Orijinalden alıntı: Kumandan manuel ip vermek mi zordur ? ip+mac eşleşmesi ayarlamak mı ? hele bunu birde çift modemde yapmak ? Sonuç olarak kullanımı ve yönetimi daha kolay olması için bahsettiğim yol daha pratik değilmi ?
Valla 5 değil 10 değil. 60 makina, tek tek IP girmek beni kasar. Tabiki sabit IP kullanımında yönetim kolaylaşır vede log tutma mecburiyeti nedeniylede gerekli zaten. Bu arada DH sunucusunda bir problem mi var? 2 gündür bağlantılarımda problem var. Özellikle bir konuya cevap vermek istediğimde linke defalarca tıklama sonrası zorla bağlanıyor veya yarım saat gibi çok uzun sürelerde bağlanabiliyor. Başka sitelerde sorun yok gibi.
Orta halli yonetilebilir bir switch sizin i$inizi cozecektir ve ya modem olarak Airties 255 serisi bir$ey kullanabilirsiniz MAC ile statik IP vermek icin tabi bu modemide orta halli bir switch ile kullanirsaniz ba$ari olabilir. Kira suresinide 8-10 gun gibi bir rakam yaparsiniz sadece modemden ilk atama ayarlarini yapmak biraz can sIkacaktir.
windows 2008 server da veya 2003 dhcp bölümünde mac adresli ip atama yapabilirsiniz. ayrıca çift ethernet kartlı olursa isa server tarzı birşey kullanrak istediğiniz tüm eşit dağıtımı ve yönetimi TÜRÇE olrak yapabilirsiniz
quote:
Orijinalden alıntı: bilgisayars
........... isa server tarzı birşey kullanrak istediğiniz tüm eşit dağıtımı ve yönetimi TÜRÇE olrak yapabilirsiniz
mümkün değil, bu ifadenizi destekleyen konfigürasyonu destek sayfalarından bulup buraya koyar mısınız?
daha üstte dediğim gibi buna load balancing degil, policy based routing denir.
ben load balancing demedim zaten
quote:
Orijinalden alıntı: bilgisayars
ben load balancing demedim zaten
yukarda soru o
quote:
Orijinalden alıntı: LoNgLY
....... Her bir hat 4096 bunun yerine tek modem ve 8mbit hat daha mı iyi olur. Ve nasıl bağlantı yaparız..........
baglantini 8mbit yaptır..ayrıca QoS uygula ya da uygulattir..cift hat isi ile hic kafani tırmalama...QoS nedir diyecek olursan netten arastir bulursun simdi uzun uzuna yazmak istemiyorum..fakat en makul cozum bu...tabi isinin erbabi bir router almak sarti ile...
Çok yöntem denendi ama en sağlamı şun an için Çift airties modem bağladım ve tüm makinelere statik ip verdim. modemden varsayılan ağ geçidini değiştirdim bir tanesinin 192.168.2.100 ve ipler de 192.168.2.101 den başlayarak gidiyor. diğer modem de ise 192.168.2.90 a kadar ip dağıtıyor. Ve Her makineye elle ip verdim. Sorunsuz ve çok sağlam bir şekilde devam ediyoruz. Hayırlısı Bakalım Linux kurdum fakat bu şekilde cafe programı vs linux ta çalışmadığı için bir pc boşta çalışmış oluyor bu da hiç bir cafecinin işine gelmiyor. Metro Ve fiber de çok pahalı oluyor. Vs vs windows server deseniz anlamıyorum :) kurabiliyorum ama ağ yönetimi yapacak kadar değil linux yapıyorum ama cafeci istemedi. Sonuç olarak sorunsuz bir şekilde kullanıyoruz. sizde deneyebilirsiniz. Saygılar
Birçok yöntem derken neler denendiğini merak ettim. Altı üstü bir cafe :) Çift modem kullandıysanız eğer ihtiyacınız olan tek şey aşağıdaki ürünlerden birini alıp 2 hattı birleştirmekti.
benim söyle bir durumu var 45 pclı cafeye işe başladım makinalar 1tl atılınca 50 dakika açılıor sistem güzel fakat masalrda ınternet bağlantısında çift modem kullanılmıs ayrıyetten internet hızlansın die server kullanmışlar fakar hız halen çok düşük sebebi nedir ??
ramooo19R
kullanıcısına yanıt
kullandığınız modem + loadbalance cihazı veya router cihazlarının marka modellerini yazarsanız cevap verebiliriz bide sunucu olarak ne kullanılmakta ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme