Şimdi Ara

Ipad Air vs. Mini retina Farklar ve Tercih (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • daha önce hiç ipad kullanmadım. Alırsam oğlum oyun oynamak için kullanacak. retina ve normal mini arasında ekran kalitesi dışında fark nelerdir. Daha önce kullanmadığım için retinaya o kadar fark vermeye değer mi, yoksa normal alsam işimizi görür mü?
  • basis35 kullanıcısına yanıt
    İyi akşamlar;

Bu konulardan çok anlayan biri değilim ama şunu söyleyebilirim. Bizim de ihtiyacımız vardı ve çok uygun fiyata 850 liraya Bimeks-Capacity den iPad 4 retina ekranlı aldık. Müthiş güzel ve kullanışlı. Okunuş mükemmel. Oğlum anlıyor, o seçti. Kampanya devam ediyor galiba. Bugün bir de gazetede Gold'da benzer yakın fiyata gördüm. Bir araştırın isterseniz. Teknik olarak pek olmasa da fiyat konusunda yardımcı olabildim sanırım. Ama retina çok farklı. Kendisi de önce mini de almıştı, sonra retinasıyla değiştirdi. Çok farklı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: basis35

daha önce hiç ipad kullanmadım. Alırsam oğlum oyun oynamak için kullanacak. retina ve normal mini arasında ekran kalitesi dışında fark nelerdir. Daha önce kullanmadığım için retinaya o kadar fark vermeye değer mi, yoksa normal alsam işimizi görür mü?

Normal mininin işlemcisi a5 ,retinanın a7 ve ram 1 gb retinanın
    Performans açısından da normal mininden üstün

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • darthskywalker kullanıcısına yanıt
    flowerhorn kullanıcısına yanıt
    benim oğlum kullanacağı için retina çok önemli mi diye soruyorum kendime? velet 4 yaşında şu an 10inç lik asus var ama artık son nefeslerini vermek üzere. 1,5 yaşından beri onu kullanıyor. O yüzden android dışında ios olsun istedim. Fakat retinalı mı yoksa normal mi karar veremedim. Bu haftasonu bimekse de bakmak da fayda var. Tşkler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basis35 -- 20 Haziran 2014; 23:39:45 >
  • Kesinlikle air almanızı tavsiye ederim ios 8 ile birlikte air ve mini farknı hepimiz göreceğiz ios 8 de mini air'in gerisinde kalacaktır.
  • arkadaşlar bu tabletde samsung tabletlerdeki gibi fotoğraf çekim kalitesi kötümü,samsung 8mp 10.1 tablet var ama foto kalitesinden hiç memnun değilim bu tabletlerin genelindemi kötü,yoksa ipad ler daha mı iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roark

quote:

Orijinalden alıntı: tigrisim

quote:

Orijinalden alıntı: MuStLy

Bende ikisi Arasında kaldım Uzunca Araştırdım Mini retina Aldım dışarda evde Seyahatte En ideal kullanılanı o Çok ta memnunum tavsiye ederim

Memnuniyetiniz içimi rahatlattı açıkcası.

Ayrıca alakasız olacak ama;

"Hayatta hiçbirşey için benim demedim zira benim değildiler sadece benimleydiler(M.Ekin)"

Çok doğru...

Ben de uzun süre düşünüp Mini Retina'da karar kıldım. Emin olun boşuna düşünmüşüm dedim. Mini Retina'nın ismi mini ama baktığınızda oldukça geniş bir çalışma alanı ve yüksek mobilite sunuyor. Ayrıca aynı çözünürlük daha düşük ekranda olduğundan keskinliği air'e göre daha fazla ve daha net görüntü elde ediyorsunuz. Batarya konusunda yukarıdaki arkadaşa katılmıyorum. iphonedo dahil bir çok editör yeni retinalı mininin daha yüksek batarya performansı verdiğini söylüyor.

Aldığım için çok memnunum. Daha önce ipad 3 kullanmıştım ve boyutu canımı sıkıyordu. Mini de altyazılı film, oyunlar vs. çok ideal. Bir diğer tavsiyem mutlaka smart cover alın.

hayırlı olsun.

