Şimdi Ara

iOS 16.4 ile Türkiye'deki iPhone'larda 5G aktif olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
3.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iOS 16.4 ile Türkiye'deki iPhone'larda 5G aktif olacak
    Apple, üç haftalık aranın ardından yeni iOS 16 beta sürümü yayınladı.

iOS 16.4 yenilikleri

iOS 16.4 güncellemesi, Türkiye’deki iPhone’lar için 5G desteğinden yeni emoji karakterlerine web anlık bildirimlerine kadar dikkate değer bir dizi yeni özellik getiriyor.

Türkiye için 5G

Apple, iOS 16.4 güncellemesi ile Türkiye’deki iPhone’larda 5G desteğini aktif etti. Operatörlerin 5G hazırlığı sürüyor, testler gerçekleştiriliyor ancak son kullanıcı için 5G ne zaman gelecek net olarak bilinmiyor. Ancak, şimdiden Apple 5G’yi aktifleştirdi. 5G, iPhone 12 ve daha yeni modellerde destekleniyor. iPhone, 5G açık, 5G otomatik ve LTE seçeneği sunuyor. Etkinleştirildiğinde, durum çubuğunda 5G veya daha yüksek frekanslı sürümü 5G+, 5G UW veya 5G UC ibaresi çıkıyor. 5G kullanımı uygulamalar için de ayarlanabiliyor.

Web anlık bildirimleri

iOS 16.4, ana ekrana eklenen web siteleri için anlık bildirim özelliğini getiriyor. Bu özellik aslında iOS 16 tanıtılırken duyuruldu ancak yeni kullanıma sunuluyor. Web uygulamalarından gelen bildirimler telefonda yüklü uygulamalardan gelen bildirimler gibi çalışıyor ve kilit ekranında, bildirim merkezinde ve eşlenmiş Apple Watch’da görünüyor. Ana ekran web uygulamaları için bildirimler Odak’a dahil edilebiliyor. Bu ne anlama geliyor? Web bildirimlerini nerede ne zaman alacağınızı belirleyebilir, favori web sitelerinizden günlük özet alabilirsiniz. Son olarak, web uygulamaları, normal uygulamalardaki işaretlere benzer şekilde uyarı ve bildirimlerden haberdar etmek için işaretler gösteriyor. Safari dışında tarayıcılardan da Paylaş menüsünden ana ekrana ekle seçeneğiyle web uygulaması olarak eklenebiliyor.

Beta güncellemeleri

iOS beta sürümlerini yükleyenler için de faydalı bir yenilik var. iOS 16.4, yazılım güncellemesi kısmına beta güncellemeleri ekliyor. Bu, geliştirici betalarını almak için geliştirici merkezinden profil yükleme ihtiyacını ortadan kaldırıyor ve beta indirme sürecini kolaylaştırıyor. Buradan iOS 16 geliştirici betası ile iOS 16 public beta arasında geçiş yapılabiliyor veya iOS 16 beta güncellemelerini almayı tamamen kapatabiliyorsunuz. Öncesinde -bildiğiniz üzere- iOS beta güncellemelerini almamak için beta profili silmek gerekiyordu artık buna gerek kalmadı.

HomeKit mimari güncellemesi

iOS 16.4, HomeKit destekli akıllı ev ürünlerini kullananlar için sorunları ortadan kaldıran bir güncelleme olarak geliyor. iOS 16.2 güncellemesinde çok sayıda kullanıcı HomeKit hatalarıyla karşılaştı. iOS 16.4’e güncellendikten sonra Ev uygulaması açıldığında yazılım güncelleme bölümünde yeni sürümün kullanılabilir olduğu bilgisi veriliyor.

iOS 16.4 ile gelen diğer yenilikler:

• Yeni Unicode 15 emoji karakterleri

• Podcast güncellemesi

• Apple Müzik uygulama profili

• Kestirmeler için yeni seçenekler

• Mesajlarda Mastodon içerik önizlemeleri

• İpuçları uygulamasında kullanım kılavuzları

• Odak modunda always on display ayarı

Kaynak:https://www.macrumors.com/2023/02/16/everything-new-ios-16-4/

• sanki 5g var :S

• Operatörler bu halde olduktan sonra telefon 10G desteklese nolur

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Burada satılan iphonelarda 5g desteği var mı ki?

• Daha 4g adam akıllı çalışmıyor tr operatörleri sayesinde 5g için bi 10 sene daha var

• Kablosuz ağda kullanıyorsanız boşa pil tüketmeyin. VoWi-Fi hizmetini aktif edin telefonun pil ömrü ciddi anlamda uzuyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5G uyumlu baz istasyonları da gelirse bu iş tamamdır;

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • FoxyDogy kullanıcısına yanıt

var tabi ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne zaman gelcek tam olarak

• Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Nasil bir hizmet nerden aciliyor hocam evde kullanirken arama sms geliyormu bu sekilde

• Bana mesaj geldi vodafone dan, git bedavaya 5g hattını al diye. Gittim 100tl istediler bi yerde. Öbüründe alay ettiler 5g mi var lan diye.
    Hepsi vodafone bayii, yanlış anlaşılmasın

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Biz yine 5g'yi atlar, altı-yedi sene sonra 5,75g'ye filan geçeriz. O kadar farkımız olsun artık.

• ugur025 U kullanıcısına yanıt
    Bu hizmet Voice over Wireless Local Area Network olarak geçer. VoWLAN ya da VoWi-Fi isimleri de vardır. Hücresel erişimin olmadığı yerlerde Wi-Fi üzerinden erişim sağlanabiliyor. Turkcell’de uzun zamandır kullanıyorum. Çağrı ve SMS servisinde sorun yaşamadım. Diğer operatörlerde durum tam olarak nedir bilmiyorum ama hattın ve SIM kartın 4.5G uyumlu olması şart. Ben uçak modunda kullanıyorum. Herhangi bir sorun yaşamadım. Hattım Turkcell. Kullandığınız telefonun da bu servisi destekliyor olması lazım. Tabi operatörün de telefonu destekliyor olması gerekiyor.

https://m.turkcell.com.tr/site/hata

www.vodafone.com.tr
    Vodafone Wi-Fi ile Arama Teknolojisi | Vodafone
    https://www.vodafone.com.tr/baglanti/4-5g/vodafone-vowifi

bireysel.turktelekom.com.tr
    HD+ Görüşme (VoLTE) ve WiFi Arama (VoWiFi) | Türk Telekom
    https://bireysel.turktelekom.com.tr/dijital-servisler/hd-gorusme-volte-ve-wifi-arama

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Android'de zaten vardı. Ben Fold 3 var, zaten 5G açık. He şuan Türkiye2de 5G yok ama yurtdışında çalışıyor.

• Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Eyvallah teşekkürler ustadim bakayim bu ozellige 14 pro kullanicisiyim bulunduğum yerde cekim gucu cok dusuk vodafone batarya cok cabuk bitiyor cekim kalitrsinden dolayi

• huseyincarnege kullanıcısına yanıt
    İstanbul Havalimanı'nda kullanıma açık değil miydi?
    Turkcell destekli Apple Xiaomi cihazlarda hizmet sunuyordu test amaçlı diye biliyorum.

• uchihaitachi kullanıcısına yanıt
    5G için bir daha mı hat değiştirecekmişiz?

e-SIM'in standart olması elzem.

• 5g bu ülkeye 5 yılda anca gelir...

• uchihaitachi kullanıcısına yanıt
    bayağı bir zamandır Vodafone sim kartlarda 5G uyumlu yazıyor zaten hocam. Arıza nedeniyle ya da 5G geçişi ile değişim diye sisteme girerlerse ücret istememesi gerek.

• High Sierra kullanıcısına yanıt
    Esim de gerek yok. Hatta 4.5 g uyumlu simlerde de değişikliğe gerek yok.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.