Şimdi Ara

Internet kafe için R9 270x mi R7 370 mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
2.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 270x alirsaniz bence musteriler kafayi kirar olmuyor cunku oyle kartlar cafelerde baya farkiniz olur.4gb olan versiyonunu da dusunuyorsunuz bence iyi olur 3-5 watt'ina bakmayin 270x eski bir cipset de degil 370 ne kadar eskiyse o da o kadar eski sadece bioslari farkli eskilik yenilik olarak.370=265=7850, 270x=7870 yani 7850 ve 7870'ten bahsediyoruz bu cipsetler ayni zamanda cikti fark olarak 7850'yi iki kere yeniden adlandirdilar belki 7870'i de ikinci kez adlandirirlarsa 370x olur.
  • 270x i öneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Oggy20 O zaman asus 3 yıl garantisi yalan, bi bahane bulup kullanıcı hatası da diyebilirler. Bu yüzden asusa fazla para vermeye gerek yok teşekkür ederim.

@Wilson Fisk Aynen öyle olacak 2,5 yıl önce makinaları yenilediğimde müşteri kafayi kırmıştı, o zamanlar 7850 çok iyi karttı. işin özü gamer kafe gerçekten çok az ve müşteri kesinlikle değerini biliyor. Çok şükür kafem full çekiyor hatta makina yetmiyor sıra oluyor. Artık herkesin evinde pc var ama, herkes oyun oynayamıyor. Biz müşteriye evinde oynayamadığı oyunları oynatıyoruz. Sadece gta 5 için gelen bir sürü müşterim var. Bunun yanında cod blackops 3, assain creed unity, fallout 4 için gelen onlarca müşterim var. Şimdi 4 gb vramli kartla 1080 p ayarında oyunların görselliği çok daha iyi olacak müşterilerim buna bayılacak. önceden x7 mouse vardı, şimdi A4 tech bloody b2100 klavye mouse set var, çoğu insanın evinde yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cyberx26 -- 27 Kasım 2015; 11:47:45 >

• Evet arkadaşlar yardımcı olmaya çalışan, değerli fikirlerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim. Fiyat performans açısından ele aldığımda sapphire R9 270x 4 gb almaya karar verdim. Şu an için tek sıkıntım power, makinalar uzun saatler boyunca çalışıyor. Acaba anlayanlar bi bakabilir mi bu powerla sıkıntı yaşarmıyım.

Internet kafe için R9 270x mi R7 370 mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cyberx26 -- 27 Kasım 2015; 12:00:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cyberx26

Evet arkadaşlar yardımcı olmaya çalışan, değerli fikirlerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim. Fiyat performans açısından ele aldığımda sapphire R9 270x 4 gb almaya karar verdim. Şu an için tek sıkıntım power, makinalar uzun saatler boyunca çalışıyor. Acaba anlayanlar bi bakabilir mi bu powerla sıkıntı yaşarmıyım.

Internet kafe için R9 270x mi R7 370 mi ?

powerlar çabuk eskir ömürleri kısa olur birde makinalar sürekli çalışıyorsa sıkıntı çıkarması muhtemel

• quote:

@Oggy20 O zaman asus 3 yıl garantisi yalan, bi bahane bulup kullanıcı hatası da diyebilirler. Bu yüzden asusa fazla para vermeye gerek yok teşekkür ederim.

@Wilson Fisk Aynen öyle olacak 2,5 yıl önce makinaları yenilediğimde müşteri kafayi kırmıştı, o zamanlar 7850 çok iyi karttı. işin özü gamer kafe gerçekten çok az ve müşteri kesinlikle değerini biliyor. Çok şükür kafem full çekiyor hatta makina yetmiyor sıra oluyor. Artık herkesin evinde pc var ama, herkes oyun oynayamıyor. Biz müşteriye evinde oynayamadığı oyunları oynatıyoruz. Sadece gta 5 için gelen bir sürü müşterim var. Bunun yanında cod blackops 3, assain creed unity, fallout 4 için gelen onlarca müşterim var. Şimdi 4 gb vramli kartla 1080 p ayarında oyunların görselliği çok daha iyi olacak müşterilerim buna bayılacak. önceden x7 mouse vardı, şimdi A4 tech bloody b2100 klavye mouse set var, çoğu insanın evinde yoktur.

hocam 4gb vram olsa dahi o kartların çekirdeği 4gb lık veriyi işleyecek kadar güçlü değil fps düşük olur eğer 4gb lık veriyi işleyecek kadar güçlü olsalardı r9 280 ve r9 280x 3gb vramli olmazlardı ek olarak ileride win 10 a geçeceğiniz için vram hiç bir sıkıntı çıkarmaz size (wddm 2.0 ile vramin yanında ramin kullanılması)

• Powerlarıda değiştireceksem o zaman işin rengi değişir :) Aslında bi tane 270x alıp 3-4 gün çalıştırıp bakmak lazım.

