Şimdi Ara

Ip adresim ve ping dalgalanması hk. (CGN Havuzu) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Merhaba, yaşadığınız sorunun devam etmesi durumunda www.turk.net/oim sayfamızdan destek kaydı açarak iletebilir misiniz? Arkadaşlarım kontrol ederek bilgi verecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheBCD

TT 50/8 tarife 24 saat hiç dalgalanmayan hızım:

Turknet nakilden önce son günler 35/4 tarife:

Rica etsem frankfurt vodafone de speedtest yapabilir misiniz ?

Benim Türknet malesef çok kötü 1 aydır çözemiyorlar başka iss yede geçemiyorum türktelekom ekipleri hat ölçümü gerekli diyerek başvurularımı iptal ediyorlar. Türktelekom 30 hazirana hat ölçümü yapacaklarını söyledi ama bu saçma ping olayı bence tamamen türknet ile alakalı aynı adresimde süperonline gayet güzel.

Ip adresim ve ping dalgalanması hk. (CGN Havuzu)Ip adresim ve ping dalgalanması hk. (CGN Havuzu)Ip adresim ve ping dalgalanması hk. (CGN Havuzu)Ip adresim ve ping dalgalanması hk. (CGN Havuzu)

Ip adresim ve ping dalgalanması hk. (CGN Havuzu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AliveFoto -- 17 Mayıs 2020; 23:29:48 >

• Pingi olan İnternet çekilmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AliveFoto kullanıcısına yanıt
    Tabi hocam şimdi yaptım. Turknet ile alakalı evet yurtdışı çıkış rotalarının uzunluğu ve akşam saatlerinde yurtdışı trafiğinin daralmasıyla bağlantılı. Hat değerlerinizle alakası yok(SNR değeriniz taban değerin altında değilse). Yani 8 SNR ile bağlanmanız veya 30 SNR bağlanmanız bir fark yaratmaz ping için. Ben TT'ye geçtim aynı porttan, Modeme yeni gelen kullanıcı adı/şifre girdim sadece DSL sinyalim hiç düşmedi WAN bağlantım düştü sadece Turknet kapanınca. Bağlandığım anda pinglerim düştü çünkü rotalar değişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 18 Mayıs 2020; 0:45:22 >

• Çok teşekkür ederim inşAllah değerleriniz hep böyle güzel olur, malesef ben şuan yeni internet bağlatamıyorum türknetide başka iss ye taşıyamıyorum ama inşAllah 30 hazirana kadar çözülür. Sana zahmet hat değerlerime bakabilirmisiniz nasıl sence türktelekom a geçince benimde pingim düşermi acaba ?

Yeni bağlatamasanızda aynı porttan geçiş yapmanızda bir engel yoktur sanırım. Hat değerleriniz hep böyle miydi. 1-2-3 ay önceden falan başka bir ekran görüntüsü var mı? Bu değerler düşük 35mbps tarifeyi bile tam alamıyorsunuz. 33 mbps down alıyorsunuz buna orantılı olarak 12-13 up ulaşılabilir hızı olması gerek sağlıklı bir kablolamada burda bir terslik var. Hat zayıflamanız düşük ama SNR'da düşük bu da ikinci terslik. SNR değerlerinizin bu şekilde olması için iki yönde de 20-30 dB civarı hat zayıflaması olması gerek. Ankastreden modeme gelen tesisatta bir ek-yama varmı? Evde duvardan mı bağlı modem? Şansınız varsa bir elektrikçi getirin kesik kablo ile ankastreye bağlayın modeminizi değerlere tekrar bakın.

Ben Turknetten TT'ye geçtikten sonra port değişimi istedim öncesi/sonrası değerleri aşağıya ekliyorum. SNR değerlerine elle de müdahale edilebiliyor santralden bölgesel yoğunluğa göre Türk Telekom kendi müşterilerinin etkilenmemesi için yapabiliyor. Saha ekipleri 'ayak' değerleri der bu bunlara. Belirttiğim gibi TT ekipleri yazılımsal olarak sistemden uzaktan müdahale edebiliyor bunlara elektriksel olarak belli limitler çerçevesinde indirip kaldırabilirler bu ayak değerlerini, yapılırken gözümle gördüm TT binasında. Bir ihtimal size de uygulanmış olabilir bu.

Ama kafanız karışmasın port değişiminden önce pinglerim düzelmişti size az önce attığım değerleri yakalamıştım yine.

Sorunuza da cevap vereyim evet bu düşük değerlerle olan hattı yeni port'a geçmeden Türk Telekoma geçirseniz bile pingleriniz düşer. Ping %90 operatörün izlediği trace rotasına bağlıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 18 Mayıs 2020; 1:16:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TheBCD

Yeni bağlatamasanızda aynı porttan geçiş yapmanızda bir engel yoktur sanırım. Hat değerleriniz hep böyle miydi. 1-2-3 ay önceden falan başka bir ekran görüntüsü var mı? Bu değerler düşük 35mbps tarifeyi bile tam alamıyorsunuz. 33 mbps down alıyorsunuz buna orantılı olarak 12-13 up ulaşılabilir hızı olması gerek sağlıklı bir kablolamada burda bir terslik var. Hat zayıflamanız düşük ama SNR'da düşük bu da ikinci terslik. SNR değerlerinizin bu şekilde olması için iki yönde de 20-30 dB civarı hat zayıflaması olması gerek. Ankastreden modeme gelen tesisatta bir ek-yama varmı? Evde duvardan mı bağlı modem? Şansınız varsa bir elektrikçi getirin kesik kablo ile ankastreye bağlayın modeminizi değerlere tekrar bakın.

