Arkadaşlar geçtiğimiz hafta evimi taşıdım. Taşındığım apartmanda merkezi internet bağlantısı var. Fakat her daireye bir cat5 kablo geliyor. Bende elimdeki Airties Air6271 marka modemimi wifi dağıtıcı olarak kullanmak üzere taktım. Modemimi önceki evimde de dağıtıcı olarak kullandığım için hiçbir ayarına müdahale etmedim. Çünkü önceki evimde de yan komşumdan gelen Cat5 ile ev içinde dağıtıyordum. Fakat ne hikmetse bu evde Windows 8 olan notebooktan ve android telefonlardan wifi ağına ve internete bağlanabiliyorum ama Windows 7 Ultimate olan desktop pc ve Windows 7 Starter Edition olan minibook cihazım ise bir türlü internete bağlanmıyor. Windows 7 Ultimate olan bilgisayarımda bağdaştırıcıyı devre dışı bırakıp tekrar devreye alınca bağlanıyor fakat tekrar bağlantı kopuyor.
Apartmanda Dsmart.Net var. Modeme iki IP adresinden erişiyorum ve çözemedim. 94.120.201.129 ve 192.168.1.1 DHCP serverı devre dışı bırakıp airties modemimim IP adresini 192.168.1.254 yaptım. Konu hakkında fikir ve bilgi sahibi arkadaşların desteğini bekliyorum.