Şimdi Ara

inverter mi yoksa klasik mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
13.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Yelken85

Hocam 28 derecede rahat serinleyebiliyormusun? Birde klimanin yonu sizemi dogru? Bana 25 derece anca yetiyorda ondan soruyorum. Birde su cicek motiflerini cok merak ettim klimanizin resmini cekip paylasirmisiniz acaba?

bazen 28 derece soguk bile geliyor, klimanin tam karsina gectigin zaman duramiyorsun zaten. 12000lik cok mu geliyor diye dusunmeye bile basladim.

klimanin foto.su icin
    http://www.airfel.com.tr/images/product//urun/inverter.jpg

• Bu resmi gormustumde benim merak ettigim klima resimdeki gibi gri renktemi?
  • quote:

Bu resmi gormustumde benim merak ettigim klima resimdeki gibi gri renktemi?

evet zaten foto.dakinin aynisi oldugu icin bunu koydum, foto makinem evde degildi. ciceklerde gri renkli, klimada gri tonlarinda.
  • super ozaman, benimde evde gri ve siyah esya agirlikli bir sinema odam var oraya bu klimadan alirsam cok yakisacaktir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Cengiz kardeş kusura bakma ama 7000 mi demek istedin yoksa 17000 mi??? hani başına "1" eklememiş olabilirsin

Hocam bende İstanbul da(Erenköy-Doğu/Güney/Batı yönlü)oturdum ve Salon 25m2 idi,18binlik Vestel vardı(bu eski Vestel lerde bayağı iyi idi)
    ama Apartmanda diğer Dairelerde Mitsu.Heavy/Samsung/Arçelik/MitsuElec./Vestel(yeni bir Model) gibi hepside Klasik ve Salonda olan
    yine hepsi 18binlik cihazlar vardı,sen 7bin den bahsediyorusn ve alan 27m2!!!!!

Hocam şu senen Klimanın MARKASI nedir yaw,27m2 de 7bin Klasik süper valla

+

albani,

Benim muhasebeciyi hatirlattiniz, 7000 (rakam ile), Yedi bin BTU (yazi ile). Hala erenkoyde iseniz benim soforu gonderip sizi malikanemde misafir edeyim, elinizede termometreyi vereyim kendiniz analiz edin derdim ama sonra yuzumu gorursunuz internette anonim olma prensibim iptal olur diye dusundum, vazgectim. Sizin emoticonlu, muahahali ifadenizden cesaretle bende biraz espri yapayim dedim insallah uygunsuz bulmamissinizdir.

Ben bu 7000'lik setup'i bir kac yildir sizinde oralarda oldugunuz basliklarda her ayrintisiyla anlattim, yeniden yazmaya gerek yok. Size neyi anlatacak bilmem ama markayi sormussunuz bunu tekrar yazayim, Cartel. Ne kadar berbat bir servisi oldugunu ve Z sinifi bir klima oldugunu ben sahsen yazmistim ama allah icin 7000 BTU'yu veriyor.

Sizlerde hesabinizi yapip benzer metrekarede 18000 almissiniz ben 7000 almisim, reaksiyon normal.

Artik konu inverterli klasikminin disina cikacak gibi gorunsede hala daha alakali olabilecegi icin biraz daha yazayim.

Hic baktinizmi, sizin 18000'likler ne kadar sure ile tam kapasitede calisiyordu ? Yani hem dis unite hemde ic unitenin fani tam hizda ne kadar calisiyordu ? Ben bizim bu odada bahsettigim 7000'lik klimadan bir bucuk tane daha olupta (yani 18000 bine tamamlamak icin) bunlarin tam kapasitede calistigini dusunemiyorum.

Benim setup'ta en yuksek ihtiyac halinde, klimanin uzun sureli olarak tam kapasitede calismaya zorlanmasi ve bunun yeterli sogutmayi saglamasi gibi iki sartin saglanmasi gerekiyor. Bu isi en ekonomik olarak gorebilmenin on sarti oluyor. Bu klima piyasasinin genel anlayisina ters bir kapasite secim yontemidir.

Onceden yaptigim iki ayri gune ait olcumu paylasayim.

Sicak bir gun degisik saatlerdeki olcumler;++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    saat 09:45
    Oda ici sicaklik 29 dis ortam sicakligi 27

saat 10:10
    Oda ici sicaklik 26 dis ortam sicakligi 27

saat 15:50
    Oda ici sicaklik 24 dis ortam sicakligi 31 (bu olcum sirasinda ic unite fani orta hizda donuyor)

Baska bir sicak agustos gunu saat 15:45;++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    ic unite hava giris sicakligi : 26 derece
    ic unite hava cikis(agiz) sicakligi : 10 derece

dis unite hava giris sicakligi : 34
    dis unite hava giris sicakligi : 40

oda sicakligi : 25

Sicak zamanlarda dis unite devamli calissada bazen ic unite fani devir dusuruyor.

