Şimdi Ara

IPhone 4 dış ses sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konu daha önce de tartışılmış ama gerek tarihin eski olması ve gerekse yeni teknolojik gelişmeler yüzünden yeniden açmakta fayda var:

Elimde İphone4 A1332 modeli var. Ürün restore edilmiş ve 6.0.1 sürümlü yazılma sahip. Müzik video türü uygulamalarda ne yaptıysam cihazın dışarıya ses veren hoparlörünü açmayı beceremedim. Konuşma esnasında ses hoparlöre aktarılıyor. Telefon zil sesleri de hoparlörden duyuluyor fakat müzik ve video ortam sesleri gelmiyor.

Konudan muzdarip olan ve soruna çözüm bulabilmiş arkadaşlar aydınlatırlarsa çok memnun olacağım. Şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1461 -- 17 Ocak 2013; 15:31:54 >

• Biraz önce fark ettim alarm menüsünden telefonda kayıtlı bulunan mp3 leri ses olarak atayabiliyormuşuz. Atadım ve dışarıya ses çıktı. Bu da donanımsal bir sorunun olmadığını gösteriyor. İphone mp3 ü alarm olarak çalabiliyorsa liste olarak neden çalmasın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1461

Biraz önce fark ettim alarm menüsünden telefonda kayıtlı bulunan mp3 leri ses olarak atayabiliyormuşuz. Atadım ve dışarıya ses çıktı. Bu da donanımsal bir sorunun olmadığını gösteriyor. İphone mp3 ü alarm olarak çalabiliyorsa liste olarak neden çalmasın?

hocam sorununu çözdün mü bilmiyorum ama hatırladığım kadarıyla çalarken ses simgesinin yanında "içe dönük ok olan kutu" işareti var, bu airplay özelliği için kullanılıyor ama aynı zamanda iphone dış hoparlör ve telefon konuşmalarında kullandığımız hoparlör seçenekleri de var, dene bakalım...
  • bende de aynı sorun var ve hala çözüm bulamadım. servise vericem artık :(
  • aynı sorun kuzenımde meydana geldı telefon sanırsam kar ile temas etmiş onun , gercı dock gırısınden asırı toz çıkmıstı . yanı telefon masaüstü dock moduna gırmıstı gırışı temızledık daha sorun olmadı.."1
  • Hala bir çözüm bulamadım. Arka soketin toz yada oksitlenmiş olma ihtimaline karşı sentetik tiner ve fırça ile temizledim. Telefon ilk açılınca biraz dışarıya müzik sesi verdi ama sonra yine aynı.
  • Bu arada Iphone 4 te müzik seslerini duyduğumuz hoparlör tam olarak nerede? Telefonu açtım bataryanın alt tarafında şarj soketinin etrafını kuşatan siyah bir bölüm var ama bazıları bu mikrofon ve zil hoparlörü diyor. Donanım noktasında tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi? Hoparlörden şüpheleniyorum...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Telefon titresim modunda degil dimi?
  • quote:

iphonedaki ses problemi tamamen sarj giriş bölümüyle alakalı bir problem. Aynı problemi ( bütün sesler gidiyor sadece gelen çağrı sesleri çalışıyor; onun dışında hiç bir ses çalışmıyor [kulaklığı takınca çalışıyor ama] ) yaşadım sarj girişini takarsanız düzelme ihtimali var (benim ki bir iki defa tekrarladıktan sonra kendiliğinden düzeldi) ama düzelmezse port kısmının değişmesi gerekebilir diye yazılmış...

benimde aynı dert başıma geldi ve şarj giriş kısmını kolonya ve selpakla itinalı bir şekilde temizledim ....

ilk başta baya bir mantıksız geldi hatta donanımsal bir sorundur diye telefonu komple resort ettim fakat düzelmeyince mecburen kolonya ile temizleme yöntemini göze aldım ....

ve sorun anında düzeldi şaşırdım kaldım ne alaka diye ama alakalı demekki ....

başınıza böyle birşey gelirse benim gibi panik olmanıza gerek yok biraz dikkatli bir temizlik işi kökünden çözüyor saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: murat067

quote:

iphonedaki ses problemi tamamen sarj giriş bölümüyle alakalı bir problem. Aynı problemi ( bütün sesler gidiyor sadece gelen çağrı sesleri çalışıyor; onun dışında hiç bir ses çalışmıyor [kulaklığı takınca çalışıyor ama] ) yaşadım sarj girişini takarsanız düzelme ihtimali var (benim ki bir iki defa tekrarladıktan sonra kendiliğinden düzeldi) ama düzelmezse port kısmının değişmesi gerekebilir diye yazılmış...

benimde aynı dert başıma geldi ve şarj giriş kısmını kolonya ve selpakla itinalı bir şekilde temizledim ....

ilk başta baya bir mantıksız geldi hatta donanımsal bir sorundur diye telefonu komple resort ettim fakat düzelmeyince mecburen kolonya ile temizleme yöntemini göze aldım ....

ve sorun anında düzeldi şaşırdım kaldım ne alaka diye ama alakalı demekki ....

başınıza böyle birşey gelirse benim gibi panik olmanıza gerek yok biraz dikkatli bir temizlik işi kökünden çözüyor saygılar...

Uplamak gibi olmasin ama sarj gitis yerini normal bir pecete ile sildim. Duzelmez diyordum aninda duzeldi. Ne alaka cozemedim ama ise yaradi hocam. Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• iPhone 4 umun sesi gitti.

Kulaklik takiliyken ses var. Ama dis ses gelmiyor.
    Ne bildirim ne cagri hicbirsey yok.

Tlf yere dusmustu.

Hoparloru patlamistir diye dusunuyorum. Sizce kac para cikar bunu yaptirmaya?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7nbitirdin 7 kullanıcısına yanıt
    Sokette de düşme kaynaklı bir temassızlık oluşmuş olabilir. Açıp alkolle silip soketi tekrar takıp deneyin. Olmazsa hoparlör değişimi söz konusu olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.