Şimdi Ara

İNTEL vs AMD arasında sıkışıp kaldım 3-5 i aramıyorum yardım edin lütfen (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: theendless

ustalar oncelikle konuyu acan arkadastan ozur dileyerek baska bir soru sormak istiyorum
    intel core i7 920
    gigabyte x58 ud3r
    hd 5850
    team extream 3*2 gb 1600 cl7
    samsung 750gb 7200 RPM 32 mb
    haf932
    ocz 600w
    seklinde bir sistem toplamayi dusunuyordum 1-2 ay icerisinde ancak bu usb 3.0 ve sata III olayi kafami karistirdi acaba bana 1-2 yil yetecek bir sistem toplayip sonra degistirsem mi yoksa bu sistem beni 4-5 yil goturur mu ufak tefek upgrade lerle sistem oyun internet programlar icin kullanilacaktir yeni konu acip sizleri mesgul etmemek icin bu baslik altinda danismak istedim

Sistem gayet güzel.Ne kadar götüreceği gelecekteki çıkacak oyunlara göre ve sizin beklentinize göre değişecektir.Kesin bir şey söylemek zor.

• peki bu usb 3.0 ve sata III tahminene ne zaman piyasaya oturur kusura bakmayin sistemi uzun sure kullanmak istedigim icin hata yapmak istemiyorumyani daha fazla beklemek mantikli olur mu yoksa yeni cikacagi icin zaten pahali mi olur acaba 1-2 sene idare edecek bir sistem toplayip daha sonra usb 3.0 sata III uyumlu sistem toplasam daha mantikli olur mu veya alip bu sistemi keyfime mi bakayim? sorular fazla oldu galiba
  • seçmiş olduğunuz bellek 2 kanallı i7 920 için 3 kanallı bir bellek seçmeniz gerekmiyormu ? Şu ram konusunu biri tam olarak aydınlatabilirmi ?
  • bak hd bunu de seçebilirsin :http://www.hizlial.com/donanim-oem-/hdd/samsung-1-5-tb-5400-rpm-sata2-32mb-sabit-disk_30.010.1271.0063.htm 180 tl fiyatı.Ben de alıcam büyük ihtimalde :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: geppetto

seçmiş olduğunuz bellek 2 kanallı i7 920 için 3 kanallı bir bellek seçmeniz gerekmiyormu ? Şu ram konusunu biri tam olarak aydınlatabilirmi ?

i7 için ya 3x1 ya da 3x2 ram seçmelisiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: aLPaSLaN07

quote:

seçmiş olduğunuz bellek 2 kanallı i7 920 için 3 kanallı bir bellek seçmeniz gerekmiyormu ? Şu ram konusunu biri tam olarak aydınlatabilirmi ?

i7 için ya 3x1 ya da 3x2 ram seçmelisiniz..

mesela ben i7 920 için ben bu remi kullanabilirmiyim performans kaybı olmadan ?

3GB (3*1GB) KIT Hyperx DDR3 1333MHz CL7 XMP Ram

linki :
    http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-khx1333c7d3k33gx-3gb-%283*1gb%29-kit-hyperx-ddr3-1333mhz-cl7-xmp-ram/productdetails.aspx?I_ID=40543

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geppetto -- 17 Ocak 2010; 21:04:12 >

• team extream 3*2 yazmistim ama farketmedin herhalde harddisk onerinizi dikkate alicam ilgilenenler icin tesekkur ederim ancak yukardaki soruma da ustalardan gorus alabilirse super olacak tekrar tesekkur ederim birde intel islemci fiyatlarini dusurecegini aciklamisti genel olarak ta bilgisayar bilesenlerinin fiyatlari tahmini olarak ne zaman ucuzlar?
  • @geppetto

Evt kullanabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrontLiner -- 17 Ocak 2010; 21:09:09 >
  • quote:

team extream 3*2 yazmistim ama farketmedin herhalde harddisk onerinizi dikkate alicam ilgilenenler icin tesekkur ederim ancak yukardaki soruma da ustalardan gorus alabilirse super olacak tekrar tesekkur ederim birde intel islemci fiyatlarini dusurecegini aciklamisti genel olarak ta bilgisayar bilesenlerinin fiyatlari tahmini olarak ne zaman ucuzlar?

hayır tam tersine farettiğim için şaşırdım zaten, bir üst başlıklara baktığında bir arkadaş i7 920 alıyorsanız 3 kanallı bir ram kullanmak durumundasınız diye bir şey söyledi, bu durumda benim kafam karıştı ve araştırdım 3 kanallı ram fiyatları uçuk ve bir kaç yere baktım 6gb altında ram 3 kanallı yok zaten, sizin ram i nova bilgisayardan baktım ve 2 kanallı olduğunu gördüm bu yüzden çelişki yaşadım eğer siz 2 kanallı bir ram 920 için kullanabiliyorsanız demekki 3 kanallı ram mecburiyeti yok demektir doğru değilmi ben bunu öğrenmeye çalışıyorum eğer mecburiyet yoksa 6gb bana çok zaten 3 gb yeter artar bile diye düşünüyorum kendim için 3gb kullanırım hem fiyat içinde iyi olur derdim budur :)

HDD için ise arkadaşın söylediği 1,5 tb ram fiyatı güzel ama 5400 rpm bunuda dikkate almanızı öneririm 7200 almanın faydalı olduğu kanısındayım.

