğini düşünüyorum o yüzden vray kullanan başka birinin 8350 almasını bekliyorum..

http://forum.donanimhaber.com/m_56088136/tm.htm

USTAM Bİ CİNEBENCH DENESEN BURDA FARKLI İŞLEMCİLERLE YAPILMIŞ VERİLERDE VAR BİR FİKİR OLUŞTURMAZMI

• lanet olsun ki anakartı geçen ay aldım :)

başka bir 8350 testi görelim de hayırlısı ile anlarız bir kaç tip buldum nette deneyeceğim bakalım fark olacak mı ??

ama şuda var tüketici olarak da bir anakartta 8350 desteği var kardeşim diyorsa ve tutup kutuya hayvan gibi fx support koyuyorlarsa ve ana kart dolayısı ile ben performans alamıyorsam eğer tüketici mahkemesinde ben ürünü iade ederim arkadaş bu düpedüz kusurlu mal satmaktır kutuda 8350 yi destekler ama 3d tasarım yapmayın o zaman işlemciyi yavaşlatırım die bir ibare yok ki....
  • genel olarak watttan ziyade multiplier problemi olarak kayda geçmiş olay yani bf3 oynuyorum 2 3 dakika sonra çarpanım 18 den 7 ye düştü gibi mesajlar var nette kesin bir çözüm yok windows power managementten hız düşürmeyi kaldırıp biostan turbocore cool n quite fonksiyonlarını kapatıp bir yardıracam bakalım ne yapacak alet anakartı bozulup ısıdan elime alırsam vatana götürür değişim isterim render alırken anakart yandı istemiyoum ben bunu farkını verim adam gibi anakart ver die :) ama bu durum 990fx anakartta bile var anladığım kadarı ile 990fx için nasıl kapatıldığı filan anlatıyor :)
  • quote:

İşlemcilerin Vray Süreleri...

ayrıntılı liste ve açıklamaları.
    http://ontec.blogspot.com/2012/11/vray-cpu-testleri.html

adresinde...

sistemim;

amd fx 8320

asus m4a89gtd pro/usb3

gskill 2x2gb 1600mhz ddr3 8 8 7

samsung 1tb 7200rpm

windows 7 ultimate sp1 x64

sonuç: 277 saniye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marxx -- 28 Kasım 2012; 20:18:44 >
  • sorunu buldum benim işlemci yanıyor arkadaşlar cpu 206 dereceye vuruyor aynen 7x e düşüyoruz. işlemci neden 206 dereceye zıplar da soğtucu bunu soğutamaz onu da anlamış değilim fikri olan var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: marxx

quote:

İşlemcilerin Vray Süreleri...

ayrıntılı liste ve açıklamaları.
    http://ontec.blogspot.com/2012/11/vray-cpu-testleri.html

adresinde...

sistemim;

amd fx 8320

asus m4a89gtd pro/usb3

gskill 2x2gb 1600mhz ddr3 8 8 7

samsung 1tb 7200rpm

windows 7 ultimate sp1 x64

sonuç: 277 saniye.

süper skor extra cpu soğtucusu varmı stock soğutucu mu ?

• quote:

süper skor extra cpu soğtucusu varmı stock soğutucu mu ?

sunbeam core contact freezer. stock fanlar sesli oluyor diye eski soğutucumla devam ettim ben de. 70 - 80 liralık bir soğutucu. render süresince max ısı 42 C idi. boşta ise 18 ile 30 arasında değişiyor. anakartım eski ve aslında resmi olarak fx desteği yok görünüyor :) yabancı forumlarda kullanıp da sorun yaşamadım diyenleri görünce ben de biosu güncelleyip bu anakartla devam etme kararı aldım. yeni anakartlarla belki skor daha da aşağı iner.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marxx -- 28 Kasım 2012; 21:14:21 >
  • Chipset nedir bende 760g, 95 watt sorunu yüzünden işlemci aşırı isinip. kesme yapıyor ondan soruyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Chipset nedir bende 760g, 95 watt sorunu yüzünden işlemci aşırı isinip. kesme yapıyor ondan soruyorum...

amd 890gx
  • fx 8350 için 4dk 20sn süre tahmin etmiştim 8320 4dk 37sn de bitiriyorsa 8350 4dk 10sn altında bitirir ki oldukça iyi bir süre

