Şimdi Ara

İos uygulama geliştirme hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşımla ortak bir fikir üzerinde İos a işletim sistemine mobil uygulama yazmak istiyoruz.Kendi kullandığımız işletim sistemleri windows internetten biraz araştırma yapınca gördüğümüz iki program var (Xcode,swift) bu programları hakkında eğitim videoları alıp yazmaya çalışmaya başlayacaktık ama windows da çalışmayacak olduğunu gördük.Sizlere sorum windows sistemli yazacağımız bir program var mı yoksa sanal mac kurmamız gerekiyor mu?.
    Şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eon1907 -- 1 Haziran 2019; 1:29:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eğer swift ile geliştirecekseniz sanal mac kurmak zorunda kalacaksınız. React Native ile geliştirmek isterseniz expo ile hem ios hem android için test edebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Joshualinekano

Eğer swift ile geliştirecekseniz sanal mac kurmak zorunda kalacaksınız. React Native ile geliştirmek isterseniz expo ile hem ios hem android için test edebilirsiniz.
    Sadece ios odaklı bir uygulama yapmak istiyoruz sanal mac ile swift üzerinden yazmak daha mantıklı olabilir.mesajınız için teşekkür ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Deneyimli iOS geliştiriciler için dahi iOS app yapmak her sene biraz daha zorlaşıyor, yeni başlayan biri olarak teknik, ekonomik ve Apple şirket politikaları açısından birçok zorlukla karşılaşacaksınız. Zaman, enerji ve paramız var, Apple iOS için harcamak istiyoruz, iOS'un ek zorluklarından dolayı hedefimize ulaşamasak da problem değil diyorsanız problem yok.

Swift konusuna gelince. Apple 'ın Mac ve iOS'taki o efsane grafik altyapısını sağlayan Cocoa Framework onlarca yıldır Obj-C ile kullanıldı. Yani hem macOS hem de iOS muhtemeşem başarısını Obj-C sayesinde elde etti. Apple bir hata yaparak bu kadar başarılı ve kullanışlı birşeyin üstüne Swift 'i getirdi. Nitekim, Kaliforniya, Silikon Vadisindeki en deneyimli geliştiricilerin coğu Obj-C'yi kullanmaya devam ediyor.

Windows kullanıyorsanız, sanal makina ile Mac kurtarmaz, bence. Fiyatı uygun Mac mini'ler var, onlardan biri üzerine XCode ile başlamak en iyisi. Başlangıçta biraz zorlukları olsa da Hackintosh kurmak da iyi fikir olabilir.

Eğitim videoları ise torrent ve scanlibs.com gibi sitelerde ücretsiz bol var. Apress'in özellikle iOS üzerine birçok iyi ebook'u var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Deneyimli iOS geliştiriciler için dahi iOS app yapmak her sene biraz daha zorlaşıyor, yeni başlayan biri olarak teknik, ekonomik ve Apple şirket politikaları açısından birçok zorlukla karşılaşacaksınız. Zaman, enerji ve paramız var, Apple iOS için harcamak istiyoruz, iOS'un ek zorluklarından dolayı hedefimize ulaşamasak da problem değil diyorsanız problem yok.

Swift konusuna gelince. Apple 'ın Mac ve iOS'taki o efsane grafik altyapısını sağlayan Cocoa Framework onlarca yıldır Obj-C ile kullanıldı. Yani hem macOS hem de iOS muhtemeşem başarısını Obj-C sayesinde elde etti. Apple bir hata yaparak bu kadar başarılı ve kullanışlı birşeyin üstüne Swift 'i getirdi. Nitekim, Kaliforniya, Silikon Vadisindeki en deneyimli geliştiricilerin coğu Obj-C'yi kullanmaya devam ediyor.

Windows kullanıyorsanız, sanal makina ile Mac kurtarmaz, bence. Fiyatı uygun Mac mini'ler var, onlardan biri üzerine XCode ile başlamak en iyisi. Başlangıçta biraz zorlukları olsa da Hackintosh kurmak da iyi fikir olabilir.

Eğitim videoları ise torrent ve scanlibs.com gibi sitelerde ücretsiz bol var. Apress'in özellikle iOS üzerine birçok iyi ebook'u var.
    Hocam benimde 1 haftadır yaptım araştırmalar sonucunda profesyonel biriyle çalışmak daha mantıklı gibi gözüküyor sizin yazdıklarınız birebir doğru şeyler sanırım yardım vs almadan tek başımıza yazmamız zor olacak.Ayrıca macos işletim sistemli bir pc ye şuan genel ekonomik durumdan dolayı geçemem.Mesajınız için teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eon1907 -- 1 Haziran 2019; 14:21:22 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• iOS geliştirici bulmak da zordur ve ücretleri yüksek olabilir. Mac mini early 2009 2.el olarak 500TL'ye kadar bulunabiliyor ki o macOS 10.11 El Capitan 'ı o da güncel XCode 'u çalıştırabiliyor. Tabi ki 500TL'lik Mac'i almadan önce denemek ve El Capitan ISO dosyasını ve El Capitan için XCode 7 'yi bulmak gerekecek. XCode en son iOS sürümlerini desteklemiyor fakat XCode 7'de ücretli Apple geliştirici üyeliği olmadan app'leri cihazınızda deneyebiliyorsunuz.
  • maconcloud.com kullanabilirsin ancak bir ios gelişticici olarak söylüyorum ki hackintoslar ile sanallaştırma ile bu iş olmaz. hiç denemedim ama sanallaştırma içinde tekrar emulator çalıstıramayabilrisin.
    ikinci el de olsa bir mac alman ve app yayınlamak için 679 tl Yillik gözden cıkarman gerek. Kısaca hobisi olmaz bu işin. ios app geliştirmek ciddi bir iştir. Maliyetidir.
  • Hocam, ben açıkçası yeni başladım Swift öğrenmeye, Udemyden ingilizce kurs satın aldım ve onun üzerinden gidiyorum, sizce Swifte devam etmeli miyim? Yoksa önce Obc-C daha sonra mı Swift yapılmalı. Tecrübeli birilerine soracak bir çok sorum var açıkçası :). Not: MacBook üzerinde geliştirme yapıyorum.
  • 2010'da yeni aldığım Mac'te Cocoa App yapmak için Obj-C öğrenmiştim. C/C++ dan sonra cok değişik ve güzel gelmişti XCode ile harika bir uyumu vardı. Deneme amaçlı bir iki App yaptıktan sonra cok olumlu izlenim bıraktı o yüzden Swift piyasaya cıkınca hiç gerek olmadığını düşündüm. Birgün şu makaleye denk geldim: http://khanlou.com/2015/06/why-i-dont-write-swift/ bunu yazan iOS'un içini dışını bilen deneyimli bir iOS geliştirici.Sonra okey dedim, bu Swift gerçekten de gerekli birşey değil. Sonradan Apple Mac'ler dahil cihazlarında biçok gereksiz şeyler yapmaya başlayınca Apple genel olarak da gereksiz gelmeye başladı ki 2011 öncesi Mac donanımını memnuniyetle kullanan biri olarak bu çelişki olmaya da başladı. TIOBE endeskte dillerin popülerlik sıralamasında Swift 115 Obj-C 163 puanda yani 5 senedir Obj-C hala daha popüler. Ancak yine de Obj-C bilmeden Swift öğrenen biri için Obj-C öğren demem cunku Apple için düşüş trendi başladı, geçen yıl Apple %30 mu ne düşüş yaşadı. Bu şartlar altında Obj-C gibi temel Apple teknolojisini öğrenmenin esprisi de azaldı bence.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.