Baltalamak gibi olmasın hocam ama ikisininde cözünürlügü ve ppi degerleri aynı oldugu için görüntü kalitesi olarak hiç bir fark yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Otavukcuglu

quote:

Orijinalden alıntı: Roark

quote:

Orijinalden alıntı: tigrisim

quote:

Orijinalden alıntı: MuStLy

Bende ikisi Arasında kaldım Uzunca Araştırdım Mini retina Aldım dışarda evde Seyahatte En ideal kullanılanı o Çok ta memnunum tavsiye ederim

Memnuniyetiniz içimi rahatlattı açıkcası.

Ayrıca alakasız olacak ama;

"Hayatta hiçbirşey için benim demedim zira benim değildiler sadece benimleydiler(M.Ekin)"

Çok doğru...

Ben de uzun süre düşünüp Mini Retina'da karar kıldım. Emin olun boşuna düşünmüşüm dedim. Mini Retina'nın ismi mini ama baktığınızda oldukça geniş bir çalışma alanı ve yüksek mobilite sunuyor. Ayrıca aynı çözünürlük daha düşük ekranda olduğundan keskinliği air'e göre daha fazla ve daha net görüntü elde ediyorsunuz. Batarya konusunda yukarıdaki arkadaşa katılmıyorum. iphonedo dahil bir çok editör yeni retinalı mininin daha yüksek batarya performansı verdiğini söylüyor.

Aldığım için çok memnunum. Daha önce ipad 3 kullanmıştım ve boyutu canımı sıkıyordu. Mini de altyazılı film, oyunlar vs. çok ideal. Bir diğer tavsiyem mutlaka smart cover alın.

hayırlı olsun.

Baltalamak gibi olmasın hocam ama ikisininde cözünürlügü ve ppi degerleri aynı oldugu için görüntü kalitesi olarak hiç bir fark yok

Baltalamak gibi olmadı fakat verdiğin bilgi yanlış. Matematiksel olarak aynı çözünürlükte boyut farkı olduğu zaman ppi değerinin aynı olması söz konusu olamaz.

Çözünürlük aynı, ekran daha küçük olduğu için inç başına düşen piksel (ppi) mini retina'da hatırı sayılır şekilde daha fazladır. Haliyle daha keskin görüntü sunar.

iPad Air için pixel yoğunluğu 264 ppi,
    iPad Mini Retina için 324 ppi,
    Eski iPad Mini ise; 162 ppi'dır.

Dolayısıyla iPad Mini Retina, iPad Air'den neredeyse %30, eski iPad Mini'den ise %100 daha fazla netlik ve keskinlik sunar. Air ile Yeni Mini arasındaki farkı ilk bakışta anlamak oldukça zordur ancak eski mini ile Retina'lı mini yanyana konulduğunda bariz bir ekran kalitesi farkı hissedilir.

(Rakamlar resmi specs'lerden alınmıştır)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roark -- 21 Haziran 2014; 12:39:34 >

• Telefon özelliği varmıdır?

• İPhonedo'nun, iPad mini retina - iPad mini ve iPad Air arasında yaptığı hız kontrol testlerinde, üç iPad'in ekran ışığı sonuna kadar açık ama dikkat ederseniz, beyaz ekranda iPad mini retina'nın ekranı iAd Air'e göre daha soluk duruyor..iPad Air ekranı daha canlı gösteriyor.. Ben de tam karar veremediğim için bugün tepe natilius'da carefour ve teknosa marketlerde iPad mini retina ve iPad Air'in ekran görüntülerini canlı mukayese ettim, (ekran ışıklarını sonuna kadar açtım) iPad Air'in ekran canlılılığı ve beyaz renkler daha iyi.. iPad mini retina da beyaz renkler biraz daha sarımsı soluk gözüküyor.. Netlik olarak iPad mini retina daha net gibi ama ekran beyaz olunca iPad Air'in ekranı doğru ve sarımsı olmayan bir beyaz renkte ve ışık canlılığı fazla duruyor.. İPhonedo'nun video'sunda da bu belli oluyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Parlaklık felan hikaye. Büyük ekranın keyfi şahane. Kim ne derse desin, benim için iPad Air eşssiz bir cihaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.