Şimdi Ara

Iphone 3g'nin ekranı rezalet (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
4.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sanırım bende dikkat ettim..Ekran eskiye göre daha karanlık gibi..bilmiyorum belkide önyargılı yaklaşıyorum..Eski nesil iphone'um tamirden gelsin deneyeceğim bakalım..
  • valla bence pek bir fark yok çok abarttınız tamam size göre daha kötü olabilir ama bence daha keskin ve daha net 3g nin ekranı 2gye göre ben baktım benim 3g 16 gb 2g 8 gb ve 3gnin görüntüsü çok daha iyi
  • arkadaşlar bende iphone almayı düşünüyorum sıkı bir pda kullanıcısı olarak bende çok ayrıntıya takılırım ondan çok pda değiştiririm iphone lar arasında 2g-3g farkı ne acaba sadece internet hızı mı başka ne farkı var acıklayan birisi olursa sevinirim
  •  Iphone 3g'nin ekranı rezalet

Iphone 3g'nin ekranı rezalet

Iphone 3g'nin ekranı rezalet

bendeki 3G de de sari renk baskın ama bir arkadasımın 3G si 2.nesil iphone gibi sari renk daha az.

telefonumu Turkcellden sozlesmeli aldım bu renk olayı canımı sıktı acaba aldıgım yere gotursem ya da kvk ya yardımcı olabılırler mı?

cunku her iphone 3G de sari ekran sorunu yok.

• dün daha ayrıntılı inceledim.sarı renk olayını bir kenara bırakırsak;ekrandaki yazılar dijital zoomla büyütülmüş gibi.2G ye göre yazılar daha büyük ve pikselleşmiş.net değil...
    siyah renk yok gibi.parlaklığı ne kadar kısarsanız kısın,siyah renk felaket.mesela wallpaperdaki dünya resmini seçin,2G ile karşılaştırın.fark hemen anlaşılıyor.kahverengimsi bulanık bir dünya resmi.
    bence,3G daha ucuza sunulduğu için ya malzemeden feragat ettiler,yada Türkiye piyasasına bu ürünleri sürdüler.
    bu olayın çözümü yoksa cihazlar piyasadan toplatılmalıdır bence.dava bile açılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crabflickr -- 6 Ekim 2008; 8:51:04 >
  • Arkadaşım tüm testleri karanlık ortamda yapmışsın. Sence Apple mühendisleri senden daha mı az şey biliyor? Daha kötü görüntü verecek bir ekranı neden tüm dünyada satılacak telefonlarına koysunlar? Ayrıca bu kadar kötüyse inceleme yapan siteler (Ayfonu kötüleyenler dahil) neden bir kelime şey yazmadı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratremix

Arkadaşım tüm testleri karanlık ortamda yapmışsın. Sence Apple mühendisleri senden daha mı az şey biliyor? Daha kötü görüntü verecek bir ekranı neden tüm dünyada satılacak telefonlarına koysunlar? Ayrıca bu kadar kötüyse inceleme yapan siteler (Ayfonu kötüleyenler dahil) neden bir kelime şey yazmadı?

karanlık odada bakmayacakmıyız iphone'a.üstelik karanlık odada yapmadım.objektif olarak bakan her göz aradaki farkı görür.renk olayını geçtim.pikselleşme,bulanıklıktamı görmüyorsun?
  • Gazete reklamlarına dikkat ettiyseniz eğer bu sarı ekran olayı orada da belli oluyor.
  • Evet, bende de hem touch var hemde İphone gerçekten ekranda fark var, sarı olayı ikisini karşılaştırınca net farkediyorsunuz. Ama söyle bir şey var bunu sadece önceden touch veya 2g kullanmış olanlar fark eder sadece, yani hiç touch ekranı veya 2g ekranı görmemiş biri fark etmez.
    Evet fark var gerçekten ama öyle çok çok büyük bir farkta yok. Ama illaki itaraz edelim değiştirelim cihazları diye birlik olunursa bende katılabilirim, Turkcell den sözleşmeli aldım değiştirme imkanı olur mu bilemiyorum pek sanmıyorum aslında ama birlik olunursa bende katılırım, destek veririm...
  • Merhaba Arkadaşlar,

Eski model 16 GB bir model (sarı gösteren) ile benimkini karşılaştırma şansını buldum. Eski model 16 GB özellikle açılı bakıldığında karanlık alanlarda yenisinden bile kötü geldi. Bu duruma göre sıralama aşağıdaki gibi oluyor.

İyiden kötüye doğru:

Eski Iphone (mavi renk tonlu)
    Yeni Iphone 3g (sarı renk tonlu)
    Eski Iphone (sarı renk tonlu)

Not bu işlemin karanlık alanda aydınlık alanda bir farkı yok. Aynı şartlar altında mavi tonlu ekranlar hiç sorun çıkarmıyorlar. Değil mi?

Bu arada konunun Apple mühendisleri ile ilgisi nedir anlamadım. Mühendisler bir ürünü yaparken fiyatını da göz önünden bulundurmak zorunda. Eski ekran pahalıya mal oluyorsa yenisi de daha uygun fiyatlı ise çok rahat görüntü kalitesinden feragat edilmiş olabilir.

Ben de bulanıklık ya da pikselleşme olmadı (zaten olması da pek mümkün değil nihayetinde aynı çözünürlüğe sahip iki ekran). Hatta ana ekranda iken yeni model biraz daha iyi gibi bir görüntü veriyor. Az renk olan ekranlarda görüntünün kontrastı daha yüksek gibi görünüyor. Ancak renk geçişlerinin daha çok olduğu film ya da resimlerde bu durum yukarıdaki örneklerde görüldüğü gibi ters tepiyor.

Ben açıkcası eski model 16 GB (sarı renk tonlu) ekranından sonra biraz moral buldum. Artı bu cihazın da kullanımından vaz geçmem mümkün olmadığı için bu hali ile devam etmeye karar verdim.

• quote:

Orjinalden alıntı: ayhan_guler

Merhaba Arkadaşlar,

Eski model 16 GB bir model (sarı gösteren) ile benimkini karşılaştırma şansını buldum. Eski model 16 GB özellikle açılı bakıldığında karanlık alanlarda yenisinden bile kötü geldi. Bu duruma göre sıralama aşağıdaki gibi oluyor.

İyiden kötüye doğru:

Eski Iphone (mavi renk tonlu)
    Yeni Iphone 3g (sarı renk tonlu)
    Eski Iphone (sarı renk tonlu)

Not bu işlemin karanlık alanda aydınlık alanda bir farkı yok. Aynı şartlar altında mavi tonlu ekranlar hiç sorun çıkarmıyorlar. Değil mi?

Bu arada konunun Apple mühendisleri ile ilgisi nedir anlamadım. Mühendisler bir ürünü yaparken fiyatını da göz önünden bulundurmak zorunda. Eski ekran pahalıya mal oluyorsa yenisi de daha uygun fiyatlı ise çok rahat görüntü kalitesinden feragat edilmiş olabilir.

Ben de bulanıklık ya da pikselleşme olmadı (zaten olması da pek mümkün değil nihayetinde aynı çözünürlüğe sahip iki ekran). Hatta ana ekranda iken yeni model biraz daha iyi gibi bir görüntü veriyor. Az renk olan ekranlarda görüntünün kontrastı daha yüksek gibi görünüyor. Ancak renk geçişlerinin daha çok olduğu film ya da resimlerde bu durum yukarıdaki örneklerde görüldüğü gibi ters tepiyor.

Ben açıkcası eski model 16 GB (sarı renk tonlu) ekranından sonra biraz moral buldum. Artı bu cihazın da kullanımından vaz geçmem mümkün olmadığı için bu hali ile devam etmeye karar verdim.

Aslına bakarsan, sen bu başılığı açana kadar ben bu durumun farkında bile değildim, elimde 16gb Touch var, bunu okuyunca direkt onla karşılaştırdım gerçektende yazıldığı gibi 3G daha sarı, Touch mavi. Bana göre de Touch ta biraz daha iyi geliyor göze görüntü ama büyük bir fark da yok.
    Mesela ikisinde de parlaklığı sonuna kadar açtığımda note ikonana bakıldığında 3G de çizgiler daha belirgin, Touch ta daha az belirgin, 3G de kontrast daha fazla gibi sanki.
    Aslında kalite bakımında fark olduğunu düşünmüyorum ama ekranın karakteristliği farklı gibi mavi tonlu ve sarı tonlu diye, birazda zevk meselesi belkide kimine sarı ton daha iyi de gelebilir. Biz mavi tona alıştığımız için bize öyle gelmişte olabilir...

• Ekran problemi ile ilgili bende birseyler soylemek istiyorum,verecegim ornegin konuyla pek alakasi olmayabilir ama birbirine yakin teknolojiler oldugu icin fikir verebilir diye dusundum;
    birkac sene once Sony bayinde 8-9 ay kadar calismistim,Sony marka LCD tv lerin daha dogrusu tum markalarda gecerliymis bu..eger tv ureten firma LCD temin eden firmayi degistirirse,katalogda butun ozellikler ayni olsa dahi ortaya cikan goruntu mutlaka farkli olur denmisdi.LCD ureten firma diyorum konuyla ilgisini fazla dagitmadan soyle birsey daha soylemek istiyorum;LCD tv uretici firmalarin cogu LCD ekrani baska bir firmadan temin ediyormus,sebep olarak da daha ucuza malettikleri icin.Sizde dikkat edin teknik ozellikleri ayni olan (daha dogrusu kullanma klavuzunda teknik ozellikleri ayni gorununen) iki ve daha fazla markayi ayni anda karsilastirin ekranlardaki goruntu farkliligi hemen farkedilir.
    Gelelim konumuza; Apple in ilk versiyon iPhone dan sonra ekran temin ettigi firmayi degistirdigi ve yeni cikacak 3G modelinde farkli bir firmanin ekranlarini kullanacagi ile ilgili haberleri duymustuk.(teknolojiiyi takip eden arkadaslarim..ki ozellikle iphone 3G bekleyenler) bunu duymustur.Acaba diyorum,bu farkliliklar,yukarida verdigim LCD tv ornegiyle benzerlik goseteribilrmi?benim dusuncem budur,paylasmak istedim.

• söylediğin mantıklı.olabilir.
    quote:

Orjinalden alıntı: z-yback

Ekran problemi ile ilgili bende birseyler soylemek istiyorum,verecegim ornegin konuyla pek alakasi olmayabilir ama birbirine yakin teknolojiler oldugu icin fikir verebilir diye dusundum;
    birkac sene once Sony bayinde 8-9 ay kadar calismistim,Sony marka LCD tv lerin daha dogrusu tum markalarda gecerliymis bu..eger tv ureten firma LCD temin eden firmayi degistirirse,katalogda butun ozellikler ayni olsa dahi ortaya cikan goruntu mutlaka farkli olur denmisdi.LCD ureten firma diyorum konuyla ilgisini fazla dagitmadan soyle birsey daha soylemek istiyorum;LCD tv uretici firmalarin cogu LCD ekrani baska bir firmadan temin ediyormus,sebep olarak da daha ucuza malettikleri icin.Sizde dikkat edin teknik ozellikleri ayni olan (daha dogrusu kullanma klavuzunda teknik ozellikleri ayni gorununen) iki ve daha fazla markayi ayni anda karsilastirin ekranlardaki goruntu farkliligi hemen farkedilir.
    Gelelim konumuza; Apple in ilk versiyon iPhone dan sonra ekran temin ettigi firmayi degistirdigi ve yeni cikacak 3G modelinde farkli bir firmanin ekranlarini kullanacagi ile ilgili haberleri duymustuk.(teknolojiiyi takip eden arkadaslarim..ki ozellikle iphone 3G bekleyenler) bunu duymustur.Acaba diyorum,bu farkliliklar,yukarida verdigim LCD tv ornegiyle benzerlik goseteribilrmi?benim dusuncem budur,paylasmak istedim.

• Konu biraz eski ama bu olayı ben de farkettim.
    Eşimde Türkiye'ye ilk gelen seriden Turkcell iPhone 3G 8GB var
    Ben ise geçen haftasonu yine Turkcell den iPhone 3G 8GB aldım. Daha önce de bende 2G 8GB vardı.

Eski 3G mavi tonlardayken yeni alınan 3G sarı tonlarda
    Eski 3G daha keskin renklere sahip gibi görünüyor, yenisi daha kontrastı açık gibi.

Eskisi daha iyi bence :(
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.