@OnTEC

işlemci fanında sorun yoksa termal macunu yenileyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: arkitrom

fx 8350 için 4dk 20sn süre tahmin etmiştim 8320 4dk 37sn de bitiriyorsa 8350 4dk 10sn altında bitirir ki oldukça iyi bir süre

@OnTEC

işlemci fanında sorun yoksa termal macunu yenileyin

işlemci ve soğtucu yeni termal macunda yeni dolayısı ile msi ın forumundaki yöneticinin verdiği bilgiye göre anakart 125watt besleme yapamıyor neticesinde işlemci yüksek hıza girince normalin üstünde ısınarak bu hatayı oluşturuyor yaklaşık 2 saniye içersinde işlemci 45 derecen 206 dereceye çıkıyor 206 dereceye çıktığı andan itibaren işlemci çarpanı düşürerek kendini soğutuyor işin özü bu aslında gidip 125 watt destekli bir ana kart alacam öyle görünüyor bunun içinde bendeki anakartı eski işlemci mi bir paket yapıp makul fiyata satacam

işlemci athlon ii x4 620 2.6 ghz işlemci ( ilk nesil ve anakartın core unloc ve acc özelliği ile L3 sorunsuz açılabilmekte.)
    msi 760fm-p21 matx anakart http://tr.msi.com/product/mb/760GM-P21--FX-.html

ilgilenen olursa pm atsın..

• @OnTEC,

Gözün aydın mı diyelim, yoksa geçmiş olsun diyelim bilemedim.. Sorunun kaynağı netleştiğine göre yeni anakartla render skorların artık yukarıdaki arkadaşın
    fx 8320 işlemcisine kıyasla daha düşük çıkacaktır diye tahmin ediyorum... Yeni skorları yayınladıktan sonra artık fx 8350 ile ilgili herkes net kararını verebilecek.

Blogunu da takipteyim.
  • Aynen geçmiş olsun. bende 2600 işlemci ile aldiğim skoru ekletmistim. ancak evde yeni kuracağim pc de işlemci olarak 3930k yada server kuracağim,
    Intel® Xeon® Processor E5620 (12M Cache, 2.40 GHz, 5.86 GT/s Intel® QPI) x2 uygun soket yapısında anakart.
    bi tek aylardır arastiriyorum test ediyorum. gtx serisini ve quadro arasinda sıkışıp kaldim. ya gtx 680 yada quadro 4000 alacağim. bakalim ya nasip dedik ciktik hala arastirmalar devam ediyor :) sistemlerden birini kurayim. ona göre testlerimi atarim.
  • 8320 yi 4000 mhz çektim. 242 saniyede tamamladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marxx -- 30 Kasım 2012; 17:57:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: marxx

8320 yi 4000 mhz çektim. 242 saniyede tamamladı.

Demek ki 2 sene sonra 2600k yı yakalayabilmişler. Çünkü 4000 mhz 2600k yla az önce 240 saniyede bitirdim. Açıkcası test çok saçma üşenmesem gerçek dünya koşullarında bir sahne hazırlar koyardım. bu şekilde hepsi birbirine çok yakın. 2600k ve 3770k neredeyse eşit gibi bir durum çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagataykoroglu -- 30 Kasım 2012; 18:31:51 >
  • @cagataykoroglu

Test sonuçlarına baktağımda benimde aklıma gelen bu oldu. Eğer 8320 bu sonucu alıyorsa fx8350 hemen hemen i7-3770k ile aynı sonucu alacak diye tahmin ediyorum.

Böyle bir durumda da i7-3770k gereksiz olacak... Yakında forumda fx-8350 zirve yapacak gibi.
  • sonuç olarak sunucu yapacak olsanız i7-3770 K mı alırdınız Fx-8350 mi :) akıl verin kafam çok pis karıştı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Unduli

quote:

Orijinalden alıntı: TSuNaMi_

sonuç olarak sunucu yapacak olsanız i7-3770 K mı alırdınız Fx-8350 mi :) akıl verin kafam çok pis karıştı

al benden de o kadar, render yaparsam diye gittim i7-3770 aldım ama 8350 iyi performans verirse değiştirmeyi düşünürüm.

ama stock fandan şüpheliyim pek overclock düşünmesem de. birde yüksek TDP hoşuma gitmiyor.

güç kaynağı iyi oldukdan sonra sunucuda tdp farketmez hacım birde anakartın tdp destekleme oranı önemli tabi. Sanırım kararım i7-3770k dan yana olacak

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.