Şimdi Ara

ıntıhar etmemek ıcın sebep (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sebepe gerek yok zaten yaşıyorsun,yapılması gerekn birşey için sebep düşünülür
    intihar için sebep dşünülür yaşamak için değil
    eğer yaşamak için bazı ihtiyaçları gidermek gerekiyo yani bunlar da bir uğraş oluyor ve yapman gereken olduğu için hiçbişey yapmadan yaşanmaz diyebilirsin ama bu ihtiyaları karşılamazsan birsüre sonra kendi isteğinle bunlara yönelirsin zaten,niye yaşmak için,ama sen yaşmak istemiyorsun yönelme,ama yapamazsın di mi?

Hayatı istediklerini elde etmek için beklersin
    Ayrıca sadece bir soru yazılması gereken birçok şeyi engelliyor
  • sonsuza kadar cehennemde yanmayı istememek çok güzel bi neden bence
  • hayattan intikamını almak için yaşa
  • quote:

Orjinalden alıntı: casperrrrrr

hayattan intikamını almak için yaşa

um ut 1500
  • insan hakları evrensel bildirgesinde insanın ölüm hakkı diye bi şey yok.ölüm hakkın değil yaşam hakkın vardır.o yüzden yaşamaya bak
  • emanete hıyanet etmemek için... bu beden bize emanet.... farklı bi görüş sunayım dedim....
  • quote:

İntikam!!!

konuyu açan arkadaş birşeyker yazsaymış derdine derman olabiliriz aslında
  • quote:

Orjinalden alıntı: amarok3

quote:

İntikam!!!

konuyu açan arkadaş birşeyker yazsaymış derdine derman olabiliriz aslında

delinin biri kuyuya bi taş atmış hesabı oldu gibi sanki bu topic

• yaşamak güzel,hayat güzel,kızlar güzel...daha ne istiyorsunşaka bir yana haline şükret insalar filistinde tanesi 2 ytl olan kurşunlarla,ne zaman üzerlerine düşeceği belli olmayan bombalarla,yolda yürürken bi sonraki adımda acaba mayın war mı endişesiyle düşünerek attığı adımlarla yaşamak zorundalar...belki senin de kendine göre problemlerin war ama eğer sağlığın yerindeyse we kafan rahatsa we de en önemlisi saçma bir probleme canını sıkmıyorsan(kız meselesi fln) bu dünyada senden mutlusu yok demektir

• intihar etmek isteyen arkadaş bunu oku

Dünya nüfusunu, mevcut halklarin nispetlerini muhafaza ederek, 100 kisilik bir köy kadar küçültebilseydik bu köy söyle olacakti:

57 Asyali
    21 Avrupali,

14 Amerikali (Kuzey,Orta,Güney)
    ve 8 Afrikali .
    Bunlarin 52'si kadin, 48'i erkek olacakti .

30 beyaz, 70 beyaz olmayan,

30 Hiristiyan, 70 Hiristiyan olmayan,
    89 heteroseksüel , 11 homoseksüel .
    6 kisi bütün servetin % 59'una sahip olacakti ve bunlarin hepsi ABD kökenli olacakti.

20 kisi iyi evlerde yasayacakti,

30 kisi okuma-yazma bilecekti,

1'i ölmek üzere, 1'i de dogmak üzere olacakti.

1 kisi bilgisayar sahibi,
    1 kisi de (evet, sadece 1 kisi) üniversite mezunu olacakti.

Simdi sunlari göz önünde bulundurun:
    Eger bu sabah hastalikli degil de saglikli uyanmis iseniz, 1 hafta sonrasini göremeyecek olan 1 milyon insandan daha sanslisiniz.
    Bir harp tehlikesi ile, iskence görmek ihtimali ile, aç kalma korkusu ile karsi karsiya degilseniz, 500 milyon insandan daha iyisiniz.

Tutuklanmaktan, iskence görmekten yahut öldürülmekten korkmadan ibadethaneye gidebiliyorsaniz 3 milyar kisiden daha iyi bir sansa sahipsiniz.
    Buzdolabinizda yiyeceginiz, üzerinizde elbiseniz ve basinizi sokup uyuyabileceginiz bir eviniz varsa,
    dünyadaki insanlarin % 75'inden daha zenginsiniz.

Bankada ve cüzdaninizda para varsa, dünyanin en imtiyazli % 8'i arasindasiniz

Anneniz , babaniz sag ise, siz bu dünyada nâdir kisilerden birisiniz.
    Birisi sizi düsündü ve bu yazıyı yazdı, çünkü okuma yazma bilmeyen 2 milyar kisiden biri degilsiniz.

Paraya ihtiyacin yokmus gibi çalis .
    Kimse seni üzememis gibi sev .
    Kimse seni seyretmiyormus gibi danset .
    Kimse seni dinlemiyormus gibi sarki söyle .

şimdi tekrar düşün hala intihar etmek istiyomusun

• kardeşim içimi kararttın bee..o ne öyle bu kadar pesimist yazı yazılırım..

bunu okuyan adam s..mişim böyle dünyayı der ve kesin intahar eder..
  • sondaki dörtlük olmasaydı ben atlıyodum... ama güzel hakkat.
  • ALLAH KORKUSU MÜSLÜMAN İNSAN ECELİNİ BEKLER SANADA
  • sevgili kardeşim işte sana bir neden eğer okur ve tefekkür edersen İNŞAALLAH doğru yolu görürsün..

Her sabah hesabiniza 86 bin 400 YTL yatiran bir banka düsünün.

