arkadaşlar ip numaram dünle aynı değil.. bu neye göre değişir..
modemi açıp kapatırsan değişir kardeş
Bağlantın kesildiği anda, modemi açıp kapamasan bile IP numaran değişebilir...
arkadaşlar peki değişiyorsa bu ip noyu benim kullandığımı nasıl bilecekler
Türk Telkom hangi saatte kimin hangi ip aldığını biliyor. Ama fazla saklamıyor bildiğim kadarıyla. 1 hafta tutuyor diye duymuştum.
quote:
Orjinalden alıntı: ramerturk
Türk Telkom hangi saatte kimin hangi ip aldığını biliyor. Ama fazla saklamıyor bildiğim kadarıyla. 1 hafta tutuyor diye duymuştum.
Eğer ADSL başvurusu yaparken STATIC ip seçeneğini seçmemişsen modemi her açıp kapadığında ip numaran değişecektir.
quote:
Orjinalden alıntı: meybaran
arkadaşlar peki değişiyorsa bu ip noyu benim kullandığımı nasıl bilecekler
eğer ayrıca statik ip talep etmediysen dinamik ip kullanıyorsun demektirDinamik ip modemin her açılış-kapanışında değişir. Sabit ip'in olmasını istiyorsan türk telekom'a bir dilekçeyle başvurmalısın. http://forum.donanimhaber.com/m_8028833/tm.htm
Kullandığın IP'ye bağlı. Dinamik ise her bağlantı yenileyişinde yeni bir IP sahibi olursun
Static olursa da modemi resetlediğinde IP değiştirir..
ip'in değişmesi iyidir aynı olması güvenlik açısından çok iyi değil o yüzden bence dinamik ip'te kalmasında fayda var...
Hele ki bie ev kullanıcısı için sabit IP tehlikeli birşey. Benim int cafemde bile sabit deil.
hepinize çok tşk ederim
internetten radyo yayını falan yapmayacakan sada kendi makinanı server olarak kullanıp domain adresini kendi makinan üzerinden host etmeyeceksen sabit ip gereksiz bir olay bence de...
quote:
Orjinalden alıntı: meybaran
hepinize çok tşk ederim
merhaba arkadaşlar.. 1.si bildiğim kadarıyla ev kullanıcılarına zaten static ip vermiyolar 2. static ip yi bile t.t. her hafta değiştiriyo.anlayacağınız static olan bişi yok ortalıkta...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme