Şimdi Ara

İnternet kopmaları yüzünden çıldırmak üzereyim. Yardım lütfenn :( (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Dostum yazdıklarına bakılırsa mahallenizdeki kutu fiberoptik bağlantılı (fan sesi olduğuna göre), yeni nesil bir kutu. Dolayısıyla burada hat değerleri mükemmel olmalı. Öte yandan diğer kutu (içinde ot vs. olan) sizin sitenin içinde değil mi?

Eğer bu şekilde ise, yani 2. kutu sizin özel mülkünüzde ise, Telekom (Ttnet'le zaten alakası yok, muhatabınız Türk Telekom) bu kutuya karışmaz, o sizin sorumluluğunuz der geçer.

Belli ki sizin site içi kablolarda bir yerde sıkıntı var. SNR değerlerinden gördüğüm kadarıyla anormal bir inme-çıkma yok ama bağlantı koptuğu an modem arayüzünde bu düşüşü göremiyor bile olabilirsiniz. O kadar çabuk olup bitiyordur yani. Farklı bir modem de denemişsiniz. O zaman en temizi yeni kablo çekmek. Fakat görünen o ki epeyce zahmetli bir iş bu.

Size tavsiyem, öncelikle şunu deneyin; site içindeki dolaba kadar elektrik kablosu uzatabiliyorsanız, modeminizi oraya götürüp direk size ait olan hatta bağlayıp test edin. Eğer bu noktada sıkıntı yoksa, kutudan dairenize kadar olan bölümde bir yerde sıkıntı var demektir. Yok eğer sorun o noktadaysa, en baştan temiz bir hat tesis etmek gerekir kutudan daireye kadar. Eğer o noktaya elektrik çekemiyorsanız, bir yerden UPS temin edip modemi yine o kutu yanında çalıştırmaya bakın.

Benzer bir durum bana da olmuştu, envai çeşit şey denedim ve gördüm ki sorun bize ait kablolardaymış. Sizinki gibi bir sitedeyiz biz de ama müstakil olduğundan kanalları kazıp kabloları komple değiştirdik, kurtulduk.

• Merhaba arkadaşlar, 2-3 gün önce yaptığım şikayetlerden dolayı sonunda birisi geldi ve ben evde değildim :( Dışarıdaki kutuya bakmış ama dokunmamışlar. Binadaki kutumuzu da kontrol etmişler. Sorun yoktu. Sorun hala o kutuda yani. Bize de o kutunun kendilerine ait olmadığını daha yeni söylediler. Bunun ardından babam kutuya indi, buldu kablomuzu temizledi yeniden bağlandı ama pek bir gelişme de olmadı diyebilirim çünkü babamın da söylediği kadarıyla kabloyu çaktığı yerin arkası falan daha vahim haldeymiş. Artık o kutuya biz bir çözüm bulmaya çalışıcaz. İlgilenen herkese teşekkür ederim ^^
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.