|
İnternette bir devir kapanıyor mu? AI ajanları internet sitelerinin sonunu getirebilir

-
-
Saçma sapan bilgiler veriyor. Yapay zeka. Bir de ne olursa olsun. İnsanlar yeni bilgiler geliştirecek ve yapay zeka da sürekli insanlara muhtaç kalacak. Henüz yazılmamış bir kitabın içeriği ya da keşfedilmemiş bir şeyin bilgisini veremiyor. Analiz ve sentez özelliği gelse bile sıfırdan fikir üretme noktasında her zaman eksik kalacak. Yaratıcılık yok, sadece var olanı işleme var. Müzik yapmada, görsel ve video üretmede çağ atlayabilir, harika bir şekilde ses klonlayabilir buna bir şey demiyorum ama iş sıfırdan bir şey üretmeye gelince eli kolu bağlanıyor ve yine insanların onu eğitmesine ihtiyaç duyuyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bizim türkçe kaynaklı haber sitelerinden iyidir. birşey soruyorsun bu ne zaman olacak diye sayfada bana soruyor ne olacak diye
-
Haber siteleri çöplüğe döndü zaten. Gerçi onların çöplüğe dönmesi de Ai kaynaklı 😂
😂
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
- AI , her şeyi ;
bir insandan veya bir grup insandan daha iyi yapıyor.
-
Bilgileri zaten internetten alıyorken nasıl getirecek? 😂
Her teknolojinin bir nesil boyunca hayatta kalmaması işleri çok karmaşık yapıyor. Ben teknoloji dünyasına 15 yaşında adım attım o günden beri de sektörün içindeyim ama en az 5 defa tüm teknoloji sektörü baştan aşağı değişti. Şimdi 39 yaşındayım ilk değişimleri bir şekilde ayak uydurdum ama son değişimler artık yoruyor. Bizden önceki nesiller bir meslek öğreniyor ömrünün sonuna kadar o meslekte doğru dürüst bir değişiklik olmadan sadece kendi fikirlerini katarak fazlasıyla hayatını idame ettiriyordu. Teknoloji bu kadar hızlı değiştikçe sanırım artık bir meslek bir nesil boyunca yapılamayacak başladığın sektörler birkaç defa çöküp yenisine geçiş yapıp ayak uydurmaya çalışacaksın. Bu bir yandan iyi bir yandan da iyi değil gibi Çok karmaşık bir durum. Babalarımıza sen anlamazsın Baba derdik Şimdi biz de anlamaz hale geldik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isakoc -- 18 Mart 2025; 1:56:31 >
Çok doğru
Şu anda öyle olduğunu düşünüyorsun.
ChatGPT nin ücretli sürümünü kullandığında nelerin farklı olduğunu göreceksin, ayrıca insan beyni nasıl çalışıyor zannediyorsun, Yeni fikirler insan beyninde nasıl üretiliyor.
Ben sana söyleyim bir önceki okunan kaynaklar ve hayal gücü.
Bu iki özellik terabytler ile yapay zekada saniyeler içinde mevcut. 2030 lı yıllarda nelerin radikal olarak değiştiğini kendi gözlerinle görürsün. Bu teknolojiye küçümsemeyi bırakın, çünkü yeni bir devrin kapıları açıldı bile. Herkes kendi pozisyonunu alsın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bir süredir gördüğüm birkaç farklı kaynaktan yararlanılarak yazılmış en içi dolu haber, teşekkürler.
-
Chatgpt chatbot değil bir dil modelidir ama onun dışında haber güzel
-
Taşı tekerleğe çeviren akıl, mızrak ve ok ucu yapan akıl ile yapay zekayı bir tutma. Yapay zeka eldeki verileri kullanıp sürekli kombinasyon türetiyor. Bilmediği bir konu hakkında kafa yoramıyor. Teknolojiyi küçümsemiyoruz, şuan için abartılıyor diyoruz. Terabaytlık bilgiyi istediği kadar işlesin, çağın gereklerine yine de ayak uyduramaz. Kainat dinamik bir yapıya ait, yapay zeka ise şuan sadece kendine öğrettiklerini kullanmakla yetiniyor. Yeni bir gezegen keşfedildiğinde birileri bunu yapay zekaya öğretmedikçe yapay zeka ne o gezegenin varlığını bilecek ne de o gezegeni bir gün keşfedebilecek.