Söylediklerin mantıklı bende biliyorum 4 gb için üzerindeki gpu yetersiz ama daha önce buna cevap vermiştim hatırlatmak gerekirse,

Evime alıyor alsam vrame bakmam, ama internetkafe müşterisi çok bilinçli değildir. Onlar için ekran kartının gigabaytı önemlidir, gpu gücünü, çekirdek hızını, bellek hızını anlatamazsın, çok müşterim var abi sende 1 gb ekran kartı var oyunlar hiç kasmıyor, ama bende 2 gb ekran kartı var oyunlar çok kasıyor diyor. Aslında amaç birazda göz boyamak müşteri ooo ekran kartları yenilenmiş 4 gb olmuş desin. Onlar 4 gb nın hakkını veriyormu vermiyormu bakmaz, oyunda kaç fps veriyor ona bakmaz, oyun takılmasın onlar için süperdir. Bide müşteri için 4 gb 4 gb tır ötesi yok :) haaa sırf 4 gb olsun diye r7 240 da alabilirim hemde yarı fiyatına ama onların performansı çok kötü 270x de hiç olmazsa performans var ve kafe için oldukça iyi kart.

Bide olaya şu açıdan bakın hd 7850 ayarı ve üstünde ekran kartı olan kaç tane kafe var ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cyberx26 -- 27 Kasım 2015; 12:46:22 >

• quote:

Powerlarıda değiştireceksem o zaman işin rengi değişir :) Aslında bi tane 270x alıp 3-4 gün çalıştırıp bakmak lazım.

Söylediklerin mantıklı bende biliyorum 4 gb için üzerindeki gpu yetersiz ama daha önce buna cevap vermiştim hatırlatmak gerekirse,

Evime alıyor alsam vrame bakmam, ama internetkafe müşterisi çok bilinçli değildir. Onlar için ekran kartının gigabaytı önemlidir, gpu gücünü, çekirdek hızını, bellek hızını anlatamazsın, çok müşterim var abi sende 1 gb ekran kartı var oyunlar hiç kasmıyor, ama bende 2 gb ekran kartı var oyunlar çok kasıyor diyor. Aslında amaç birazda göz boyamak müşteri ooo ekran kartları yenilenmiş 4 gb olmuş desin. Onlar 4 gb nın hakkını veriyormu vermiyormu bakmaz, oyunda kaç fps veriyor ona bakmaz, oyun takılmasın onlar için süperdir. Bide müşteri için 4 gb 4 gb tır ötesi yok :) haaa sırf 4 gb olsun diye r7 240 da alabilirim hemde yarı fiyatına ama onların performansı çok kötü 270x de hiç olmazsa performans var ve kafe için oldukça iyi kart.

Bide olaya şu açıdan bakın hd 7850 ayarı ve üstünde ekran kartı olan kaç tane kafe var ?

bizim yazlığın yakınında bi internet kafe vardı 2 çekirdekli işlemciyle gt 630 vardı kasalarda gt 630 2 gb diye herkez oraya gidiyordu o aklıma geldi :D

bende cx 600 vardı +12 v tan 552 w verebilen bir psu ydu 2 senede gtx 760 ve i7 3770 ile bozuldu

sizde de aynı durum olabilir birde üstüne üstlük kasaları sürekli çalıştıracaksınız ve powerlarınız çok güçlü değil powerları belli bir süre sonra bozma ihtimalniz yüksek

• quote:

Orijinalden alıntı: Oggy20

quote:

Powerlarıda değiştireceksem o zaman işin rengi değişir :) Aslında bi tane 270x alıp 3-4 gün çalıştırıp bakmak lazım.

bizim yazlığın yakınında bi internet kafe vardı 2 çekirdekli işlemciyle gt 630 vardı kasalarda gt 630 2 gb diye herkez oraya gidiyordu o aklıma geldi :D

bende cx 600 vardı +12 v tan 552 w verebilen bir psu ydu 2 senede gtx 760 ve i7 3770 ile bozuldu

sizde de aynı durum olabilir birde üstüne üstlük kasaları sürekli çalıştıracaksınız ve powerlarınız çok güçlü değil powerları belli bir süre sonra bozma ihtimalniz yüksek

Alıntıları Göster
    quote:

Ahahaha işte demek istediğimi anlatabildim, 4 gb olsun diye diretmemim sebebi performanslı olacağı için değil, müşterinin olaya nasıl bakacağını çok iyi bildiğim içindir. 12 yıllık kafecilik hayatımda müşteri profilini çok iyi çözdüm. Onlar için gt 630 da 2 gb dir, gtx 960 da 2 gb tır. 3 arkadaş bir araya gelip kafeye gidelim dediklerinde olm şu kafeye gidelim 4 gb ekran kartı var laan diyecekler.

Power işi gerçekten sıkıntı, bozuldukça powerları yenilerim ama asıl sıkıntı power giderken yanında anakart, ekran kartınıda götürebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cyberx26 -- 27 Kasım 2015; 13:24:56 >

• quote:

quote:

Ahahaha işte demek istediğimi anlatabildim, 4 gb olsun diye diretmemim sebebi performanslı olacağı için değil, müşterinin olaya nasıl bakacağını çok iyi bildiğim içindir. 12 yıllık kafecilik hayatımda müşteri profilini çok iyi çözdüm. Onlar için gt 630 da 2 gb dir, gtx 960 da 2 gb tır. 3 arkadaş bir araya gelip kafeye gidelim dediklerinde olm şu kafeye gidelim 4 gb ekran kartı var laan diyecekler.

Power işi gerçekten sıkıntı, bozuldukça powerları yenilerim ama asıl sıkıntı power giderken yanında anakart, ekran kartınıda götürebilir.

benim anakart gitmişti (asus p8h61 anakart) asusa yolladım tamir edildi diye geri yolladılar ama tamir olmamış bidaha yolladım gene aynı sonuç bir bilgisiyarcıya götürdüm tamir ettirdim sonunda

• Cyberx26 C kullanıcısına yanıt
    Dostum tercih senin emin ol çok fazla yansıyor faturaya ben uyarımı yaptım karar senin.
    Öncelikle arkadaş demiş zaten sana psu eskir ve eskidikce ilk performansında çalışmaz.
    Ve senin psu +80 plus bile değil dostum. Risk alıcaksın 1 tane kart alıp dene tam besleymesse psularda değişir.
    12 V kanalında 432 w veriyor bana yeter gibime geldi. R9 270x'in maxsimum yani yükde istedi güç 180 w dır.
  • GTX 950 al bence. 4GB olayına takılma FHD de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

şimdiki markalı güç kaynaklarında çeşitli korumalar var ve arıza yaparsa yanında parça götürmüyor.ayrıca resmini gösterdiğiniz 500w güç kaynağının 270x ile bir sorun yaşayacağını sanmıyorum.

• Teşekkürler hocam, güç kaynağı konusunda içim rahatladı. Ayrıca koruma konusunda haklısınız daha önce bozulan powerlarım oldu, hiç bir parçayı kaybetmedim.
  • Kaç bilgisayara alacaksınız bilmiyorum ama bir internet kafe için bu tür kartlar çok lüks değil mi? Tabi siz daha iyi bilirsiniz. Müşteri kitleniz belki iyidir.
    Ama 7850 günümüzdeki bütün oyunları 1080p medium-high ayarında oldukça tatminkar kare hızı oranında oynatma kapasitesine sahip.
    Ben bugüne kadar hiç bir internet kafe'de 4850/9800GT üstü kart görmedim.
  • arkadaş haklı zamanında müşteri profilini az çok kafelerde takıldığım için biliyorum anlatamaz insanlara ekran kartı belleği insanların kafasına kazınmış bir bilgi piyasada hazır satanlar ve bilgisayar esnafıda bilerek körüklüyor.

Markaya takılmadan 270x in fiyatı uygun olanlarından alın hocam 370 e gereksiz fazla fiyat vermeye gerek yok.

