Akşam mesaj atacağım, kurarız, eve doğru geçiyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ip adresinin değişmemesi (2. sayfa)
-
-
Hallettim hocam.
-
Nextdns içinde ayarları da yapın hocam.
Hagezi ultimate , oisd , hblock gibi reklam blocklarını da ekleyin. Reklamları üst düzey engelliyor.
Kaç ms alıyorsunuz edgeuno'dan
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Paneldeki ayarları kendime göre hallettim.
Routing probleminden dolayı şu anda yüksek gibi geldi. Yanlış hatırlamıyorsam FTTH geldiğinde test etmiştim ve 4ms gibi bir ping alıyordum.
Eve gelmeden şirkette metro ethernet ile test yapmıştım. Zepto 0 EdgeUno 1 çıkmıştı :)
Evde de şu şekilde;
■ edgeuno-ist 7 ms (ultralow1)
zepto-buh 14 ms (anycast1)
zepto-ist 15 ms (anycast2, ultralow2)
zepto-sof 16 ms
edis-kiv 52 ms
anexia-buh 59 ms
anexia-ath 71 ms
anexia-sof 71 ms
netshop-nic 100 ms
zepto-ath 144 ms
Aylık 300k sorgu yetecek mi bakalım, bir problem yaşamazsam yıllık olarak satın alırım.
-
Bende böyle, bu 4 önemli, diğer ms'ler hep yüksek zaten. Ben 5ms alıyorum, zepto ist'de anlık ms fırlama sorunu vardı, edgeuno en iyi. 2ms fazla alıyorsunuz benden, normal. Sunucular istanbulda, fakat 2 ms alıyordum ben, 5lere çıkmış.
Bu arada siz sofia'ya düşük, ben daha yüksek alıyorum :D İstanbul sunucularında sıkıntı olmadığı sürece, çokta sıkıntı olmuyor. Bu arada yıllıkta alabilirsiniz, bende ileride almayı düşünüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-61E52F41F -- 17 Temmuz 2024; 19:59:43 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Evet. Manyak manyak işler :) Çalışmalar bitince düzelir sanırım. Bilgilendirmeler için teşekkürler bu arada. Public ve WAN ip sabitlemesini neden yaptılar acaba.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Santral SR'lerde yazılım güncellemeri yapıyorlar büyük ihtimal, yakında düzelir.
-
Bugün fark ettim belki de uzun süredir böyleydi, bende de artık modeme re-start atınca ip değişmiyor. Açıkçası bu benim için biraz önemliydi, sebebi ne olabilir? Başka forumlarda da benzer problemi yaşayanlar gördüm. İnşallah düzelir.
-
Tam süreyi bilmiyorum ancak 1-2 saat modem kapalı kalınca ip değişiyor.
-
Ümraniye POP'dan hizmet alıyorum ve geçtiğimiz haftalarda ZTE ZXR'a geçtik artık benimde IP adresim değişmiyor. Öncelikle fark ettiğim kadarıyla CGNAT'a atanan IP sayısı azalmış 24 Bin küsur IP varken 12 bin civarına düşmüş. Cihazdaki abone sayısı değişmediyse bu aynı IP adresinin daha fazla kişi tarafından kullanılması demek. Ama asıl sebebin log kayıtlarında kolaylık olması ve son dönemde BTK'nın bu log kayıtları sebebiyle ceza kesmesi sebebiyle yazılım kaynaklı hataları 0'a indirmek istediklerini düşünüyorum. Aynı IP aynı port numarasının kaydını tutmakla sürekli farklı IP ve onun port numarasının kaydını tutmaya göre daha kolaydır.
-
Servis sağlayıcıların IPv6 kullandırabilmesi için BTK'nın ilettiği IPv6 şablonunu kullanması gerekiyor. Bu konuda telekom tarafında bir pürüz vardı. Şablonda gerekli olan bir bilgiyi telekom vermiyordu. Service ID'ydi galiba şimdi hatırlayamadım. TurkNet'te bu yüzden telekom altyapısında v6 kullanımını durdurmuştu. Onunla ilgili de olabilir. İşin komik yanı biz şehirlerde ip sıkıntısı çekerken köyde sadece kamera için aktif tuttuğumuz internet aboneliğinin ip adresi CGNAT değil :) Günden güne abone, cihaz, kullanıcı sayısı artıyor. Çoğu sitede doğrulama işlemi istemeye başladı. En kısa sürede v6'ya geçebiliriz umarım.
