Şimdi Ara

İpad de kitap okumak gözleri bozar mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
9.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Rosarian

Herşeyden önce ipad radyasyon yayar. Genlerinizi bozacaginiza kendinize zarar vereceginize degmez. Kitap dedigin kagit olur sayfası yirtilir, altı çizilir. Baskı kokar orjinallik kokar. Yeni neslin oyuncaklarına kanmayin. iPad de neymis.. Kıçımın kenari.

siz pc yada telefona bakmıyormusun ? hepsi yayıyor radyasyon genlerle ilgili bir sorun olmaz çünkü radyasyon internet bağlantısından ve konuşmadan gelir wifi 3g kapatırsın radyasyon yaymaz. Valla 2 günde okuyup atacağım kitaba para vermek istemiyorum şahsen birde tutuşu vs zor
  • Arkadaslar gidin doktorunuza sorun bakalim, kitap okumak bilgisayara bakmaz goz bozarmiymis bozmazmiymis diye.. internete ciddi sayfalarada bakabilirsiniz. Goz bozukligu tamamen genlerle alakali. Elbette tablettemokumak kagit kitap yada ebook lara gore gozlerinizi daha cabuk yorar. Ama ne fazla havuc yemeniz gozlerinize iyi gelir, nede fazla kitap okumaniz gozleriniizi bozmaaaaazzz! Hurafelerle yasamayin, bilimle kalin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gur75 -- 2 Mart 2017; 15:24:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuana kadar hiçbir kitapta ne not aldım ne de bir yerin altını çizdim. Böyle yapanı da görmedim, acaba neden ihtiyacınız oluyor?

İki yıldır çoğunlukla telefon/tabletten kitap okuyorum. Xodo isimli uygulamada gece modu ve sayfa kaydırma tercihi var. Harfleri büyütüyorum ve arkaplanı siyah yapıyorum. Gözüm hiç yorulmadı.

Ayrıca daha önce internette okuduğum bir yazıda gözü yorduğunu ancak bozmadığını okumuştum ancak neresi olduğunu bulamadım şimdi.
  • En sağlıklısı satın alın okuyun, internette ucuza geliyor fiyatlar zaten.
  • e reader prestigo adli bir uygulama var. E pub halindeki dosyalari açıyor yazıların büyüklüğünü gece modunu falan ayarlayabiliyorsun. Eğer e kitap okuyucu alamiyorsan onu tercih edebilirsin tabi ios ta var mı bilmiyorum. Bende genelde somut olarak kitap okurum ama alamadığım kitaplar için gerçekten yararlı. Tabii okuma alışkanlığı olmayan arkadaslara tavsiyem normal kitaptir ama okuma alışkanlığı olan biri için rahat bir yöntemdir. Göz kısmína gelince tablet ekranina nekadar bakarsan okadar bozulur. Dengelemek lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ipadin ışığı göz yoruyor, uzun süre ben okudum.

Sonra babilin calibrosunu aldım, en ucuzundan :) göz yormadı ama o da çok yavaş kalıyordu.

Param olursa Kobo alacağım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Play books uygulamasini indir, saate gore isik ayarlamasi, arka plan ayarlamasi yapiyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.