|
iPhone 16 Pro modelleri daha yüksek hızlarda şarj olacak
-
-
gelsin artik su hizli sarj, bu seride de gelmezse samsunga geciyorum .
-
Olması gereken buydu zaten iPhone 15 Pro Max 27W desteklemesine ve daha düşük mah bulundurmasına rağmen diğer telefonlara nazaran daha yavaş şarj oluyor, 2 saat sürüyor
S24 Ultra daha büyük pile sahip 45W hızlı şarj dese de aslında pek 45W değil, ilk 15dk daha hızlı şarj edip her 15dk için hızı düşüyor örneğin ilk 15dk 25W a kıyasla %9~ fark varken 30. dk da fark %7 ye, 45 de ise %6, 1 saatte ise fark 0. tam şarj ise 1 saat 10 dk sürüyor
Çinli firmaların çoğu 65W dan aşağısını sunmuyor üstüne pillerin en az 2 yıl garantisi var ve 1200 döngüden fazla sunuyorlar
Öte yandan Apple ve Samsung pilleri sadece 1 yıl garantili ve 1000 döngü sunuyorlar
-
40W hızlı şarj mı :) 2020de miyiz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Min 50w beklerdim ama 40w apple için devrim niteliğinde, ballandira ballandira anlatip durucaklar:))
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
40w ne lan
Sene kaç acaba
Mö 1500 mü
Jagsgshhsjssksksgsghaka :) :) :)
-
Rakam olarak çok az gözüksede ilginç şekilde gerçek hayatta daha hızlı şarj ediyor gibi geliyor kullanınca. 40w tatmin edecektir. Tabi gönül 90-120 wattlardan yana. İPhone alameti farikası şarjı çok çok az yemesi. Örneğin; wifi bluetooth konum senkronizasyon vs.. açık olsun, 1080 piksel youtube videosunu son parlaklıkta izleyelim İPhone Androide göre daha geç bitiyor. Android ısınmaya başlayıp pili içmeye başlıyor. Pil tüketmede apple çok cimri.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6F372EC04 -- 10 Temmuz 2024; 23:16:35 >
İlk 120 hz ekran iPhone 13 Pro Max ile kullanıcılara sunuldu. O zaman yenileme dair problemler vardı ve bu probleme yönelik güncelleme yayınlandı fakat güncelleme 120 hz problemini tam olarak çözmedi
Sorun iPhone 15 Pro / Max ve İOS 17/18 de dahi tekerrür etmekte hatta buna dair internette tonla video, şikayet bulabilirsiniz, ünlü twitter kullanıcıları bile bu problemden yakınmakta ama Apple dan ne konuya dair bir çözüm var ne de bir eylem
bir çok şikayette ekran yenilemenin 90 hz üzerine çıkmaması söz konusu buda muazzam pil tasarrufu sağlıyor
maalesef insanlar 120 hz ve 90 hz in farkına varmıyor bu yüzden şikayet etmeyen çok insan var
https://x.com/UniverseIce/status/1707257588554023098
https://x.com/UniverseIce/status/1800670587477758446
https://www.reddit.com/r/iphone/comments/10skjxm/promotion_display_of_iphone_13_propro_max_isnt
https://discussions.apple.com/thread/254072463?sortBy=best
Videodaki cihaz iPhone 14 Pro Max
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkthepro -- 11 Temmuz 2024; 0:25:36 >
-
Değişken ekran tazelemesi var diye biliyorum. Yapılan işleme göre tazeleme değişiyor. Öyle değil miymiş? 120 hz olmuyor yani hiçbir zaman.
Çoğu android telefonlara da değişken yenileme var ama sorun şu android yenileme hızını kaydırmada 120 hz de ayarlıyor, kaydırma bitişe doğru yenileme hızı da düşmeye başlıyor
ama apple tarafında 90 hz üssünü nerdeyse görmüyor, insanlarda bundan yakınıyor hani 120 hz ise niçin çoğu uygulamada çalışmıyor
videolu yenileme karşılaştırması
https://www.reddit.com/r/iPhone15Pro/comments/190hafz/love_my_15_pro_max_but
başka bir kullanıcı incelemesi
https://www.reddit.com/r/iphone/comments/19ds7kd/iphone_15_pros_120hz_feels_slow
-
Teşekkür ederim yeni bir şey öğrendim. Bu tarz cakallık yapıyor olabilir. Veya münferit birkaç kullanıcıya denk gelmiş olabilir.
Ekran yenilemeyi Android tarafında 60 Hz yaptım. Bütün özellikler açıkken ekran kapalı boşta şarj bitirme durumlarına baktım yine iphone tarafı daha düşük batarya kapasitesine rağmen daha geç şarjı bitiyor. Sadece ekran yenileme hızı değil, işlemci ve yazılım olarak da ios daha tasarruflu çıktı. Ne yapıp ettiysem Android telefonlara daha az yaktıramadım. Hele ki çözünürlük 1080p ve üstüne çıksın ve açık havada kullan Android su gibi içiyor bataryayı. Daha çabuk ısınıp performans düşüşü oluyor. Herşeyin full açık olduğu durumda Android inanılmaz ısınıyor, thermal throttlinge giriyor ve bataryayı sömürüyor. İstisnasız her marka model Android telefonda yaşadım bunu. En iyisi xiaomi çıkmıştı yinede. Nispeten daha az ısınıyor, daha az performans düşüşü oluyor ve bataryada daha dirençli.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Apple da verimliliğin daha iyi olmasının 5 genel sebebi var
1. IOS, tartışılmaz gerçek daha az kaynak kullanıyor
2. Cpu bazında android in 2 yıl önünde haliyle thermal eşik aşılsa bile daha fazla performans
3. 3 nm çipset kullanıyor, geçen yıldan beri telefon bazında 3nm kullanan tek firma hatta bütün üretimi satın aldığı için Nvidia, Amd falan bile kullanamadı Android bazı 4 nm de daha
4. Ekran kalitesi Samsung un belirli materyalleri var mesela m12 bunu Apple kullanırken
xiaomi e6 ekran kullanıyor. Ne farkı var biri 1 watt tüketiyor diğeri ise 2 watt, m12 ekran daha verimlilik sunuyor
5. Apple hiç bir zaman pil boyutunu vermiyor, cihaz açıldıktan sonra pil üzerinde yazılan değer temel alınıyor ama bu gerçek değer değil
Normalde pillerin kapasitesi daha fazla ama bu iyi bir şey ise niye söylemiyor? İşte tam bu sırada pil sağlığı devreye giriyor bu videoyu izleyip kendi gerçek pil değerinizi öğrenmenizi tavsiye ederim
https://www.youtube.com/watch?si=r-we_Kbw9u1ZTaCl&v=w6--6z4ZcNk&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkthepro -- 11 Temmuz 2024; 1:56:14 >
-
Apple ona bakılırsa RAM boyutunu da vermiyor. Gerçekteki fazla olan değeri bile yine de muadillerinden düşük. Özellikle bekleme modunda Android inanılmaz pil yiyor. Ekran ve işlemci üretim sürecine indirmek çok da doğru değil. Android’in çalışma mantığı gereği telefonu kapalıyken bile arka plandaki sistem uygulamaları sürekli olarak kullanıcı verilerini işlediği için pil ömrünü olumsuz etkiliyor. iPhone’da telefonu kapattığınızda bu tarz bir arka plan veri işlemesi olmaz. Android’de kapatsam bile sistem uygulaması olduğu için sistem otomatik olarak tekrar aktive ediyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kusura bakmayın ama üretim sürecine indirmek doğru değil demek kadar mantık dışı bir yorum olamaz
Gelin fizik yapalım iphone ekranı 1 watt tüketsin, ekran 10 saat açık kalsın, pil voltajı 4.2 olsun bunu mah cinsine vuralım
(1*10*1000) /4.2= 2381 mah eder
Aynısını 2 watt için yapalım
(2*10*1000) /4.2= 4762
Çoğu amiral gemisinin 5000 Mah olduğunu düşünürseniz eee hani doğru değildi
Şimdi bir de üretim sürecine bakalım
Benzer bir işlemi üretim bandına uyarlayalım
4 nm ile 3 nm arasında %22 verimlilik var
IPhone çipset yük altında 5.8 watt kullanıyor ki bu çipset 3 nm. 4 nm olsaydı 7.1 kullanırdı
5.8 watt aralıksız 1 saat çalışırsa 1381 mah
7.1 ise 1690 mah tüketir
-
S24 Ultra kullanıyorum, önceki telefonum iphonedu.
Bütün cihazlarda hızlı şarj çakallığı var 65w diyorda sana 65w'ı maks 10 dk sunuyor 10dk sonra yavaşlıyor yine.
-
bahsedince iphone kullandığınızı sandım
-
İddalar doğruysa iyi gelişme 40w yeter. 60 100W üzeri telefon için riskli sonuçta her gün dolduruyoruz pil her gün bitiyor. Elektrikli arabalarda haftada 1 şarj ettiğin için ortalama pil döngüsü çok daha uzun olur. İş telefona gelince yavaş ve stabil şarj daha iyi hızlı da etsen yavaş ta etsen her gün şarj edeceksin telefonu çünkü. Max yoğun kullanımda 1 gün gidiyor telefonlar çünkü. 8 10 saat ekran süresinde pil bitiyor. 40w iyi iphone için daha optimize işlemci daha iyi yeni batarya teknolojisi iddası da doğruysa o da olumlu sonuç verir.
-
Hızlı şarj da en az batarya kapasitesi kadar önemli hatta kimisine göre daha önemli dahi olabilir. Telefonu ve adaptörü epey ısındırıyor, muhtemelen ömürlerini de biraz daha kısaltıyor ama günlük kullanımda büyük bir konfor.
-
Uuuuu 40 Watttt. İnanılmaz.
Şubat 2022 de 2.5 sene önce aldığım telefon 67 Watt ile şarj oluyor.
Bu ne ileri bir teknoloji böyle.
Tebrikler Epıl asyon
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
40W hızlı şarj mı :) 2020de miyiz?
|
Benzer içerikler
- jpg formatı nedir
- whatsapp durum beğenme
- instagram profilime kim baktı
- telegram numarasız hesap açma
- whatsapp şifre koymak
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X