Merhaba, herkese iyi forumlar. Havacılık ve uzay üzerine bir internet sitem var ve bu internet sitemi aynı donanım haberin mobil uygulaması gibi yapmak istiyorum fakat bunu nasıl yapacağım hakkında fikrim yok. Öğrenmem gereken yazılım dili veya daha basit yollar varsa beni aydınlatırsanız sevinirim.
Hocam eğer her iki platforma yapacaksan flutter kullanmanı öneririm.Bunun için dart dilini öğrenmen gerekiyor. React Native kullanıp bu seferde javascript öğrenerekte yapabilirsin fakat ikisi arasındaki tartışmalara girmeden tercih size kalmış.Eğer bir setup dosyası olmadan yani kuruluma ihtiyaç olmadan uygulama arayüzü gibi çalışsın mantığını benimserseniz o halde PWA kullanmanız daha doğru olur. Bunun için ise yine javascript gereklidir. İnternette bu üç teknoloji ile ilgili kendi artıları ve eksileri var.Siz bunları amacınıza en uygun şekilde seçebilirsiniz
sadece web sitesi olarak tarayıcıda çalışacak ise bootstrap çok rahat iş görür. sitenizin adı nedir?
Amac storeda olmaksa Bir webview koyarsin icine de sitenin linkini koyarsin. Site responsivese "mobil" olur. Manifoldjs bunu yapmana kolaylik sagliyor.
Yok ben app yapaacgim diyorsan o zaman soru tek kod ile iki platforma da cikmak mi istiyorsun yoksa sadevce birisi mi?
Cevap 1 kez yaz 2 kez kullansa: ReactNative, Flutter, Xamarin, Ionic...
Hayir: Android ise kotlin, ios ise Swift ogrenirsin. oturur yazarsin. Bunun forumda anlatilacak kisa bir nasili yok.Herseyi nasil ogreniyorak onu da oturur ogrenirsin.
Kodular.io dan webviewer kullannabilirsin. Dandik olur ama kurtarır.
quote:
Orijinalden alıntı: kangroo
sadece web sitesi olarak tarayıcıda çalışacak ise bootstrap çok rahat iş görür. sitenizin adı nedir?
https://www.havacilikveuzay.org/ hocam. İlk web site deneyimim o yüzden kusurları maruz görün. Okul maratonundan dolayı çok ilgilenemedik fakat canlandıracağız.
Hepinize yanıtlarınız için teşekkür ederim. Hepsini araştıracağım.
quote:
Orijinalden alıntı: machine06
https://www.havacilikveuzay.org/ hocam. İlk web site deneyimim o yüzden kusurları maruz görün. Okul maratonundan dolayı çok ilgilenemedik fakat canlandıracağız.
Alıntıları Göster
Web sayfanız zaten şu an da mobil uyumlu.Yani mobilden girildiğinde de rahatlıkla kullanılabilecek seviyede.Ancak illa uygulama yapacağım diyorsanız hem ios hem android için aynı anda tek seferde işin altından kalkabilmeniz için flutter dilini öneririm.
wordpress te yapmışsınız siteyi. Worpress mobille otomatik uyumlu.
ionic en basiti
quote:
Orijinalden alıntı: kangroo
Web sayfanız zaten şu an da mobil uyumlu.Yani mobilden girildiğinde de rahatlıkla kullanılabilecek seviyede.Ancak illa uygulama yapacağım diyorsanız hem ios hem android için aynı anda tek seferde işin altından kalkabilmeniz için flutter dilini öneririm.
Alıntıları Göster
Yazılanlardan sonra uygulama yapmanın çok gerekli olmadığı kanaatine vardım. Uygulama yapmak yerine siteyi geliştirmeye çalışacağım. Herkese teşekkürler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme