Şimdi Ara

iOS 5.1.1'de alınan yedeği, iOS 6'da geri yükleme?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba. Aslında durum biraz karışık, mantıken zor geldi ve sormak istedim..
    Cihazım iPod touch 4g 32GB, 1.5 aydır servisteydi ve yarın elime gelmiş olacak. Servise vermeden önce cihazın tüm yedeğini alıp restore ederek vermiştim (malum JB'li cihaz garanti dışı kalıyor diye) , yani yarın cihaz elime geldiğinde içi bomboş iOS 5.1.1 ile gelecek. Şimdiki sorun ise iOS 5.1.1 JB iken aldığım yedeği iOS 6 güncelleştirmek istediğim cihazıma nasıl kuracağım?
    Yani nasıl bir yol izlemem lazım, aklıma iki seçenek geliyor:

1 - 1.5 ay önceki iPod yedeğini cihaza geri yükleyip, Ayarlar/Güncelleme kısmından cihazı iOS 6'ya yükseltmek ( bu şekilde güncelleştirdiğimde yedeğimden cihaza yüklediğim foto/müzik/dosyalar silinir mi bilmiyorum?)
    2- Cihazı yeni iPod gibi tanıtıp, iOS 6 yükleyip, ardından eski yedeğimi cihaza yüklemeye çalışmak?..

Hangi yolu izleyeceğim bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim, bu seçenekler dışında yapabileceğim başka bir yol varsa anlatımlarınızı bekliyorum :)

• iCloud iTunes farketmez eski sürümden aldığınız yedekleri yeni sürümde sorunsuz kullanabilirsiniz. Her iki yolunuz da mantıklı ve geçerli yollar. İsterseniz iOS 6'yi yükleyin daha sonra iTunes ya da iCloud üzerinden yedeği yükleyin ya da iOS 5.1.1'deyken yedeği yükleyip iOS 6'ya oyle geçin. Tercih sizin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Joyeux

iCloud iTunes farketmez eski sürümden aldığınız yedekleri yeni sürümde sorunsuz kullanabilirsiniz. Her iki yolunuz da mantıklı ve geçerli yollar. İsterseniz iOS 6'yi yükleyin daha sonra iTunes ya da iCloud üzerinden yedeği yükleyin ya da iOS 5.1.1'deyken yedeği yükleyip iOS 6'ya oyle geçin. Tercih sizin.

Aslında yedeği de doğru aldım mı almadım mı bilmiyorum bile :/ iCloud'a bişeyler yaptım iPod bi süre yedekleniyor dedi falan, sonra iTunes'ta da 4-5 dakikalık bi işlem yaptı, eşzamanladı sanırım en son. Bu yedek mi oluyor ve bunu nasıl geri yükleyebilirim yarın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nahege270

quote:

iCloud iTunes farketmez eski sürümden aldığınız yedekleri yeni sürümde sorunsuz kullanabilirsiniz. Her iki yolunuz da mantıklı ve geçerli yollar. İsterseniz iOS 6'yi yükleyin daha sonra iTunes ya da iCloud üzerinden yedeği yükleyin ya da iOS 5.1.1'deyken yedeği yükleyip iOS 6'ya oyle geçin. Tercih sizin.

Aslında yedeği de doğru aldım mı almadım mı bilmiyorum bile :/ iCloud'a bişeyler yaptım iPod bi süre yedekleniyor dedi falan, sonra iTunes'ta da 4-5 dakikalık bi işlem yaptı, eşzamanladı sanırım en son. Bu yedek mi oluyor ve bunu nasıl geri yükleyebilirim yarın?