Ben Turknetten TT'ye geçtikten sonra port değişimi istedim öncesi/sonrası değerleri aşağıya ekliyorum. SNR değerlerine elle de müdahale edilebiliyor santralden bölgesel yoğunluğa göre Türk Telekom kendi müşterilerinin etkilenmemesi için yapabiliyor. Saha ekipleri 'ayak' değerleri der bu bunlara. Belirttiğim gibi TT ekipleri yazılımsal olarak sistemden uzaktan müdahale edebiliyor bunlara elektriksel olarak belli limitler çerçevesinde indirip kaldırabilirler bu ayak değerlerini, yapılırken gözümle gördüm TT binasında. Bir ihtimal size de uygulanmış olabilir bu.

Ama kafanız karışmasın port değişiminden önce pinglerim düzelmişti size az önce attığım değerleri yakalamıştım yine.

Sorunuza da cevap vereyim evet bu düşük değerlerle olan hattı yeni port'a geçmeden Türk Telekoma geçirseniz bile pingleriniz düşer. Ping %90 operatörün izlediği trace rotasına bağlıdır.

Malesef önceden çekilmiş ekran görüntüsü yok. Türk telekomun santralden direklerle evime getirdiği kablo direkt modeme bağlı. Türk telekom ekipleri santralden gelen kabloda sorun olduğunu bu yüzden size yeni internet veremiyoruz diyorlar ölçüm yapılıp arızalı kablonun değiştirilmesi gerekiyor dediler 30 hazirana kadar bu süreç tamamlanmış olucakmış. Ekiplerin ağzından laf alamıyoruzki 3 yıl önce türk telekom kullandım pingim yüksek dediğimde pinge yapabiliceğimiz birşey yok diyip geçiştiriyorlardı, mesela süperonline müşteri hizmetleri oyunlarda 90ms'i normal diyor. Şuan adresimde türknet kullanıyorum ama kontrol edildiği zaman adresimde altyapı bile yok görünüyor türk telekom ekipleri altyapıyı gizlemişler. Sabırla beklemeye devam umarım sonuç beklediğime değer.

5G çıktığı zaman pingler nasıl olur sizce ? 4.5 malesef çok kötü baz istasyonuna çok yakın bile olsam 100ms-120ms civarı oluyor.

İşte benim dediğime geliyor hocam olay. Ya saha dolabından ankastrene yada ankastrenden modeme gelen kabloda kesinlikle bir sıkıntı var bu hat değerleri orantısız çünkü. Down ve Up birbirini tutmuyor muhtemelen kablonun 1i kopuk sana gelen. Yani + ve - iki kablo olur atıyorum kırmızı-beyaz. Bunlardan birini makasla kessen bile diğeri interneti taşıyabilir ben bunu yaşadım geçtiğimiz zamanlarda. Ev telefonum çalışmıyodu ama internet vardı teki kopmuş kablonun. Müsait başka bir çift vardı oraya aldılar saha dolabından ve bina ankastreden karşılıklı değişti. Sana da böyle bir çözüm uygulanıcak yüksek ihtimal. Mobil teknolojiler konusunda bilgi sahibi değilim ama Turkcell 4.5G ile nerdeyse TT VDSL pinglerine yakın oynayabiliyorum PUBG Frankfurt serverinda. Ama bir alt katta fırlıyor pingler sanırım çekim baya önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 18 Mayıs 2020; 2:16:38 >
  • Jimmy Page J kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız sorunu teknik uzmanlarımızın kontrol edebilmesi için www.turk.net/oim sayfamızdan destek kaydı oluşturabilir misiniz? Arızanın takibini yapabilmem için kayıt numarasını PM üzerinden iletebilir misiniz?
  • benim soruma cevap verdinya birde başkasına yardımcı olacakmış gibi cevap da vermiş .
    hakaret tememek için zor zapt ediyorum kendimi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

Merhaba, yaşadığınız sorunu teknik uzmanlarımızın kontrol edebilmesi için www.turk.net/oim sayfamızdan destek kaydı oluşturabilir misiniz? Arızanın takibini yapabilmem için kayıt numarasını PM üzerinden iletebilir misiniz?
    benim soruma cevap verdinya birde başkasına yardımcı olacakmış gibi cevap da vermiş .
    hakaret tememek için zor zapt ediyorum kendimi.
  • ciddiyetlerinin resmidir

• ozican15 O kullanıcısına yanıt
    Merhaba, genel arıza durumlarında süre bilgisi veremiyoruz. Sorunun giderilmesi durumunda bilgi vereceğiz.
  • arkadaş benim sorunum 6. güne girdi. muhattap da yok . ne zaman çözüleceği ile ilgili bilgide yok mal mal bekliyorum. sorun nedir 6 gündür net niye yok.

• ozican15 O kullanıcısına yanıt
    Merhaba, kaydınız 19.05.2020'de açılmış. Teknik ekibimiz kontrollerini tamamlayarak dönüş sağlayacak.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.