Arkadaşlar tablet almak istiyorum fakat iki farklı model arasında kararsız kaldım. Forumda buna benzer konular var fakat ben sizlerden farklı yorumlar bekliyorum. Üniversite öğrencisi olucam bu sene alacağım tablet beni 4-5 yıl idare etmeli, derslerde, konferanslarda tableti aktif olarak kullanabilmek istiyorum bunun dışında oyun oynamaktan ziyade film&dizi izlemek için ve forum sitelerinde gezinmek kullanacağım alacağım tableti. Kararsız kaldığım modeller:
İşletim Sistemi: Android 4.3 Jelly Bean Ekran Boyutu: 10.1 Disk Kapasitesi: 16 GB RAM: 3GB İşlemci Çekirdek Sayısı: 4 Çekirdek WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac Ağırlık: 540gr Bluetooth: Var 3G: Var HDMI: Yok Çift Kamera: Var Ön Kamera: 8 Megapiksel Artırılabilir Hafıza: Var Hafıza Kartı Tipi: Micro SD GPS: Yok USB Tipi: USB 2.0 Max. Ekran Çözünürlüğü: 2560 x 1600
İşletim Sistemi: iOS 7 Ekran Boyutu: 7.9 Disk Kapasitesi: 128 GB RAM: 1GB İşlemci Çekirdek Sayısı: 2 Çekirdek WiFi: 802.11 a/b/g/n Ağırlık: 341gr Bluetooth: Var 3G: Var HDMI: Yok Çift Kamera: Var Ön Kamera: 5 Megapiksel Artırılabilir Hafıza: Yok GPS: Yok USB: Yok Max. Ekran Çözünürlüğü: 2048 x 1536
Arkadaşlar size detaylı inceleyebilmeniz için link de verdim ve kendim de özellikleri yazdım özellikle dikkat çekmek istediklerimi koyu yazdım ve bunlarla ilgili birkaç sorum olacak:
-Samsung'da RAM 3GB iken Apple'da 1GB -Samsung'da İşlemci Sayısı 4 iken Apple'da 2 -Samsung'da Kamera 8MP iken Apple'da 5MP -Samsung'da Ekran Çözünürlüğü 2560 x 1600 iken Apple'da 2048 x 1536 -Samsung'da Ekran 10.1'' iken Apple'da 7.9'' -Samsung'da Arttırılabilir Hafıza var iken Apple'da yok. -Samsung'da S-Pen var iken Apple'da yok. -Samsung'da Uygulamaların çoğu ücretsiz iken Apple'da Uygulamaların çoğu ücretli. -Apple'da Disk Kapestesi 128GB iken Samsung'da 16GB. (Fakat Samsung'da Arttıralabilir Hafıza var iken Apple'da yok.)
-Samsung 1200TL iken Apple 2140TL (hepsiburada.com)
Soruma gelince arkadaşlar kıyaslama böyle iken fark böyle iken bu fiyat farkı niye? Teşekkürler.