-
Benim de köydeki ADSL hattımda CGNAT yoktu
Küçük yerlerde abone sayısı az ve çok fazla artış göstermiyor. İç Anadolu'da bir şehirde IP azaldığında /24 IP atıyorlar ve bu IP bloğu fazla bile geliyor. Birkaç yıl öncesine kadar Karadeniz'in tamamı Samsun'dan, Doğu Anadolu Erzurum'dan, Güneydoğu Anadolu Diyarbakır'dan çıkardı. Ama yeni internete çıkış yerleri konuldu ve buralarda 20-30 Bin IP yıllarca yetiyor.
Türk Telekom IPv6'da çok geç kaldı ve bunun sebebini kimse doğru düzgün bilmediği için herkes kendince bir dedikodu uydurdu. Hangisi gerçek bilmiyorum ama bir zorlama olmadığı sürece TT'nin orta vadede bile IPv6'ya geçeceğini sanmıyorum. Son bir iki yılda yurtdışı çıkışlarında IPv6 olarak arabağlantı sayısı arttı ama ülke içinde hala IPv6 arabağlantıları için ekstra ücret talep ediliyor. Neredeyse ülkedeki bütün BNG'leri değiştirip ZTE-ZXR cihazları kurdular ve bunlarda da hiç tanımlı IPv6 yok. Hadi Ericsson SSR'lerde IPv6 abone sayısı IPv4'ün 3'te 1'i kadar tanımlanıyor cihaz değiştirmek istemiyorlar dedik, ama ZXR cihazlarda bu problemin olduğunu zannetmiyorum. Lokal santrallerde IPv6 desteği olmayan çok eski cihazlar vardı dedik ama artık öyle bir şeyde olamaz.
-
Şu an ip değişmemesi olayı benim canımı sıkıyor. Yaptığım iş gereği ara sıra ip değiştirmem gerek. Ben statik ip istesem para verip alırım, bu neyin dayatması böyle? Adamlar resmen paralı hizmeti parasız zorla dayatıyorlar. İstemiyorum kardeşim sabit ip falan. Sunucusu olan düşünsün. Detaylar beni ilgilendirmiyor sorumlusu kimse bunu düzeltmeleri gerek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 15 Ağustos 2024; 20:7:35 > -
Verdikleri ip statik değil, hala cgnat arkasında. 15dk kadar kapalı tutarsan ip değişiyor veya daha uzun, tam süreyi ölçmedim. Ben böyle istemiyorum konusuna gelirsek yapacak bir şey yok maalesef, sözleşmede yeri yok. İster abonelik boyunca tek bir v4 verir, ister sürekli değiştirir. Yaptıkları cihaz değişikliklerinden dolayı bu şekilde olduğunu düşünüyoruz, tekrar eski sisteme dönecekler mi göreceğiz.
-
Hocam benim bildiğim cgnat olsa dahi public ip değişebiliyordu. Bende de var. Arayüzde hep 10... ile başlayan ip olmasına rağmen internete çıkışta 88'li normal ve değişken ip atanıyordu.
Evet, önceden WAN IP adresi (10 veya 100 ile başlar) ile public ip değişiyordu. Şu anda ikisi de değişmiyor. Ancak bu olay statik ip tanımlandı olarak algılanmasın. Eskisi gibi hala CGNAT arkasındayız. Sadece atadıkları wan ve public ip değişmiyor. Modemi bir süre kapalı tutunca değişiyor şimdiki uygulamada. Bu uygulama güvenlik amacı ile de yapılmış olabilir. Sürekli yeni ip alarak farklı farklı iplerden gönderiler, saldırılar vs. yapılabilir. Nedenini şimdilik bilmiyoruz.
Yanlış anlamayın benim size demek istediğim bu bir dayatma değil, bu işten sorumlu olanları aramakta gerekmiyor, İnternet deneyimini etkileyen bir işlem değil. Yani neden bu şekilde bir uygulama yapıyorsunuz deme şansına sahip olmadığımızı düşünüyorum.
-
Valla yorum yapmam zor, Telekom'un kullandığı SSG yapısıyla alakalı bir durum. Mesela burada da (tüm yurt sathında geçerli mi bilmiyorum) her oturum yeniden başladığında yani IP değişirse (yani modemi açıp kapatırsak örneğin) SSG IP'si değişiyor. Yani aynı SSG üzerinden farlı IP ile ulaşıyor veya birden fazla SSG tanımlandı ve o an en performansa dayalı olarak dinamik seçim yapıyor olabilir her oturum başlatınca.
Yani içeriden bilgi almaksızın yorum yapılması zor bir konu.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X