Eğer iCloud üzerinden yedekleme yaptıysanız sürümü yüklemeden önce size sorar. Aktivasyon ekranında iCloud veya iTunes üzerinden geri yükleme yapılsın mı der. Eğer iCloud yedeklemeniz varsa itunes'a gerek kalmaz zaten iCloud'un amacı da iTunes'a olan bağlılığı azaltmaktir bu yönüyle. iCloud sadece interneti kullanır ve yedeklediginiz notlar rehberler vs. anında telefonunuza aktarılır. Fakat uygulamalar direkt yedeklenemiyor. Daha önce olan uygulamalarınız iTunes Store üzerinden tekrar indiriliyor. iTunes da aynı sistem ile çalışıyor. Tek farkı cihazınızı bilgisayarınıza bağlıyorsunuz. iCloud size 5GB ücretsiz depolama alanı sunuyor. 5GB'dan fazlası icin ücret ödemeniz gerekiyor. iTunes da böyle bir sınırlama yok. İTunes'dan geri yükleme yapmak icin iTunes'da yazan 'yedekten geri yukle' seçeneğine tiklamaniz gerekmektedir. Siz yedek listenizden yedekleme tarihine bakarak telefona yüklemek istediğinizi seçeceksiniz. iTunes bundan sonrasını otomatik olarak halledecektir. İCloud da bunları da yapmanıza gerek yok Aktivasyon ekranında iCloud ile geri yükle derseniz. Yedeği otomatik olarak cihazınıza yukleyecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nahege270

quote:

Eğer iCloud üzerinden yedekleme yaptıysanız sürümü yüklemeden önce size sorar. Aktivasyon ekranında iCloud veya iTunes üzerinden geri yükleme yapılsın mı der. Eğer iCloud yedeklemeniz varsa itunes'a gerek kalmaz zaten iCloud'un amacı da iTunes'a olan bağlılığı azaltmaktir bu yönüyle. iCloud sadece interneti kullanır ve yedeklediginiz notlar rehberler vs. anında telefonunuza aktarılır. Fakat uygulamalar direkt yedeklenemiyor. Daha önce olan uygulamalarınız iTunes Store üzerinden tekrar indiriliyor. iTunes da aynı sistem ile çalışıyor. Tek farkı cihazınızı bilgisayarınıza bağlıyorsunuz. iCloud size 5GB ücretsiz depolama alanı sunuyor. 5GB'dan fazlası icin ücret ödemeniz gerekiyor. iTunes da böyle bir sınırlama yok. İTunes'dan geri yükleme yapmak icin iTunes'da yazan 'yedekten geri yukle' seçeneğine tiklamaniz gerekmektedir. Siz yedek listenizden yedekleme tarihine bakarak telefona yüklemek istediğinizi seçeceksiniz. iTunes bundan sonrasını otomatik olarak halledecektir. İCloud da bunları da yapmanıza gerek yok Aktivasyon ekranında iCloud ile geri yükle derseniz. Yedeği otomatik olarak cihazınıza yukleyecektir.

Servise iPod'u vermeden önce iTunes'tan yedekleyip restore yapıp YENİ BİR iPOD olarak etkinleştirmiştim.. iCloud yedeğim sanırım var, aktifti eskiden sürekli iCloud eşzamanlaması..
    Şuan iTunes'tan yedeği geri yükledim fotoğraflarım ayarlarım geldi ve iOS 6'ya güncelliyorum cihazımı, şu saatten sonra iCloud yedeğimi geri nasıl alabilirim, iCloud'da da bazı bilgilerim sanırım vardı ve geri almak istiyorum onları da?

• Benimde hemen hemen benzer bir problemim var. Icloud ile yedek aldıgım eski telefonum (3gs 16gb 5.x.x jb ) yurtdısından almış oldugum simfree 4s 32gb ios 6.0.1 'a restore yöntemi ile bilgilerimi sorunsuz aktarabilir miyim??
  • quote:

Orijinalden alıntı: düş_man

Benimde hemen hemen benzer bir problemim var. Icloud ile yedek aldıgım eski telefonum (3gs 16gb 5.x.x jb ) yurtdısından almış oldugum simfree 4s 32gb ios 6.0.1 'a restore yöntemi ile bilgilerimi sorunsuz aktarabilir miyim??

Konu bir kaç ay hortlamış ama, sorunumu çözmüştüm. Yani evet sorunsuz şekilde eski yedek kullanılabiliyor, yedeğin alındığı iOS sürümü hiç önemli değilmiş o da aklında olsun :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.