Şimdi Ara

iOs Programcılığına Nasıl Başlanılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hobi olarak bu işle ilgileneceğim. Ve aslında bazı fikirlerim var.

Ancak yazılıma dair bilgilerim Excel'de formül yazmaktan ibaret.

iOs platformunu düşünüyorum. Şimdilik oyun yazmak gibi bir hedefim yok.

Kısıtlı vaktimden dolayı Google araştırması yapmak yerine sizlerden yardım rica ediyorum. Bana bir yol haritası çizer misiniz?

Hangi programları bilgisayarıma indirmem gerek?
    Hangi kaynaklardan programlama öğrenebilirim?
    Referanslarınız benim için çok önemli.

Hoşçakalın.

• Up up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel.
  • iOS için uygulama yazmayı düşünüyorsanız Objective C dilini öğrenmeniz gerekli. Daha önceden bir programlama deneyiminizin olmaması daha iyi. Objective C dilinde yazılım geliştirenler bu dilin başka herhangi bir dile benzerliği olmadığını söylüyorlar. Bu dilin yazılım geliştirme ortamının kurulması için Apple'ın Mac OS işletim sistemine ihtiyaç var. Bu işletim sistemini Apple'ın marketinden 30 TL gibi bir ücrete temin edebilirsiniz. Mac OS işletim sistemini elinizdeki Intel i serisi işlemcili sistemlere kurma şansınız var. Google'da Türkçe siteler arasından Hackintosh diye aratın. Güzel videolu rehberler mevcut. Bu şekilde elinizde Macintosh bir bilgisayar olmasa da PC'nize Mac OS işletim sistemini kurabilirsiniz. IOS platformu için kaliteli kaynak şu an öneremiyorum. Bilen arkadaşlar sanırım iyi tavsiyelerde bulunacaklardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hobbit1421

iOS için uygulama yazmayı düşünüyorsanız Objective C dilini öğrenmeniz gerekli. Daha önceden bir programlama deneyiminizin olmaması daha iyi. Objective C dilinde yazılım geliştirenler bu dilin başka herhangi bir dile benzerliği olmadığını söylüyorlar. Bu dilin yazılım geliştirme ortamının kurulması için Apple'ın Mac OS işletim sistemine ihtiyaç var. Bu işletim sistemini Apple'ın marketinden 30 TL gibi bir ücrete temin edebilirsiniz. Mac OS işletim sistemini elinizdeki Intel i serisi işlemcili sistemlere kurma şansınız var. Google'da Türkçe siteler arasından Hackintosh diye aratın. Güzel videolu rehberler mevcut. Bu şekilde elinizde Macintosh bir bilgisayar olmasa da PC'nize Mac OS işletim sistemini kurabilirsiniz. IOS platformu için kaliteli kaynak şu an öneremiyorum. Bilen arkadaşlar sanırım iyi tavsiyelerde bulunacaklardır.

Saolun hocam azda olsa c++ biliyorum yarari olur sanirsam

• quote:

iOS için uygulama yazmayı düşünüyorsanız Objective C dilini öğrenmeniz gerekli. Daha önceden bir programlama deneyiminizin olmaması daha iyi. Objective C dilinde yazılım geliştirenler bu dilin başka herhangi bir dile benzerliği olmadığını söylüyorlar. Bu dilin yazılım geliştirme ortamının kurulması için Apple'ın Mac OS işletim sistemine ihtiyaç var. Bu işletim sistemini Apple'ın marketinden 30 TL gibi bir ücrete temin edebilirsiniz. Mac OS işletim sistemini elinizdeki Intel i serisi işlemcili sistemlere kurma şansınız var. Google'da Türkçe siteler arasından Hackintosh diye aratın. Güzel videolu rehberler mevcut. Bu şekilde elinizde Macintosh bir bilgisayar olmasa da PC'nize Mac OS işletim sistemini kurabilirsiniz. IOS platformu için kaliteli kaynak şu an öneremiyorum. Bilen arkadaşlar sanırım iyi tavsiyelerde bulunacaklardır.

Link bulamıyorum Mac OS için. Linki verebilir misiniz?

Bu arada KODLAB'ın kitabı ile başlayabilirsin bu işe.

• Hocam bu linktenhttp://www.apple.com/itunes/download/?id=36 itunes'u indirin. Bu program ile iTunes mağazadan Mac OS işletim sistemini indirebilirsiniz. Aslında Hackintosh için Mac OS işletim sistemini satın almanız gerekmiyor. Ama dürüst bir insan olmanın gereği olarak lisanslı bir Mac OS satın almalıyız.
  • quote:

Hocam bu linktenhttp://www.apple.com/itunes/download/?id=36 itunes'u indirin. Bu program ile iTunes mağazadan Mac OS işletim sistemini indirebilirsiniz. Aslında Hackintosh için Mac OS işletim sistemini satın almanız gerekmiyor. Ama dürüst bir insan olmanın gereği olarak lisanslı bir Mac OS satın almalıyız.

Hocam bi bakar mısınız?
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=84292353&p=1#84292353

• Macintosh bilgisayarlar oldukça pahalı olduğundan iOS'a uygulama geliştirmek için Hackintosh'a yönelme var. Lisanslı Mac OS'u satın aldıktan sonra sorun olmayacağını düşünüyorum.
  • quote:

Macintosh bilgisayarlar oldukça pahalı olduğundan iOS'a uygulama geliştirmek için Hackintosh'a yönelme var. Lisanslı Mac OS'u satın aldıktan sonra sorun olmayacağını düşünüyorum.

Ben de öyle düşünüyorum fakat yasal değil diyorlar
  • C bilmenin kesinlikle yararı olacaktır. Objective için stanford üniversitesinin dersleri var itunes üzerinden indirebilirsiniz, sorularınızı apple ın developer forum kısmına sorabilirsiniz. Mac iniz yoksa paranız da yoksa korsan indirin bilgisayarına kurmaya çalışın, kurulum sistemlere göre değişmekle beraber genellikle zordur. Ben bu iş de ciddiyim diyorsanız alın bir mac mini onla başlayın daha hızlı ve güvenli olur. Kitaba gerek yok türkçe kaynaklara da sakın itibar etmeyin berbatlar, apple ın kendi sitesinde her şey yazıyor , dediğim dersleri de indirirseniz baya yol katedersiniz.

Uygulamanızı ipod,iphone,ipad vs de denemeniz için 100dolarlık developer hesabı almanız gerekiyor , 1 senelik süresi var , ama gidin internetten udid kaydı satın parayı hemen çıkarırsınız zaten .

Mac mini aldıktan sonra kullanacağınız program da Xcode olacak appstore dan bedava indirebilirsiniz.
  • Herkes tutturmus bir Objective-C sevdasina.
    Bende objective-c ogrendim. Toplam 2 farkli yerde 8 ayimi harcadim. Hala anlamam nasil bir dildir diye. En kucuk seyde stackoverflow a bakarim. Syntaxini anlamam, en kucuk seyde google a kosarim. Ustune MAC gerekiyor.

Hic ama hic gereksiz MonoTouch cozumler varken. Xamarin gibi seylere bakin hem Android hem iOS ayni anda C# ile gelistirin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.