Şimdi Ara

İnternet Aracılığıyla Yabancı Dil Öğrenilir Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
3
Favori
3.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • En çok sorulan sorulardan biri bu olduğu için bu konuda biraz detaylı bilgi eklemek istiyorum.
    Genelde internet yardımıyla yabancı dil öğrenilmez diyenler en çok bunun sürekliliği olmadığını savunuyorlar.
    Yani her gün kendi isteğinizle yabancı dil öğrenmeye alışmanın zor bir şey olduğunu iddia ediyorlar.
    Peki bu durum sizce bütün insanlar için genellenebilir mi?
    Eğer her gün yabancı dil çalışmakta zorlanıyorsanız bunun 2 sebebi vardır;
    Birincisi irade sorunu,ikincisi tembellik.
    Önce gerçekten yabancı dil öğrenmeye karar vermek gerekir ki çalışırken sıkılsanız bile buna katlanabilme sabrını gösterebilesiniz.
    Bu sorun dışında internet aracılığıyla yabancı dil öğrenilmez diyenlerin bir diğer dayanağı konuşma pratiği olayıdır.
    Konuşma pratiği olmadığı için(ücretli siteleri saymazsanız) konuşma becerisi gelişmez diyenler var.
    Zannediyorlar ki konuşma pratiği sadece karşınızda bir insan olursa siz diyaloğa girince gelişir.
    Bu yanlış bir düşüncedir.Konuşma pratiği için karşınızda bir insanın olmasına gerek yoktur.
    Konuşma becerisi üretken bir dil becerisidir.Tıpkı yazma becerisi gibi(productive skills).
    Bunları başarıyla yapabilmek için bolca okuma,dinleme yapmak gerekir.
    Kısacası konuşma becerisini geliştirmek isteyenler bir sesi dinleyip sonra durdurarak ağzınızla tekrar etmeniz yeterli.
    Türkçe'de yaptığımız sesli kitap okuma gibi.Buradaki tek fark sadece önce dinleyip sonra ağzınızla tekrar etmektir.
    İlerleyen diğer konularda bunların nasıl yapılması gerektiğini anlattım.Fazla detay yazmıyorum.
    İnternet aracılığıyla yabancı dil öğrenilmez diyenlerin bir diğer dayanağı ise yeterli kaliteli kaynak yok düşüncesidir.
    Bu tamamen yanlıştır.Doğru şekilde arama yapmayı bilirseniz birçok kaynağa ulaşabilirsiniz.
    Hangi dili öğrenmek istiyorsanız o dili İngilizce anahtar kelime kullanarak arama yapmak gerekiyor.
    Çünkü Türkçe anahtar kelime kullanarak yapacağınız aramalarda yeterli sayıda kaynak çıkmayacaktır.
    Bu tarz bir arama yöntemiyle gramer kitapları bile almaya gerek yoktur.Bu durumu bir örnek üzerinden anlatmaya çalışacağım;
    Diyelim ki İspanyolca öğreniyorsunuz ve gramer konularından sıfatlar konusunda alıştırma çözmek istiyorsunuz.
    Google'da ''Spanish Adjectives Exercises'' yazıp arayın.677.000 sonuç çıktı.Hani kaynak yeterli değildi
    Bunu isterseniz gramer öğrenmek için de yapabilirsiniz.Konu anlatımları da bulabilirsiniz.
    Ya da İspanyolca sıfatlar hakkında konu anlatımı bulmak istiyorsanız ''Spanish Adjectives'' yazıp arayın.
    Bu arama yöntemiyle tüm dillerde gramer kitaplarında olmayan önemli detayları da öğrenirsiniz.
    8 temel gramer konusu hakkında bu aramaları yaparak grameri rahatlıkla öğrenebilirsiniz...
    Ayrıca gramer hakkında milyon değil milyarlarca soru,alıştırma vs.çözebilirsiniz...
    Zamanları anlamadıysanız ilgili zamanla ilgili milyarlarca örnek görebilirsiniz...
    Gramer ve alıştırma konusunda bu aramaları yaparak öğrenilebilir.
    4 dil becerisini geliştirmek için de bu aramalar yapılabilir.Bunları diğer konuda anlatacağım.
    Kısacası gramer,okuma,yazma,dinleme,konuşma konularında milyarlarca ücretsiz kaynak bularak çalışabilirsiniz.
    Çalışmak isteyen için milyarlarca kaynak varken halen öğrenemiyorum demek isteksizlik ve tembellikle ilgilidir...

Çalışma Sıralaması
    Bu sıralamayı not alın.

1.Önce Türkçe gramer çalışıp öğrenin.
    2.Öğreneceğiniz dilin gramerini öğrenin.
    3.Dört dil becerisinde alıştırmalar yaparak devam edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rat.planet -- 5 Ekim 2019; 15:46:19 >

• Yazılanlara aynen katılıyorum.
    Ben de konuyla ilgili bir video yayınlamıştım. İzlemek isteyenler için link:
    İngilizce Konu Anlatımı - Özer Kirazyoutube
    İnternetten İngilizce öğrenilir mi?
    https://www.youtube.com/watch?v=EO1V93nbZ5Y

• Hocam öncelikle elinize sağlık, güzel bir konu olmuş.

Hocam bir sorum var bu konuyla alakası yok ama hazırladığınız derslerin son durumu nedir, tahminen ne zaman yayınlarsınız? Yayınladığınızda diğer ana konulardan mı duyurusunu yaparsınız? Şimdiden teşekkürler 🙂

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle doğru bir yazı,

Yaşım şuan 17 neredeyse 13 yaşımdan beri Yabancı dizilerde içli dışlıyım, haliyle dinleme beceriminde ingilizce bilgimle beraber geliştiğini düşünüyorum, Oyunlardan örnek vermek gerekirse Witcher tarzı ortaçağ ve scfi tarzı bilim ile ilgili ingilizce içeren film veya oyunlarda bilmediğim birçok kelime olduğundan dolayı zorluk çektiğim oluyor. Belki küçük yaşta yabancı dizlere başladğım için birazda etkisi olabilir, fakat taklit yöntemiyle konuşma becerisi gayet gelişiyor, aksan ile birlikte, yabancı biriyle şuanada kadar konuşmadım kendi kendime bazen konuştuğum oluyor eğer kendime sesim farklı karşımdakine farklı gitmiyorsa, aksanda rahat bi şekilde yapılıyor :)

Yayıncı Jahrein'in bir yayınında denk gelmiştim, aksan ile alakalı ben yapıyorumda siz nasıl yapamıyorsunuz diye bişey demişti, sanırım Türklerin aksan yapmaya dili dönmüyor diye geçen konuşmadan,
    yani kısaca öğrenememek kelimesinin bahane olduğunu düşünüyorum, istek varsa bi şekilde öğreniyorsun, sizinde dediğiniz gibi araştırıcak bir çok kaynak var

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.