Bu degerler size ters geliyorsa bunlarin dogrusu nasil olmaliydi ? Yani Istanbulda 7000 BTU, 27 m2, arakat, iyi yalitim, guney bati oda. Veya sizin 18000'likler erenkoyde hep tam kapasitedemi calisiyordu ? Zannetmiyorum, Antalyadada gene 18000 isinizi goruyorsa (benzer oda boyutu ve isi kaybi oldugunu kabul ediyorum) Istanbulda sanki daha dusuk kapasitede olurmus gibi geliyor.

Size ters gelen benim extreme ekonomik kapasite secimi yaklasimimda biraz durum karisiyor, anliyorum fakat inverter her derde deva degildir gorusunuzu bende paylasiyorum.

• quote:

sayin cengizumur;

Sizin kendinize gore cozumunuzde oldukca ilginc ama bence mantikli, en azinda kesintisiz serinlik benim gibi sogugu sevenler icin iyi bir alternatif olabilir.

Bende sogugu severim. Aslinda klima devamli calissada sabah ve aksam saatleri disinda cok soguk denecek gibi olmuyor. Ama oglendede sicak hissedilmiyor. Tam lazim oldugu kadar oluyor. Disariyla iceri arasindaki 5-6 derecelik sicaklik farki icerideki dusuk neminde etkisiyle iceride dahada dusuk bir sicaklik var gibi yani tam konfor seviyelerinde hissediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 5 Ağustos 2010; 1:03:01 >
  • Konuyu hortlatmış oluyorum ama ayrı konu açmak istemedim burada birşeyler paylaşılmış ama karar veremedim
    28 metrekare salon arakat fazla güneş almayan yalıtımlı soğutma amacı için hangisi daha mantıklıdır?

normal 18000 lik 1450 TL
    http://urun.gittigidiyor.com/beyaz-esya-ev-aletleri/airfel-as18-0930-r2-18-000-lik-green-klima-73340006
    inverter 12000 lik 1550 TL
    http://urun.gittigidiyor.com/beyaz-esya-ev-aletleri/airfel-as12-0933-inv-12-000-lik-inverter-klima-78918838

• Atalyada yaşıyorum. home ofis çalışıyorum ve evde kedilerim var. Geçen yıl klimamı 24 saat çalıştırsam ve bütün yaz rahat etsek nasıl olur düşüncesiyle bir deneme işine giriştim. Bu tecrübemi paylaşmak istiyorum.

15 m2 çift camlı odada 12000 Btu kapasiteli bir klimam var. Üzerinde yazana göre saatte 5 amper yani 1.1 kW elektrik harcıyor. Buradan teknik hesap yapmak kolay ama hepimizin bildiği gibi standart klimalar ideal ısı olan 24-26 dereceye kadar odayı soğuttuktan sonra dur kalk yapmaya başlıyor. Önemli olan bir klima dış ünitesi 24 saat içinde toplamda ne kadar süre devrede kalıyor.

Önce geçmiş faturalarımdan hiç klima kullanmadığım nisan 15 den ,haziran15 e, eylül 15 den kasım 15 e kadar kadar günlük ortalama elektrik tüketimimi buldum: Tam rakam 9.1 kw/gün. Yani evde klima çalışmazken günlük 9.1 kw 30 günde 273 kw elektrik tüketiyorum.

Sonra sayaçtan endeksi okudum ve klimayı 25 Derecede tam gün devreye aldım sonrada gün gün sayacı okudum. günlük ortalama elektrik tüketimim 19.5 kw ya çıktı.

Demekki klima bir günde 19.5 – 9.1 = 10.4 kw elektrik tüketiyor. Buda saatte 10.4 / 24 = 433 watt yapar..

Yani 12000 lik düz bir klima 24 saatlik çalışmada dur kalklarla yuvarlak hesap 450 watt elektrik tüketti. Bu rakam odanın konumu yalıtım güneş v.s etkenlere bağlı değişecektir. En kötü şartlarda tahminim 600-700 watt’a çıkar.

Okuduğum araştırdığım kadarıyla 12000 btu inverter bir klima rölantide 400-600 watt arası elektrik harcıyor.

Bu durumda 24 saatlik çalışmada ikiside aynı elektriği tüketecektir sonucu çıkıyor.

Benim inverter klima tecrübem yok. Bu konuda bilgisi tecrübesi olanlar daha net bilgiler verirlerse bende faydalanmış olurum ….

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.