Bildirim
İnverter Klima nasıl çalışır, Tüketim nasıl hesaplanır, Sensörler ne işe yarar? (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Keşke klimanın önüne bir de duvar yapsalarmış hocam, ne güzel kendi kendine çalışır dururdu
Ah benim değerli hocam, Aşağıda gördüğünüz şu resim de bir müteahhit işidir, benim evimdir, sizin için az önce çektim fotoğrafı. Arkası komple tuğla duvar ve o deliğin tam ortaya yani davlumbazın içinde kalacak şekilde açılmasını engelleyecek hiç bir şey yok, haaa bir eksik var, BEYİN :)
Biraz espriyle karışık konunuzu dağıtarak cevap yazdım ama siz benim ne demek istediğimizi anlamışsınızdır üstadım
-
Açıklamalar için teşekkürler, son derece yararlı bir paylaşım olmuş.
Verdiğiniz on/off çalışma grafiğinde klima gücü olması gerekenden ne kadar fazla seçilirse testere dişleri o oranda büyür. Çok düzgün seçilirse dişler zamanla küçülür (hiç kapatılmazsa ve denge bozulmazsa) çok küçük seçilirse düz çıkar ama set edilen sıcaklığa ulaşamaz altta kalır. Kısacası klima iyi seçilirse on/off eski sistem ekonomik bir tercih. Fiyatlarını bilmiyorum, sadece tahmini.
Saygılar.....
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam Günaydın;
Aslında satılıyor olsalardı satın alım aşaması için ekonomik bir tercih olacağı doğruydu lakin 2014 de alınan karar doğrultusunda üretimleri durduruldu (AB uyum yasası gereği yasaklandı) depolarda stoklarda kıyı köşede ne var ise en son geçen yaz zincir mağazalar, migros vs gibi yerlerde tek tük kalanlar 3 kuruşa satılıp bitirildi.
Şimdi ülke genelinde ''yaaa bizim depoda 10 tane varmış'' diyecek umursamaz bazı satıcılar dışında kimsede on/off klima kalmadı artık.
İşin gerçeği, ben klimaların AKILLI olmalarına bazen gıcık oluyorum, benim yerime düşünüp de ben çok sıcak istediğimde ''Yoooo sana bu kadar sıcaklık yeter'' demesi, alıp yere çarpma isteği doğuruyor bende
Bu anlamda on off klimalar bazen tercih sebebim olsa da, kondanser basıncı için sürekli devreye girip çıkan dış ünite fanının role sesi bile yeterince sinir bozucu olabildiğinden dolayı, kötünün iyisi diyorum şu an.
Söz konusu ısıtma ise, her ne kadar şu an ben kullanıyor olsam da klima en son tercih olmalı bence.
Saygı Bizden sayın hocam.
Aklıma gelmişken Arkadaşlar, BAKIR fiyatlarının Ocak ayından bu güne %9 artış gösterdiği, bunun da klima üreticilerinin zaten programında olan aluminyuma geçiş işlemlerini hızlandıracağı yönde bir öngörümü sizinle paylaşmak istedim.
-
Ado üstadım elinize emeğinize sağlık. Merak ettiğim sorunun cevabını %99 oranında buldum sayenizde.
Şöyle ki merak ettiğim şey on/off klimalar soğuturken sürekli olarak 4 derece civarı hava üflüyorlar. içerisi iki derece yükselse devreye girip 4 derece havayı üstümüze üfleyip üşütmemize sebep oluyorlardı. Acaba diyordum inverter sistemde ortam sıcaklığı istenen seviyeye yaklaştığında üflenen hava sıcaklığı 15-18 derecelere kadar yükseliyor mu.
Sizin yazınızda konuyu ısıtma üzerinden cevaplandırmışsınız. Buradan anlıyorum ki beklediğim gibi soğutma sırasında da üfleme sıcaklığı giderek yükseliyor.
Yine de merak ediyorum soğutma sırasında üflenen hava en fazla kaç dereceye kadar yükseliyor acaba?
Tekrar teşekkürler bu konuyu açtığınız için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mubutu -- 18 Nisan 2018; 14:35:54 > -
Dis unite boru sensorunu tam olarak hangi boruya baglamami gerekiyor ? Peteklere giden kalin sicak bakir boruya mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X