Şimdi Ara

IP Havuzu Kullanmayan İnternet Servis Sağlayıcılar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • CGNAT iss firmalarına ekstradan masraf harcamalarına sebep oluyor. Yani CGNAT keyiflerinden atmıyolar dünyada ipv4 adresleri bittiği için böyle yöntemlere başvurmak zorunda kalıyolar. İpv6 geçiş yapmaları gerekiyor sanırsam biraz var. Yeni abonelik açımı çok olduğu için firmalarda CGNAT kullanmak zorunda kalıyor.

• kaand12@ kullanıcısına yanıt

Hangi sağlayıcıyı kullanıyorsunuz hocam?

• Confick3r kullanıcısına yanıt
    Türknet hocam, bende cgnattayım :d

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kaand12@ kullanıcısına yanıt

V6 verilmeye başlandı deyince dahil değilsiniz sandım hocam.

Valla öyle bir ayrım var mı bilmiyorum hocam, siz daha iyi bilirsiniz belki de benden :)

cgnatta olduğumu 100 ile başlayan ip adresimden anlamıştım başlarda, sonra yaptığım araştırmalarda dış ip adresinin 2 farklı olduğunu görünce anladım. V6 nın ne faydası var emin değilim hocam, ama faydasını gördüysem bile fark etmedim maalesef :(

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • V4 IP'ler dünya genelinde tükenmekte olduğu için havuz sistemine geçilmişti hocam. V6 ülkemizde dağıtıma başladıysa havuz sisteminin bir mantığı kalmıyor zira V6'nın kapasitesi V4'e kıyasla çok daha fazla.

• ipv6 sitelere girerken sorunlara sebep oluyor. Geçiş çok sancılı olacak gibi

• Konuyla ilgili bir güncelleme yapma gereksinimi duydum arkadaşlar. Kullanımımda ilk fatura dönemimin sonuna yaklaşıyorum ve bu süreç zarfında gözlemlerimi aktarmak isterim. Olumlu yönlerden bahsetmem gerekirse tabii ki ilk söyleyeceğim şey IP havuzuna yani CGNAT sistemine dahil olmamanız. Bunun dışında 35 megabitlik pakette indirme hızım yoğun saatler dahil 30 megabitin altına hiç düşmedi. Yükleme hızında da minimum olarak 5 küsür değerler gördüm hep. Ping değerlerimde de ortalama olarak 3 ile 5 gibi minimal artışlar olduğunu belirtmek isterim. Tabii bu değerleri görmemde bölgemdeki saha dolaplarının, binadaki ankastre kutumun ve tesisatımın yeni olmasının payını yadsımak mantıksız olur. Bundan ayrı olarak Turkcell ve Türk Telekom operatörlerinde VoWifi hizmetinin sorunsuz çalıştığını gözlemledim. IP havuzu sistemine dahil arkadaşlar bu özellikleri kullanırken sıkıntı yaşadıklarını belirtiyorlardı ancak bu operatörde sorunsuz olduğunu söyleyebilirim.

Olumsuz yönlere gelecek olursam sayabileceğim çok fazla şey yok ancak sorunlar ufak da olsa can sıkabiliyor. Bu sebeple belirtmeden geçmek tabii ki olmaz. İlk bahsetmek istediğim sıkıntı kullanımımın ilk haftasında 8-10 saat aralığında bir modemin internet ışığının sarıya dönmesi problemiydi. İnternet ışığı sarıya dönünce hat değerleri ve IP aynı kalıyor ancak internet erişimi kesiliyordu. Tabii ki bunu hemen sağlayıcıya bildirdim ve bana sorunun Türk Telekom kaynaklı olduğu söylendi. Bu sorun böyle birkaç gün sürdü ve bu birkaç günün sonunda yerel sağlayıcının sorunu giderdiği aktarıldı tarafıma. Ancak birkaç saat sonra yine aynı sorunu yaşadım ve sağlayıcıya tekrar ulaştım. Arıza kaydı açıldı ve incelemeler sonunda sorunun iç tesisattan kaynaklandığı söylendi bu sefer de. İç tesisatımda en ufak bir problem olmadığını belirtsem de çağrı merkezindeki arkadaşlar bu söylediklerimi pek sallamadı. Birkaç gün sonra kendilerine tekrar ulaştım ve bu sefer bana sorunun Türk Telekom cihazları kaynaklı olduğunu ve sıkıntı yaratan bu cihazların değişiminin sağlanacağı söylendi. Yine bir süre bekledim ve birkaç gün sonra teyit alma amaçlı firmayı tekrar aradım. Bana cihaz değişimlerinin tamamlandığını ve sorunun giderildiğini söylediler. Bu teyidi aldıktan sonra bahse konu problem bir daha tekrarlanmadı çok şükür. Bunun dışında bahsetmek istediğim buna kıyasla daha ufak bir problem olan paket kaybı sorunu. Kopma sorununun çözüldüğüne dair teyit aldıktan sonra çevrimiçi oyunlarda anlık olarak %20-25 gibi paket kayıpları yaşamaya başladım. Çağrı merkezi temsilcileri DNS değiştirmem yönünde öneride bulundular ancak bu yöntem etkili olmadı. Gözlemlerime göre her geçen gün bu problemin yaşanma sıklığı kademeli olarak azalsa da sorun kökten çözülmedikten sonra bir anlamı olmuyor maalesef.

Genel hatlarıyla gözlemlerim bu şekilde arkadaşlar. Kaliteli hizmet ile fiyat/performans dengesini harmanlayabilen sağlayıcılara denk gelmenin böylesi zor olduğu bir zamanda, saydığım olumlu etkenler ve henüz IP havuzu sistemine dahil olmaması sebebiyle Fixnet'i tavsiye edebilirim.

Sürece dair sorusu olan arkadaşlara yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım. Esenlikler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Confick3r -- 5 Ağustos 2021; 21:58:57 >

• Arkadaşlar konuya son bir güncelleme getirmek istiyorum zira kimseyi yanlış yönlendirmek istemem. Son yorumumdan sonra paket kaybı sorunu maalesef katlanılamayacak düzeylere ulaştı. Tahmin edebileceğiniz üzere firma da çözüm sunmak konusunda yetersiz kaldı ne yazık ki. Sorunun portta olduğunu düşünerek santraldeki arkadaşların yardımıyla port değişimi de sağladık ancak nafile. Yurtiçi ve yurtdışı farketmeksizin sürekli olarak yüzde 20 ile 25 arasında değişen bir paket kaybı yaşamaya devam ediyorum. Diğer artı ve eksilerde ise herhangi bir değişiklik yok.

Henüz ikinci fatura dönemimdeyim ve üçüncü dönemi de tamamlayıp Netspeed veya Millenicom'a geçmeyi düşünüyorum. IP havuzuna tabii olacağız ancak başka çare yok gibi gözüküyor. Genel hatlarıyla durum bu şekilde.

Sorusu olan arkadaşlara yardımcı olabilirim. Esenlikler dostlar.

GibirNET i de düşünün. Ben memnundum. Şimdi TürkNET deyim. Sebebi maddi olarak arkadaşını getir sistemi ile daha hesaplı oluyor.

• Hocam o da değerlendirmelerim arasında. Bir de TBTNet var. Ancak şu anlık mevcut istikamet Netspeed gibi gözüküyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.