Şimdi Ara

iPhone 16 Pro, oyun performansında Oppo’nun yeni amiral gemisinin arkasında kaldı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Rica ederim. Performans cihaz bazlı çok değişiyor. Mesela Asus ve Redmagic. Bu telefonların bataryaları ve soğutmaları daha iyi olduğu için enerji tüketimi, ısınma konusunda pek sorun yaratmıyorlar. Öte yandan Samsung da konu bambaşka. Malum 5 yıldır 5000 mah pil ile devam etmeye ısrarcı oldukları için güç tüketimi azaltmak adına GOS devreye giriyor buda oyun performansını etkiliyor, tabi adb shell ile devre dışı bırakmanız mümkün. Aşağıdaki testlerde 9S Pro Redmagic, Xiaomi 14 Pro, Xiaomi 14 Ultra gibi cihazlar var hepsi 8G3 kullanıyor. 8G4 ün CPU da ve GPU da en az %45 üzeri artış yaptığını düşünürseniz fark yine artacak ama dediğim gibi Apple ın optimizasyonu ve yazılım desteği muazzam. Bu yüzden Android anca yazılım bakımından 2025 in sonlarına doğru Apple la kıyasıya rekabet edecek bu yüzden telefon değiştirmeyi düşünüyorsanız iP17 veya Snapdragon 8 Gen 5 beklemenizi tavsiye ederim

iPhone 16 Pro, oyun performansında Oppo’nun yeni amiral gemisinin arkasında kaldı
    iPhone 16 Pro, oyun performansında Oppo’nun yeni amiral gemisinin arkasında kaldı

@ctrl-alt-delete

Satışlar ve değişim beklenin altında kaldı, belki rakiplerini görünce biraz daha köklü bir değişime giderler, fark ettiyseniz Apple tarafında her yıl 10-20 arasında CPU ve GPU da değişimler oluyor rakiplere kıyasla oldukça az

• Yeni çip bırakta olsun fark. 4k ekranda görsek

• darkthepro D kullanıcısına yanıt
    Apple şirketinin kıdemli çip tasarım çalışanlarının Quallcomm şirketine ve diğer şirketlere transferi etkili bu yavaş ilerlemede.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

asıl olay soğutma sisteminde gibi duruyor tabloya göre. 9S Pro ve mi14Pro aynı işlemciye rağmen %20 fark var.

ROG Phone ve Redmagic cihazları tamamen oyun için tasarlandığından çok iyi soğutma sistemleri oluyor aynı işlemciyi kullanan diğer modellere göre önemli ölçüde yüksek performans gösterebiliyorlar.

9S Pro lider iken aynı çipli mi14Pro apple’ın A16 bionic (14 pro max) ten geride kalmış

Mediatek’i tebrik ediyorum gerçekten aştılar kendilerini bir zamanlar replika telefonların içinden çıkan burun kıvırılan bir işlemciydi şimdi zirveye oynuyor gerçekten muazzam başarı. tayvan hükümetini ve tsmc’yi kutluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayloft -- 10 Ekim 2024; 20:27:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Inicio I kullanıcısına yanıt
    Arkadaşımız iphone A18 Pro işlemcisine örnek vermiş. 45 fps alması şaibeli demiş. Yapılan testlerin iphone 16 pro max de kaç fps verdiğine dair yorum yapmış. Siz snapdragon tarafına odaklanmışsınız.

Biraz sakin olup yorumları okuyarak anlamanızda fayda var.

• Macella kullanıcısına yanıt

Akıl var mantık var yahu güncel testlerde 80 fps altını bile vermiyor ;) Bence de var güncel testlerin hepsi en fazla 5-10 dk oynanmış onda bile defalarca 80 fps altına inmişler, haberin konusundaki testte 30 dk oynanmış komik :)

yok durgun sahnelerde bile 100-120 miş usturuplu at birader

• hayloft H kullanıcısına yanıt
    Televizyon ve tabletlerde pazar lideri.
    Telefon işine de son yıllarda iyi asılıyorlar.

Lpddr5x yerine lpddr5t olmalıydı.

Kasa genelinde alüminyum kullanması çok hoşuma gitti ama asıl beklentim buhar kazanı şeklinde işlemci soğutucu idi. Acısını çeker. Umarım seneye telefonlarına güzel bir soğutucu entegre eder.

Örnek olarak yaz ayında arabanın torpidosuna iphone atıp sınava girdin diyelim. Bir sınava girdim telefonu ve tüm eşyalarımı torpidoya koydum sınava girdim. Geldiğimde telefonu açmaya çalıştığımda iphone yüksek sıcaklık nedeniyle soğuması bekleniyor dedi. Sıcakta bekleye bekleye alev almış neredeyse. Telefonu açamadım. Baktım olmuyor arabanın klimasına dayadım öyle soğuyup açıldı. Aktif soğutucu istiyor açık ve sıcak havalarda. Dışarıda güneşin altında.

Gpu tarafında belki geçilmiştir ama CPU, NPU, verimlilik tarafında halen lider görünüyor. Yazılım ve cihaz optimizasyonu da tıkır tıkır işliyor. Android tarafının genel paket olarak üstünlüğü söz konusu değil.

• @hayloft

Soğutma gerçekten önemli, büyük ihtimalle iP16pm nın fps konusunda kötü olmasının nedeni budur yoksa veremeyeceğinden değil çünkü oynayış uzadıkça sıcaklık artıyor, iP17 de buhar odası olursa gerçek kapasitesini ortaya koyabileceğine eminim. 8 gen 4 ün D9400 den daha iyi olduğu söyleniyor bakalım o bu sene neler yapacak.

@idrisezman

2. Nesil LPDDR5X var, 10667 Mbps kadar çıkabiliyor LPDDR5T den daha iyi, onu kullansalar daha iyi olurmuş çünkü D9400 2. nesil kullanıyor

Bu yıl da iP16PM de sorun yaşayanlar olmuş, geçen nesle göre 200+ nits daha parlak

Lpddr5t üretim süreci ve materyal olarak da lpddr5x den üstün. Lpddr5x bittiği yerde Lpddr5t standardı başlıyor.

Yeni cihazlarda görmek isterim.
    16 GB dan aşağı üretilmediği için iphone cihazlarda 16 GB standart olur. Kullanılırsa.

https://www.log.com.tr/lpddr5x-ustune-yuksek-hizli-lpddr5t-ram-tanitildi/
    https://www.log.com.tr/samsung-lpddr5x-dram-ozelinde-citayi-yukseltti/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6F372EC04 -- 10 Ekim 2024; 21:32:56 >

• attığınız makaledeki 1. nesil, D9400 deki 2. nesil

iPhone 16 Pro, oyun performansında Oppo’nun yeni amiral gemisinin arkasında kaldıwww.anandtech.com
    Samsung Unveils 10.7Gbps LPDDR5X Memory - The Fastest Yet
    https://www.anandtech.com/show/21354/samsung-unveils-world-s-fastest-lpddr5x-memory-10-7-gt-s

"The new chips also appear to be tangibly faster than Micron's LPDDR5X memory and SK hynix's LPDDR5T chips"

D9400 ve 2. Nesil lpddr5x kullanan cihaz var mı?

Hatta herhangi bir cihazda 2. Nesil lpddr5x var mı? Nisan ayında çok yeni tarihte tanıtılmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6F372EC04 -- 10 Ekim 2024; 22:25:21 >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkthepro -- 10 Ekim 2024; 22:39:41 >
    Destek verdiği söyleniyor.
    Fiziksel olarak bahse konu ram koyulan telefon var mı diye sormuştum.
    https://semiconductor.samsung.com/dram/lpddr/lpddr5x/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6F372EC04 -- 10 Ekim 2024; 23:23:3 >
  • Hocam konuyu okumadınız herhalde, haber konusunda Oppo Find X8 serisi ve vivo X200 serisinde yer alan D9400 ün performansı değerlendirilmiş.

Samsung LPDDR5X-10700

SK Hynix LPDDR5T-9600

Micron LPDDR5X-9600

söz konusu olduğu için D9400 de yer alanın Samsung olduğu kanısına varıyoruz, tabi firmalardan biri daha duyurmadığı ram i koymamışsa

Demek istediğim üretilen partlar içinde 10.700 Mbps ram yok. Attığım linkte part finder kısmını incele dostum. iPhone 16 Pro, oyun performansında Oppo’nun yeni amiral gemisinin arkasında kaldı

• 10.7 mbps kadar destek sunmuş. Attığınız liste hangi ürünün numune olarak verildiği hangisinin de yüksek hacimli olarak üretimde olduğunu gösteriyor, MediaTek özel sipariş vermiş üretilmiş

https://news.samsung.com/global/samsung-completes-validation-of-industrys-fastest-lpddr5x-for-use-with-mediateks-flagship-mobile-platform

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkthepro -- 11 Ekim 2024; 0:30:44 >
    Ram entegrasyonu üzerinde iki şirketin ortak çalışması var ama piyasaya bu teknoloji ram ile sunulacağına dair netlik yok anladığım kadarıyla. Cihaz çıksın bu konuyu takip edelim. Yeni teknoloji pahalı bir ram telefonlara koyulur mu emin değilim. Kelime oyunları var gibi geldi bana.

iPhone 16 Pro, oyun performansında Oppo’nun yeni amiral gemisinin arkasında kaldı iPhone 16 Pro, oyun performansında Oppo’nun yeni amiral gemisinin arkasında kaldı iPhone 16 Pro, oyun performansında Oppo’nun yeni amiral gemisinin arkasında kaldı iPhone 16 Pro, oyun performansında Oppo’nun yeni amiral gemisinin arkasında kaldı

• Belki duruma göre olabilir ama Android de de optimizasyon sıkıntısı çok. Mesela S23 kullanıyorum ekran 120Hz oyunun da desteği var ama büyük ihtimalle Samsungun yazılımı yüzünden oyun 60FPS çalışabiliyor üstüne 50 civarına da düşebiliyor sabit kalmıyor. Bu oyunda benzer performansı A9 işlemcili iPhone 6S de veriyordu yani, bir ara A13 kullandım ekran 60Hz di ama denediğim her oyunu da yüksek kalite 60FPS ve neredeyse sıfır FPS düşmesi ile oynanıyordu.

• 55superx 5 kullanıcısına yanıt

Bence telefonlar oyun için uygun cihazlar değiller küçücük dokunmatik ekranda zaten zevki olmaz cihazı yıprattına bile değmez oyun pc veya konsolda oynanmalı bence

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.