Şimdi Ara

İnternetten uçak bileti almak hakkında?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar internetten uçak bileti alacağım.1 ay sonraya alacağım.ama bir sıkıntı çıkar mı acaba?

bide şoyle birşey diyorlar internetten alınca aynı gün bir bayiye gidip ordan bileti alman gerekiyormuş?

ilk defa uçak bileti alacağım ve nasıl işliyor ne yapacağım havaalanına gidince ne olacak hiçbirşey bilmiyorum.

alacağım tarih 3 eylül.ne yapmamı öneriyorsunuz? tecrübeliler beni yönlendirebilir mi

• İster 1 ay ister 2 ay sonraya al bir sıkıntı olmaz. Bayiye gitmene gerek yok. Uçuştan 24 saat önce online checkin yapacaksın. Havaalanına gittiğinde valizini teslim ettikten sonra biletini verecekler. Valizin yoksa cihazlardan da alabiliyorsun. Uçuştan önce zamanında hava alanında ol ve valiz kurallarına dikkat et gereksiz yere ek ücret ödeme.
  • lafalaf kullanıcısına yanıt
    hocam kafamda bazı sorular takıldı

1- internetteki uçak bileti satan sitelerden alsam bir sıkıntı çıkmaz dimi.önereceğiniz bir site varmı

2-bu online checkin olayı ne anlamadım hiç bilmiyorum.anlatırmısınız

3- uçuştan ne kadar önce havaalanında olmalıyım? ve valiz kuralları dediniz onlar tam olarak ne oluyor?
  • 1- Bütün biletlerimi Ucuzabilet.com dam aldım hiçbir sıkıntı yaşamadım.

2- Havayolu taşımacılığında otobüse biner gibi havalimanına 5dk önce gidip koltuğa oturdum hadi gidelim yapamazsın. Check-in denen bir olay var senin o uçağa binip binmeyeceğinin resmî göstergesi olarak. Bir uçuş için check-in’ler uçuş saatinden 24 saat önce Online olarak başlar. Bilet aldığın firmanın internet sitesine girersin ve bilet alırken sana verilen PNR kodunu girerek check-in işlemini tamamlarsın. Dilersen bunu havalimanında da yapabilirsin. Ama havalimanında check-in işlemiş uçuşa yarım saat kala kapanır ve eğer check-in yapmadıysan o uçağa binemezsin. Check-in işlemini yaptıktan sonra biniş kartını oluştururlar ve bu biniş kartında oturacağın koltuk ve uçağa bineceğin kapı bilgileri yer alır.

Sana tavsiyem ilk seferin olacağı için uçuşa 1.5 saat kala havalimanında ol ve chek-in işlemini gerçekleştir biniş kartını al sonra uçağa bineceğin kapının orada beklemeye başla. Kafan rahat olsun.

3- Bilet aldığın kategoriye göre değişmekle birlikte yurtiçi uçuşlarda bagaj hakkın 15 kg’dır. 8kg’a ve belirli boyutlara uyuduğun sürece de ekstra bir ücret ödemeden kabine bagaj sokabilirsin (sırt çantası veya uygun ölçüdeki kabin bagajları). Fakat kabine alacağın bagajın içinde sıvı bir şey olmaması gerekli yoksa attırırlar onu güvenlikten geçerken.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kozmozun delisi K kullanıcısına yanıt
    1. Ben THY ya da Anadolu Jet'in kendi sitelerinden alıyorum. Diğer siteleri hiç kullanmadım.Ama Enuygun, biletall, obilet, turna gibi popüler sitelerde kampanya varsa tercih edebilirsin.

2. Yolculuk yapacağınızı teyit etmiş oluyorsunuz. Bu sırada oturacağınız koltuk belirlenmiş oluyor. İstediğin bir koltuğu seçmek istersen ekstra ücret ödemek zorunda kalırsın.

3. Bu yolculuk yapacağın havaalanının yoğunluğuna göre değişebilir. Sen en az 1 saat önce orada ol, bir dahaki uçuşlarında kendi zamanını daha iyi ayarlarsın.
    www.anadolujet.com
    Bagaj | AnadoluJet
    https://www.anadolujet.com/tr/kurallar/bagaj

• Ghost Buster kullanıcısına yanıt
    lafalaf kullanıcısına yanıt
    hocalarım saolun

şöyle yapıcam ozaman uçuşa 24 saat kala internet sitesinden online check-in yapacağım.uçuş saat 9.45 te.ben sabah 7 de çıkarsam otobüs beklemesi vs 7.30 hadi bi aksilik çıktı 8 de orda olsam her işi hallederim heralde.

bu arada jetgenç diye birşey var heralde öyle daha ucuza geliyor gibi bir bilginiz varmı üye olabilirmiyim ben?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.