Merhaba arkadaşlar, bu konuda problem yaşayan var mıdır? Normalde 25 mbit internete sahibim. Genelde wifi ile 23-24 alabiliyorum. Dün aldığım iphone 12 ile test yaptığımda çoğu zaman bu değer 3-4 arasında gidip geliyor. Eski ipad air cihazımla her zaman 23-24 elde edebiliyorum. İnternet hattımda problem yok. Bu sorunun sebebi ne olabilir? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
iPhone 12 Wi-Fi Sorunu: Nedenleri ve Çözümleri
Birçok iPhone 12 kullanıcısı, Wi-Fi bağlantısı sorunları bildirdi. Bu sorunlar, 2,4 GHz ağlarına bağlanırken, Wi-Fi'ın açılmaması veya zayıf sinyal gücü gibi çeşitli şekillerde ortaya çıkabilir. İşte iPhone 12'deki yaygın Wi-Fi sorunlarından bazıları ve bunları çözmek için yapabileceğin şeyler:
-
iPhone 12 2,4 GHz Wi-Fi Sorunu: Bazı iPhone 12 modelleri, 2,4 GHz Wi-Fi ağlarına bağlanmada sorun yaşayabilir. Bu, ağ sürücüsündeki bir sorun nedeniyle olabilir. Sorunu çözmek için en son iOS sürümüne güncellemeyi dene.
-
iPhone 12 Wi-Fi Açılmıyor: iPhone 12'nin Wi-Fi özelliği açılmıyorsa, bunun birkaç nedeni olabilir. Ağ ayarlarını sıfırlamayı, yönlendiriciyi yeniden başlatmayı ve diğer Wi-Fi cihazlarını kontrol etmeyi dene.
-
iPhone 12 Wi-Fi Sorunu Kablonet: Kablonet aboneleri, iPhone 12'leriyle Wi-Fi sorunları yaşayabilir. Bu, sağlayıcının ağındaki bir sorun veya cihazın ağ ayarlarıyla ilgili bir sorun nedeniyle olabilir. Kablonet müşteri hizmetleriyle iletişime geçebilir veya ağ ayarlarını sıfırlayabilirsin.
iPhone 12 Wi-Fi sorunları yaşıyorsan, sorunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:
- Güncellemeleri Kontrol Et: En son iOS sürümünü yüklediğinden emin ol. Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme'ye git.
- Ağ Ayarlarını Sıfırla: Ayarlar > Genel > Sıfırla > Ağ Ayarlarını Sıfırla'ya git. Bu, tüm kayıtlı Wi-Fi ağlarını ve şifrelerini silecektir.
- Yönlendiriciyi Yeniden Başlat: Yönlendiricinin fişini çek ve birkaç dakika sonra tekrar tak.
- Diğer Cihazları Kontrol Et: Diğer cihazların Wi-Fi'ye bağlanıp bağlanmadığını kontrol et. Herhangi bir sorun yoksa, sorun iPhone 12'nde olabilir.
- Apple Destek ile İletişime Geç: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, Apple Destek ile iletişime geçerek profesyonel yardım alabilirsin.
iPhone 12 Wi-Fi sorunlarını çözmek için bu adımları izleyerek, cihazını yeniden internete bağlayabilir ve kesintisiz bir bağlantının keyfini çıkarabilirsin.