Psu iyi görünüyor ama toplu almadan önce bir iki makineyi denek olarak kullanmak iyi olur
  • deathness666 kullanıcısına yanıt
    Evet hocam haklısınız birçok kafede hala 4850, 9800 gt tarzı kartlar kullanıyor. Zaten işin püf noktası burda yatıyor, benim pclere oturan müşteri ertesi gün bi daha geliyor, daha sonra 3 arkadaşını alıp geliyor. Şehrin öbür ucundan gelen müşterim var, 7850 kartları ilk aldığımda kafe için gereksiz, çok lüks, ne gerek var gibi yorumlar yapılmıştı. Ama çok şükür o kartlar sayesinde çok güzel ekmek yedim. Şu an için alacağım kartlar da lüks görünülebilir ancak bu kartları 2-3 yıl kullanmayı planlıyorum. uzun vadede kafe için ideal olduğunu düşünüyorum.
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    evet hocam maalesef ülkemizde mahalle bilgisayarcıları dandik ekran kartlarını şu kadar gigabyte şöyle böyle diye şişire şişire bu hale geldik. bunun yanında dünya capındaki büyü firmalar bile hazır pclere gigabaytı yüksek işlevsiz ekran kartları koyuyorlar. İnsanlarda ooo 2 gb kart var süperdir deyip alıyor.
  • İşte o yüzden dedim ya siz daha iyi bilirsiniz. Çünkü müşteri kitlenizi siz biliyorsunuz. Kaliteli iş yaparsan daima karşılığını alırsın. En son 2008'de çalışmıştım internet kafede öğrenciyken. 270 ve 270x ile değiştirmeyi düşünüyorsunuz ama fazladan 1 gb bellek için değmez. Kazancınız az olur yani. Temelde mimarileri aynı. AMD HD7000 serisinden beri yeni mimari çıkarmadı çünkü. Hep ısıtıp ısıtıp tekrar masaya koydu. Bilgisayar fazla olduğu için enerji tasarrufu sizin çok önemli konuma geliyor. GTX 960 önermek isterim ama çok pahalı. Amazon gibi sitelerde 170 dolara alınıyor ama sizin gibi toplu alım olacağı için sıkıntılı iş gümrük nedeni ile.
    Eğer şimdilik müşteri kaybı yaşamıyorsanız Pascal serisini beklemenizde fayda var.
  • quote:

@qaanx, Çok teşekkür ederim hocam çok ayrıntılı güzel bi çalışma yapmışsınız. Kafem cuma ve haftasonları 12 -13 saat full çalışıyor, hafta içi 8-9 saat full çalışıyor. Yani ortalama 10 saat diyebiliriz. Tabii senin bahsettiğin gibi herkes babayiğit oyunları oynamıyor, online oyunlar daha çok revaçta olduğu için lol, dota 2, cs go ağırlıklı oyunlar oynanıyor. Her çıkan yeni oyunu yüklediğim için gelenlerde var ama tabi sayıları çok az biz yinede 10 saat en babayiğit oyunların oynandığını varsayalım.

Buna göre ;

1 Makine Günde 10 saat 50Wx10=500W
    500W x 50 makine = 25 Kw günde r9 270x ile Gtx950 Arası fark.
    1 Kw 40 Kuruş 40 Kuruş x 25 Kw = 10 TL günlük x 30 = Aylık 300 TL elektrik faturası farkı.
    300 x 12 = 3600 TL ortalama fark olur.

Aşağıda alınabilecek kartların fiyatlarını çıkardım. Şu durumda r9 270x en mantıklı seçenek görünüyor, r7 370 den eski olmasına rağmen oyunlardaki performansı daha iyi görünüyor.

Sapphire R9 270X DUAL-X OC GDDR5 4GB 256Bit AMD Radeon DX11.2 585 TL
    Sapphire R7 370 NITRO Dual-X 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 612 TL
    MSI R7 370 GAMING 4G GDDR5 4GB 256Bit AMD Radeon DX12 638 TL
    MSI GTX950 GAMING 2G GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX12 681 TL
    Asus GTX950 STRIX GAMING GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce 725 TL
    MSI GTX960 GAMING GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX12 789 TL
    Asus GTX960 ROG STRIX 2GB GDDR5 128Bit DX12 Nvidia GeForce 863 TL

Arkadaşlar birde şöyle bi durum var, elimdeki kartları 250 ye satsam, disksiz sisteme geçtiğim için 100 tl hddleri satsam 350 tl yapar. Saphire R9 270x 550 tlden alsamki sanırım biraz daha ucuza alırım. Kart başına bana maliyeti 200 tl olacak buda benim için çok uygun olur :)

Hocam senin kararına bakıyor iş. 50 tane gtx950 alıp fazladan 5000 tl trink nakit verceğine r9 270x alıp 1.5-2 sene içerisinde elektrik parasına uzun vadede yavaş yavaş vermen sana daha mantıklı geliyordur bence.Zaten az güç harcayan bir kartta kullanmıyorsun eğer gtx750 ti gibi bir kart kullansaydın r9 270x gibi bir karta geçtiğinde ay sonunda elektrik faturasını görünce şok olabilirdin

Psu konusunda yeterli gelmesi gerek her türlü fakat net cafe bilgisayarı olduğu için hergün 12 saat kullanılıyorlar bir miktar güç kaybı yaşamış olabilir psular 1-2 tane r9 270x alıp sağlam oyunları oynayacak arkadaşları oturttur sistemlere bir takip et derim.Fakat gerçekten gtx750 ti baya mantıklı kalıyor sizin gibi işletmelere ama işimi görmez diyorsun o yüzden ısrar edemiyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 27 Kasım 2015; 19:52:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.