Şimdi Ara

İnternet Erişimi Olan Bir iPad' de Nasıl Bedava Hafıza Artırırsınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar size bugün öğrendiğim ve benim çok işime yarayan bir konudan bahsedeceğim. Bende 16 GB' lık yeni ipad var. Komşumdan da internet ağına katılma izni aldım. Sizin cihazınızda 3G/4G varsa ne mutlu size. Tabletinin hafızasının dolmasından endişe edenler bu yöntemi kullanabilirler. Öncelikle ayarlardan iclouda girin, kaydoldun ve ücretsiz 5 GB' lık depo alanınız olsun. Bunu sadece tabletdeki verileri yedeklemek için kullanın. Daha sonra aşağıda verdiğim uygulamaları indirin. Hepsi ücretsiz ve Türkiye AppStore' da mevcut.

Box for ipad: 10 GB' lık depolama alanı, çevrimdışı görüntüleme, parola koyma var
    Skydrive: 7 GB' lık depolama alanı, sadece çevrim içi görüntüleme, parola koyma yok
    Dropbox: 2.5 GB' lık depolama alanı, sadece çevrim içi görüntüleme, parola koyma var
    CloudOn: Bu uygulama ise yukardakileri tek bir yerden kontrol etmek için ve önce bunu indirirseniz diğerlerini aramakla uğraşmazsınız. Diğer yandan word, excel ve powerpoint dosyaları oluşturup bunları aynı Windows' daki gibi düzenleyebiliyoruz. Yukardakilerin de buna benzer artısı var ama uygulama içinden değil internetten yapılıyor. Dropbox' un sitesine girip bedava saklama alanı alabiliyorsunuz. Ben az önce 3.13 GB' a yükselttim üstelik çok kolay, facebook ve twitter hesabınızın olması yeterli. Yine dosyayı başka uygulamada açma da Dropbox' da mevcut. Bu arada bunların hepsini iPad' den yapmıştım.

Tüm bunları yaparsanız internette tam 20 GB' lık depolama yeriniz olur. İşinize yararsa lütfen yorum yazmayı unutmayın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir de Google Drive var. iPadde de çalışması lazım
  • yani mesela ben 16 gb lık ipad e film atıp başka bir yerde internet bağlantısıyla film izlemek istiyorum ama kapasitem yetmiyor.bu uygulamalar yardımcı olur mu?atıyorum bir avm internetini kullanarak dosyalarımı sorunsuz açabilirmiyim?
  • Bizim upload hızlarıyla bu iş olmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • şuan pcde 700gb harddisk yanında 60gb bulut depolama alanım var
  • ODTÜ ogrencisi olup Dropbox'a üye olursanız toplam 17.5 gb alan veriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet dediğini yapabilirsin. Ama dosya formatı olarak .mov (quicktime) tercih etmelisin çünkü bu formatı tüm iOS uygulamaları destekliyor. Bunun dışında dropbox .mp4 formatını da destekliyor. Filmlerini sadece ipadden değil internet erişimi olan bir pc/laptop/tabletden de izleyebilirsin yalnız internet sürümü videoları flash ile gösteriyor flash yüklemen lazım. İnternet sürümünde indirme olanağıda var. iOS sürümü ise sadece belirli formatları (.jpeg .pptx vb.) indirebiliyor.

Upload süresini hiç beğenmedim. Düşün ki 3.5MB' lık ve bir saniyelik 1080p videoyu 30-40 saniyede yükledi. Umarım bu sorunu sen yaşamazsın.

AVM internetiyle de erişebilirsin dosyalarına sonuçta o da internet. Ama yüklenmesi uzun sürebilir çok yoğunsa. Umarım yardım edebilmişimdir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.