Şimdi Ara

İntiharlar ne zaman bitecek? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
1
Favori
4.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: lawbreaker

çünkü umudun var henüz , 2 ay değil de 22 ay işsiz kal çoluğunun çocuğunun temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gel elektriğin doğal gazın kesilsin o zaman tekrar konuşuruz (umarım hemen istediğin gibi bir iş bulursun beddua anlamında yazmadım umudun tükenmesi çıkar yol olmaması anlamında yazdım.)
    Buna öğrenilmiş çaresizlik de deniyor

Alıntıları Göster
    iş beğenmezsem elbet olur hiç iş bulamazsam gider temizlikçilik yapar yinede para kazanırım daha önce de aylarca boş kaldığım oldu günlük işlere gider aylığımı çıkartırım Allahın izniyle merak etme rızkı Allah verir bizim haddimize değil intihar etmek

• Hepsi kendi sorunlarından dolayı intihar ediyor, zaten intiharın olayı bu. Sokakta mendil satan adamı düşünür utanırdım ben intihar etmeye, ama bu tip cahiller zaten etsin iyi oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

Fakir olunca değil de sonradan ekonomik sıkıntıya düşünce intihar ediyor insanlar diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    Şunları bloklayın gitsin. Cevap vermeyin kendi kendilerine girerler iplenmeyince.

İntihar olayına gelince, intiharın bir sürü sebebi olabilir. Sonradan ekonomik sıkıntıya düşmekle alakası olmayabilir. Olayı bölge bölge incelemeniz lazım. İskandinav ülkelerindeki intiharın sebebi insanların ekonomik olarak sıkıntıya düşmeden fazla stabil bir hayat sürüp amaçsızlaşması olabilir. Burada önemli kelime stabillik. Fazla stabillik sıkıcılığı ve renksizliği beraberinde getirir. Çok fazla güneş gören bir bölge olmamasının da etkisi vardır tabi. Tek bir etken olmadığını unutmamak gerek. Bizim ülkeye gelince sebepler değişiyor biraz. Ülkede stabillik yok ve 10 sene öncesine göre ekonomik olarak büyük geriye gidiş var. İnsanların alım gücü fazlasıyla düştü, iş bulmak daha da zorlaştı(kimse asgari ücreti anlatmasın, eskiden asgari ücret alan azken şimdi ülke asgari ücret ülkesine döndü). Böyle değişimler travmatik etkiler yaratabilir toplumlarda. Afganistan gibi ülkelerde intihar oranının çok düşük olmasının sebebi insanların berbat düzenlerine alışıp böyle gelmiş böyle gider kafasına bürünmeleri. Yani travmatik gelmiyor ülkelerinin durumu, çünkü adamlar ezelden beridir böyle. Özet olarak genelleme yapmadan tek tek incelemek gerekir inthiharları, yoksa oranlar tek başına bir şey ifade etmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slim Charles -- 18 Şubat 2020; 23:8:58 >

• Halk çokomelin aslında bok olduğunu öğrendiği anda.
  • İntihar sayıları gördüğümüzden daha fazla. Mesela daha geçenlerde izmirde birisi kendini bir banka binasından aşağı atarak intihar etti ama hiç haber olmadı.
  • Para birimimizin devalüe olması gerek. Bu süre bilerek ve isteyerek devamlı uzatılmaya çalışıldığı için bu bunalım ortamı daha da kötüleşecek şekilde devam edecek. Ekonomik anlamda daha dibi göremedik. Şu an piyasa, temel ihtiyaçların karşılanması, bu krizden etkilenmeyen ve bunu fırsata çeviren zenginler dışında ölü durumda. Ekonomik sıkıntılardan dolayı intiharların artma ihtimali yüksek gözüküyor. Ytd.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 19 Şubat 2020; 14:30:6 >
  • Bugün de bir matematik öğretmeni intihar etmiş. Adamın instagram profiline girip hikayelerini izleyince göz yaşlarını tutamıyor insan.
    https://www.instagram.com/inan.avsar/
  • 90'lardaki krizde bile bu kadar intihar yoktu artık kimse iş bulamıyor

Bu internet sitelerindeki işkurdaki ilanlara sakın aldanmayın bu ilanlar göstermelik ilanlar kesinlikle işe almıyorlar belkide 50'ye yakın yere görüşmeye gittim temizlik fabrika tekstil fabrikası büro görevlisi call center gibi bütün iş başvurularına gittim hiç biri almadı Donanımlıyım da İngilizce sertifikam web tasarım sertifikam'da var adamlar tanıdığını alıyor diğer kalan ilanlar ise kesinlikle göstermelik ilanlar

Bu arada işkurun 1 milyon kişiyi işe soktuk lafına kesinlikle inanmayın öyle bir şey yok işkurdaki sırayı görseniz hayrete düşersiniz her allahın günü gidiyorum

yavaş yavaş bende umudumu kaybetmeye başladım sırf allaha inandığım için bir şey yapmıyorum nedeni budur ama daha fazla katlanacak gücüm kalmıyor artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forsaken54 -- 19 Şubat 2020; 15:34:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Balraos

Avrupada intihar oranlari cok daha yuksek. Ekonomik olarak sorunlari da yok. Yoksa her parasi olmayan intihar etse Cin'de, Afrika'da insan kalmazdi.
    Erkek intihar oranı %24 kadın %6 gösteriyor doğru mu bu orantısızlık çok yüksek değil mi, genelde erkeklerşn daha fazla intihar ettiğini biliyordum ama bu oranı tam anlayamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batalla16 -- 19 Şubat 2020; 16:44:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: X_S!nS!

Selo ile beraber kualisyon yaparlarsa baskan olur

Alıntıları Göster
    Bu ilerisi için hiç mantıklı değil ha bu aklını peynir ekmekle yemiş halkın suçu işi bu noktaya getirip terör partisine tutturacak kadar kör gözlüler yüzünden oluyor iş hdp bir maşa bugün iktidar kullanır yarın muhalefet amaçları zaten iyi görünüp ülkenin güçlü mevkilerinde çoğullaşmak bakılırsa gerek iktidarda gerekse muhalefette bile bu tip ajan kişiler var.Ülke çürümüş.

• quote:

Orijinalden alıntı: M3lank0lik

Bu ilerisi için hiç mantıklı değil ha bu aklını peynir ekmekle yemiş halkın suçu işi bu noktaya getirip terör partisine tutturacak kadar kör gözlüler yüzünden oluyor iş hdp bir maşa bugün iktidar kullanır yarın muhalefet amaçları zaten iyi görünüp ülkenin güçlü mevkilerinde çoğullaşmak bakılırsa gerek iktidarda gerekse muhalefette bile bu tip ajan kişiler var.Ülke çürümüş.

Alıntıları Göster
    Baslarken beraber baslamadilarmi ?

• Bir lastigin fiyati 5000tl olursa insanlar kendini asar. Suriyeden iraktan 1-2bin tlye kacak lastik sokmaya calisiyor kamyoncular ne hallere dustuk.

• quote:

Orijinalden alıntı: Batalla16

Erkek intihar oranı %24 kadın %6 gösteriyor doğru mu bu orantısızlık çok yüksek değil mi, genelde erkeklerşn daha fazla intihar ettiğini biliyordum ama bu oranı tam anlayamadım

Alıntıları Göster
    Çinde kisi basina dusen yillik gelir 10bin dolarin uzerinde bizden iyi durumdalar. Çini 30 yil önceki haliyle karistirdiniz sanirim.

• ekonomi çok kötü, insanların psikolojisi bozuk..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.