Perplexity pro kullanıyorum benim için google'ı öldürdü bile. Ancak şu da var, bu tip yapay zekalar internetten 30-80 kadar kaynak bulup yorumlayarak
cevap oluşturuyor. Eğer reddit, donanımhaber vb. forum tipi siteler olmazsa yapay zekaların yorumlayacak kaynağı olmaz. Yine insanlar konuşup tartışıp çözüme ulaşmalı,
bunları internete yazmalı ki yapay zeka eğitilebilsin veya aramalarda kaynak bulsun.
-
Bilgisayar başında yapılan meslekler ilk ölen meslekler olacak malesef, bunu bir yazılımcı olarak söylüyorum. Maks 10-15 senesi var sektörün. Sonra emekli olurum zaten çok umrumda olmaz.
Ölmekten kasıt sektör o kadar daralacak ki iş bulmak imkansıza yakın hale gelecek. Bu saatten sonra gidip de yazılım geliştirici olmaya çalışan kardeşlerimize üzülürüm.
Yapay zeka devrimini hafife almamak lazım, insanlığın sonraki büyük adımı bu ve çok hızlı gelişmemizi sağlayacak. Motor becerileri gerektiren işler bir tık daha sonra ölecek ancak onları kaderi de yok olmak,
robotlar hareket ve fiziksel etkileşim gerektiren meslekleri devralacak. Öte yandan işsizliğin bu denli artması ekonomik sistemin değişmesini zorunlu kılacak, insanların bir geliri olmadan ekonomi dönmez.
Benim tahminim daha kötü şeyler olmazsa evrensel gelir sistemi gibi birşey olur, emekliler nasıl sabit maaşla yaşıyor tüm vatandaşlar öyle yaşamaya başlar. İşleri de robotlar yapar.
-
Bana göre yapay zekanın hayal dünyası internet
-
Bir nevi Wall-E diyorsun yani
Yani olabilecek en iyi şey Wall-E gibi olması olur herhalde, daha kötü senaryolar da olabilir savaş, açlık, kıtlık vs.
-
Yapay zeka gerçekten de tüm o saçma internet sitelerindeki bilgiyi saniyeler içinde bulup getiriyor, reklam banner'ları ve çerez kabul etme eziyetlerinden de bizi kurtarıyor. Umarım haber siteleri bu rezilliği fark eder de çerez pencereleri anayasa gereği yasaklanır!
-
Müthiş derecede bilgisizsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Saçma sapan bilgiler veriyor. Yapay zeka. Bir de ne olursa olsun. İnsanlar yeni bilgiler geliştirecek ve yapay zeka da sürekli insanlara muhtaç kalacak. Henüz yazılmamış bir kitabın içeriği ya da keşfedilmemiş bir şeyin bilgisini veremiyor. Analiz ve sentez özelliği gelse bile sıfırdan fikir üretme noktasında her zaman eksik kalacak. Yaratıcılık yok, sadece var olanı işleme var. Müzik yapmada, görsel ve video üretmede çağ atlayabilir, harika bir şekilde ses klonlayabilir buna bir şey demiyorum ama iş sıfırdan bir şey üretmeye gelince eli kolu bağlanıyor ve yine insanların onu eğitmesine ihtiyaç duyuyor.
|
bizim türkçe kaynaklı haber sitelerinden iyidir. birşey soruyorsun bu ne zaman olacak diye sayfada bana soruyor ne olacak diye
|
Haber siteleri çöplüğe döndü zaten. Gerçi onların çöplüğe dönmesi de Ai kaynaklı 😂
|
Benzer içerikler
- youtube uyku modu zamanlayıcı nedir
- whatsapp tek tık
- snapchat para kazanma
- instagram önerilenleri sıfırlama
- whatsapp şifreleme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X