Şimdi Ara

Internet Cafe İçin İleri Düzey Sistem Önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İnternet cafemizdeki bilgisayarların artık istenileni karşılayamadığını düşündüğüm için yenilemeyi düşünüyorum.
    Ancak karasızım nasıl bir konfirügasyon oluşturmak konusunda.

Toplayacağım bilgisayarların Call of Duty Modern Warfare 2, Crysis Sürümleri, PES10, Battlefield: Bad Company Release gibi oyunları kasıntısız oynatması lazım.

Buna nazaran önereceğin sistemler nelerdir? En uygun maliyete en iyi bilgisayarı toplamamız lazım malum 30 tane alınacak mümkün mertebe en uygun fiyata en iyi performansı yakalamam lazım :)

Çok iyi konfigürasyon çıkaracak ustaların buralarda olduğundan eminim, şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum iyi forumlar herkese..

Bu arada değiştirmek istediğim bilgisayarlarımın özellikleri kabaca;
    AMD Anhlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4200+
    2,21 GHz 1GB RAM
    ATI Radeon X1550 Series 512MB

Ana Kart Asus m2n-xplus
    Anakart Chipset nForce 6100-430

---------

Ayrıca sadece kasa alınacaktır. Eski kasaları satıp monütörleri bırakmayı düşünüyorum. Aslında gönül ister hepsine LCD 19-22INC al ama malum :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Checking -- 10 Kasım 2009; 13:38:48 >

• elindeki mevcur sistemi 1gb ram ve min 9600gt seviyesi bir ekran kartı alarak idare edebilirsin ama kısa vadeli bir çözüm olucaktır.

Sistem tavsitesi olarak asağıdaki parcalardan olucan bir sistem seni uzunca bir süre idare edicektir.

2 gb ddr2 800mhz RAM
    785 çipsetli bir ANAKART
    AMD Athlon II X4 620 İSLEMCİ
    Nvidia GTS 250 Ekran kartı(min Nvidia 9600gt)
    450-500w arası kaliteli bir PSU'lu kasa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t3 -- 10 Kasım 2009; 14:00:19 >
  • şuan için işlemciler bence iş görür düzeyde
    sistemlere 1gb daha ram ekleyip birde ekran kartı değişikliği yaparak bir süre daha
    götüreceğini düşünüyorum..
    yeni sistem alacaksanız da 4 çekirdek almak mantıklı olur..
    kafe için 4 çekirdek biraz lüks görünebilir ama 2 çekirdekleri satıp yine 2 çekirdek almak
    her ne kadar performans artışı sağlasada yapılan masrafa değmeyeceğini düşünüyorum..

pc başına yaklaşık ne kadar bütçe ayırdırnız?
    birde komple kasamı toplanacak elinizdeki kullanacağınız parçalar varmı?
    hdd,kasa,psu(markası ve kaç watt olduğu?) gibi bileşenler hakkında bilgi verirseniz daha isabetli öneriler gelir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 10 Kasım 2009; 14:03:27 >
  • bilgilendirmeleriniz için teşekkürler.

Mevcut kasaların hiç birini kullanmayı, yada kasa içi parça kullanmayı düşünmüyorum. Kasaları bozduktan sonra satmasıda zor olur kanaatindeyim. Bu nedenle kasalara hiç dokunmayıp tamamen sıfır bir kasa toplamak istiyorum.

Aslında işlemci dediğiniz gibi ram ve ekran kartı takviyesiyle iş görür düzeyde olabilir ancak dediğim gibi mesela HDD'ler(320GB), İşlemciler ve Ram'lar kullanılabilir ama kasalar bozulunca diğer malzemeleri eritemem diye düşünüyorum? :s

Tam bir bütce ayarlamadım açıkcası ama anlattığım gibi en iyi performansa en uygun fiyat bütcem:)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.