• quote:

quote:

team extream 3*2 yazmistim ama farketmedin herhalde harddisk onerinizi dikkate alicam ilgilenenler icin tesekkur ederim ancak yukardaki soruma da ustalardan gorus alabilirse super olacak tekrar tesekkur ederim birde intel islemci fiyatlarini dusurecegini aciklamisti genel olarak ta bilgisayar bilesenlerinin fiyatlari tahmini olarak ne zaman ucuzlar?

hayır tam tersine farettiğim için şaşırdım zaten, bir üst başlıklara baktığında bir arkadaş i7 920 alıyorsanız 3 kanallı bir ram kullanmak durumundasınız diye bir şey söyledi, bu durumda benim kafam karıştı ve araştırdım 3 kanallı ram fiyatları uçuk ve bir kaç yere baktım 6gb altında ram 3 kanallı yok zaten, sizin ram i nova bilgisayardan baktım ve 2 kanallı olduğunu gördüm bu yüzden çelişki yaşadım eğer siz 2 kanallı bir ram 920 için kullanabiliyorsanız demekki 3 kanallı ram mecburiyeti yok demektir doğru değilmi ben bunu öğrenmeye çalışıyorum eğer mecburiyet yoksa 6gb bana çok zaten 3 gb yeter artar bile diye düşünüyorum kendim için 3gb kullanırım hem fiyat içinde iyi olur derdim budur :)

HDD için ise arkadaşın söylediği 1,5 tb ram fiyatı güzel ama 5400 rpm bunuda dikkate almanızı öneririm 7200 almanın faydalı olduğu kanısındayım.

benim soyledigim ram novada yok ama novadaki ocz 3*2 gb 1600 modelide isini gorur kanisindayim ve evet fiyatlari pahali ancak x58 anakartlar 3 kanalli olarak uretilmis evet 4 gb da calistirir ancak 3 kanalli modelleri daha verimli olur tabiki benim soyledigim ramler gigatek te var yukaridaki bahsettigim sorulara da ustalardan cevap alabilirsem super olur

• quote:

ustalar oncelikle konuyu acan arkadastan ozur dileyerek baska bir soru sormak istiyorum
    intel core i7 920
    gigabyte x58 ud3r
    hd 5850
    haf932
    ocz 600w
    seklinde bir sistem toplamayi dusunuyordum 1-2 ay icerisinde ancak bu usb 3.0 ve sata III olayi kafami karistirdi acaba bana 1-2 yil yetecek bir sistem toplayip sonra degistirsem mi yoksa bu sistem beni 4-5 yil goturur mu ufak tefek upgrade lerle sistem oyun internet programlar icin kullanilacaktir yeni konu acip sizleri mesgul etmemek icin bu baslik altinda danismak istedim

1 2 yıl için bir sisteme bu kadar para vermeniz çok gereksiz. Hele seçtiğiniz işlemci işinize yaramayacak kadar güçlü. Ekran kartı seçiminiz güzel. USB 3.0 Sata 3 olayı tahmin ediyorum 1 yıl içinde yeni donanımlarda standart halini alır. Ama bu özelliklerin olmaması da eksiklik sayılmaz. İlla da USB 3.0 derseniz değiştirin tabi ki ama bence sırf bu özellik için pc değiştirilmez ve buna göre sistem toplama planları yapılmaz. I5 750 ya da AMD X4 965 tavsiyemdir. Bu iki işlemciden fazlası ev kullanıcısı ve oyun bilgisayarları için gereksizdir, parayı çöpe atmaktır. I7 alacağınız bu bütçeyle I5 + 5870 bile alabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: aLPaSLaN07

quote:

intel core i7 920
    gigabyte x58 ud3r
    hd 5850
    haf932
    ocz 600w

1 2 yıl için bir sisteme bu kadar para vermeniz çok gereksiz. Hele seçtiğiniz işlemci işinize yaramayacak kadar güçlü. Ekran kartı seçiminiz güzel. USB 3.0 Sata 3 olayı tahmin ediyorum 1 yıl içinde yeni donanımlarda standart halini alır. Ama bu özelliklerin olmaması da eksiklik sayılmaz. İlla da USB 3.0 derseniz değiştirin tabi ki ama bence sırf bu özellik için pc değiştirilmez ve buna göre sistem toplama planları yapılmaz. I5 750 ya da AMD X4 965 tavsiyemdir. Bu iki işlemciden fazlası ev kullanıcısı ve oyun bilgisayarları için gereksizdir, parayı çöpe atmaktır. I7 alacağınız bu bütçeyle I5 + 5870 bile alabilirsiniz.

sanıyorum arkadaş da benim gibi uzun vadeli bir bilgisayar toplamak istiyor, bundan sonra çıkacak olan intel serileri bir kaç yıl 1366 soket için üretilebilir diye düşünüyorum, bu da bir işlemci için bizi en az 5-6 yıl idare etmesi anlamına gelir, şuan ki fiyatın altına inecek olan i7 serisini uzun bir süre kullanabiliriz. Evet şuan için çok pahalı ama ben yeni bir seri gelmeden i7 fiyatlarının düşeceğine inanmıyorum, hem düşersede i7 serisinin en son versiyonunu alıp bu süreyi dahada uzatabiliriz. Sonuçta teknoloji sürekli gelişiyor onunla yarışmamız çok zor ve çok maliyetli bence zamanın en iyisiyle başlangıç yapıp en kötüsü konumuna düşene kadar kullanmak böylece verilen paranında hakkını almış oluruz :) bu benim görüşüm.

• @geppetto

Bu şekilde düşünüyorsanız eğer 1156 soketinden uzak durmanız gerekecek.. Çünkü 1156 soketinde şuankilerden farklı gelecekte işlemci üretmeyecek Intel. Şimdi bu soketi kullanan anakart ve işlemci alırsanız , gelecekte hem anakart hem de işlemci değiştirmek zorunda kalacaksınız. Geleceğe yönelik bilgisayar toplayanları ter köşe yapan bir firma Intel. AMD bu konuda daha kullanıcı dostu. AM3 soketi çok çabuk güncelliğini yitireceğe benzemiyor.

Ben bir alayım tam alayım mantığını doğru bulmuyorum. Çünkü bugün tam aldığınız şey , seneye bile yeni çıkan donanımların altında eziliyor. I7 için de bu böyle olacak :)
  • 3 ü 5 i aramıyorsanız benim tercihim intelden yana olurdu.
    alın uzun zaman keyfinize bakın.
    şimdiden hayırlı olsun
  • bende buna yakin bi sistem toplama çabasindayim

sizin bütçeniz 2.000 ise 965+5870 en güzeli ben şimdilik 5850 alicam.

arkadaşin öneriside çok iyi

quote:

Orijinalden alıntı: cohannan

Gigabyte GA-MA770T-UD3P AMD 770G DDR3 1666MHz(OC) Soket 938 AM3 Anakart
    158,69 TL

http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=25862

AMD Phenom II X4 965 QuadCore AM2 3.4 Ghz Soket 938 8Mb İşlemci
    331,39 TL

http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=25523

Western Digital Caviar Blue 500 GB 7200 RPM Sata2 16MB
    96,46 TL

http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=13708

Sapphire Ati Radeon HD 5870 1GB 256BIT GDDR5 (DirectX 11) DVI-hdmi PCI-E 2.0 x16 Ekran Kartı
    709 TL

http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=25216

KINGSTON 4GB DDR3 1333MHz CL9 Dual Kit (2X2GB)
    177,36 TL

http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=20115

THERMALTAKE WingsRS 200 Black MidTower 500W Kasa
    131.81 TL

http://www.hizlial.com/donanim-oem-/kasa/thermaltake-wingsrs-100-midtower-500w-psu-vg15021n2e-kasa_30.011.1375.0037.htm

TOPLAMDA 1605 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RECEP____KOVBOY -- 18 Ocak 2010; 1:33:22 >

• @kaiser şoze sanırım 5-10 milyon fark oynuyordu arada yanlış hatırlamıyorsam 785 ile 770 arasında, kime baksam en ucuzu olan 770 bir anakart tercih ediyorlar bence biri forumda bu sistemi tavsiye etmiş herkeste kopyala yapıştır yapıp kendine bunu uygun görmüş asusun cillop gibi 785g evo serisi varken tutup gigabyte 770 almanın mantığı nedir ?
  • Monitörü 23 " Full hdhttp://www.teknolojix.com/pinfo.asp?pid=2591 öneririm.
    Abim kullanıyor memnun fiyatıda süper. hem full hd hem 23" hepsiburada yorumlarına bakın isterseniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FranticTr

Monitörü 23 " Full hdhttp://www.teknolojix.com/pinfo.asp?pid=2591 öneririm.
    Abim kullanıyor memnun fiyatıda süper. hem full hd hem 23" hepsiburada yorumlarına bakın isterseniz.

23 inç monitörlerin piksel aralıklırının henüz tam olarak oturmadığını duymuştum, fiyatı gerçekten çok uygunmuş.
  • Sistem toplama maksadınız oyun oynamaksa I7 920 hiç iyi bir seçim olmaz.
    Kendi markasında ki daha düşük fiyatlı işlemcilere bile oyunlarda geçiliyor.
     İNTEL vs AMD arasında sıkışıp kaldım 3-5 i aramıyorum yardım edin lütfen

Fiyat/Performans kavramını göz önüne alın. 1000 TL ye 50 Pefrormans alırken 1100TL ye 52 performans almayı tercih etmenize gerek yok.
    Aradaki performans farkının, verdiğiniz paraya geğip geğmeyeceğine bakın.

Sistem toplamadaki amacınıza göre, oluşturmayı düşündüğünüz sistemlerin internetteki testlerden yararlanabilirsiniz.

• 1600 ile 2000 mhz arası ramlarde Performans farkı çokmudur ?
    Amd 965 için
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.