Gün boyu dilediginiz kadar bu paradan harcamakta serbestsiniz.
    Harcamadiginiz kismi ise ertesi günki hesabiniza devredilmeyip geri cekiliyor.
    Ertesi gün ise yine ayni miktar yeni para alacaksiniz.Böyle bir durumla karsilassaniz ne yapardiniz?
    Herhalde bu paranin hepsini bir an önce harcamak icin careler arardiniz. ihtiyaciniz olan her seyi almaya baslardiniz.
    En karli secenek olarak da bu parayi kalici bir yatirima dönüstürerek getirisinden uzun vadeli olarak yararlanmayi düsünürdünüz.

Farkinda miyiz bilmiyorum ama hayatimizin her gününde böyle bir durumla karsi karsiyayiz.
    Her gün hesabimiza Zamanin Sahibi (c.c.) tarafindan 86 bin 400 saniye yatiriliyor.
    Bu zamani kullanmazsak onu ebediyen kaybetme riski söz konusu.

O halde, elimizdeki sermayeyi bosa harcamak yerine onunla uzun vadeli yatirimlar yapmak,
    karsiligini da ahirette fazlasiyla almak en akillica tercih olsa gerek.

saygılar..

• quote:

Orjinalden alıntı: RccP

kardeşim içimi kararttın bee..o ne öyle bu kadar pesimist yazı yazılırım..

dostum bunun benim pesimistliğimle alakası yok bunlar acı gerçekler ve kendinizin ne kadar şanslı oldugunuzu anlamanız için yazılmıştır ve alıntıdır

ben yazmadım ama böyle şeyler için hep hard diskimin d bölümünde saklıyorum ki hayatınızın ne kadarda kötü olmadığını anlamanız için

hep zaten sinir olmuşumdur

kız arkadaşım terketti intihar edicem, ya da herşey bana karşı, vs vs

nedir yani bunlar gelip geçici sen burda kız arkadaşından ayrıldın die intihar etme muhabbeti açarken insanlar canlarını kurtarmak için ( savaşlarda ) neler yapmıyorlar

bidaha yazmiyacağım bu konuya

zaten çok gereksiz ve saçma bi konu olmuş

ve intihar etmek isteyen arkadaş sen yanındaki güzellikleri göremiyor veya onlara ulaşmak için çabalamıyorsan bu senin sorunun ve bizi bağlamaz

saygılar

• onlar!

her şeye rağmen

sevdiklerin...

sevenlerin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: eray.gns

quote:

Orjinalden alıntı: RccP

kardeşim içimi kararttın bee..o ne öyle bu kadar pesimist yazı yazılırım..

dostum bunun benim pesimistliğimle alakası yok bunlar acı gerçekler ve kendinizin ne kadar şanslı oldugunuzu anlamanız için yazılmıştır ve alıntıdır

ben yazmadım ama böyle şeyler için hep hard diskimin d bölümünde saklıyorum ki hayatınızın ne kadarda kötü olmadığını anlamanız için

hep zaten sinir olmuşumdur

kız arkadaşım terketti intihar edicem, ya da herşey bana karşı, vs vs

nedir yani bunlar gelip geçici sen burda kız arkadaşından ayrıldın die intihar etme muhabbeti açarken insanlar canlarını kurtarmak için ( savaşlarda ) neler yapmıyorlar

bidaha yazmiyacağım bu konuya

zaten çok gereksiz ve saçma bi konu olmuş

ve intihar etmek isteyen arkadaş sen yanındaki güzellikleri göremiyor veya onlara ulaşmak için çabalamıyorsan bu senin sorunun ve bizi bağlamaz

saygılar

iyi güzel söylüyorsunda bu konuyu açan zaten intihar felan etmiyor..(ortada bi mesajda bunu dile getirmiş)

öteki sevgilim terk etti intihar ettce..muabbet kuşum balkondan kaçtı bileklerimi kescem diyenler ise ilgi çekmek isteyen çocuklardır..gerçek intihar psikolojisinde olan insan profesyonel yardım almadan ne bunları okuyarak vazgeçer ne de kafası bu kadar karışıkken gelip forumda intihar edecem diye yazar..bu yüzden takmamak lazım ve söyledigin gibi gereksiz ve saçma konu bende yazmayacagım artık..

saygılar bizden..

• abi ne demek bizi baglamaz dusunsene Allah korusun adam tam intihar edecek ve sen onun kurtulmasına vesile oluyorsun senın icin ne guzel bisey. ama adam intihar edecek ve sen kılını kıpırdatmayacaksın ahirette sanada sormazlarmi nıye hicbisey yapmadın diye yada intihar eden arkadasin yakana yapısmazmı niye bana yardım edıp ıntıhardan vazgecırmedın dıye.
    intihar etmek istiyen arkadas bi dusun devamlı nefes alıp verıyorsun bunun icin kac kez sukrettık hatta devamlı sukur ettıgımızı varsay Allah' sana sukurler olsun Allah' sana sukurler olsun Allah' sana sukurler olsun. 1 nefes icin 1 kez dedigini dusun nefes icin sukretmis oldun pekı diğerlerı vakıt kamadı. yanı demek istedigim devamli sukur halınde olmak bile yalniz basına yetmiyo Allah'ın merhametı kurtarır ancak. bu merhametıde intiharla degil guzel isler yaparak, yasayarak ama adam gibi, sukrederek, zikrederek olur. kısacası tam bir musluman gibi yasamaya gayret edelım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bugrabubu

ne bunalı mı arkadaslar bugun haberlerde ızledım amerıkada bu soru ankete acılmıs 20 bın kısı ıntıharın esıgındeymıss onu tespıt etmıslerr bend e merak ettım

kardeşim üstteki alıntıyı okuyun..

adam intihar felan etmek istemiyor..boşuna dil dökmeyin..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.