Şimdi Ara

iphone 4 dün aldım bugün camı kırıldı ne yapmalıyım:( (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
9.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çok geçmiş olsun 1 günde böyle birşey olması gerçekten üzücü.önce garantiden fiyat alın sonra teknik servislerde fiyatlara bakın derim.biraz para verince değişim yapıyolar diyorlardı bazı arkadaşlar ona da bakın.
  • iphone4 apple için yüz karasıdır.anten sorunu,ekranda sarı leke problemi ve camdan telin azıcık bir düşme sonucu toz buz olması.iphone5 te bu hatalardan arınacağına inanıyorum.
  • çok geçmiş olsun arkadaşım..
  • birde apple hava atıyordu iphone 4 ün canımın saglamlıgı konusunda. videolar yayınlamışlardı cihazın çelik çerçeve ve camının fabrikadaki halini, yapılan testleri, dayanıklılıgı ama görüyoruz ki hikaye...
  • Cam çizilmeye, eğilmeye vb karşı dayanıklı. Fizik kanunlarına göre birim alana düşen basınç arttıkça o basınç daha kötü etkiler cihazı. Mesela iPhone yüzüstü 1 metreden düşse hiç bir şey olmaz ama tam köşesi (köşesiyle ön yüzeyinin alanı arasında kaç kat fark var?) yere vuracak şekilde dik düşerse iki camı bile kırılabilir. Başka bi telefonu da köşesi gelecek şekilde düşürün plastiği kırılır vs. iPhone'un camının bu gibi durumlarda kırılgan olmasının sebebi camı koruyan ayrı bir çerçevesi olmaması. Yere köşeden düşse direkt camı temas ettiği için kırılıyor ona yapacak bir şey yok. Ben 3-4 kere düşürdüm iPhone 4'ümü yaklaşık 1 metreden hiç bir şey olmadı. Birinde üzerinde kılıf vardı.

Bırakın da olsun o kadar.. Atıp tutmayın yani. Çizilme konusunda çok daha dayanıklı önceki modellere göre. 3G ve 3GS çok kolay çizilirdi ki benimkiler çok dikkat etmeme rağmen ufak çizilmişti ama iPhone 4'te kılcal çizik bile yok şuan.

blacktwig hocam sana da geçmiş olsun. Bence garanti kapsamına girmez bu durum. Para karşılığı aleti sıfırlıyorlar ki bu da 600-700TL gibi bir mebla olacaktır en az. Forumda bi arkadaş vardı ön cam+lcd'yi değiştirmişti ebay'den alıp. Resim çekerek güzelce anlatmıştı. 600-700 lira veremem diyorsan o yolu izleyip elin yatkınsa kendin değişeceksin.

Ama sıfır yeni alınmış cihazın başına bunun gelmesi cidden içini parçalar insanın kendimi senin yerine koyuyorumda Tekrardan çok geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***CoNDoR*** -- 7 Şubat 2011; 11:07:14 >

• Sakinilan goze cop batarmis mi ne bi soz vardi o hesap olmus gecmis olsun
  • bir cesit garanti vardı eskiden hala varmı bilmiorum. kırılma calınma vs hertürlü seye 1 sene garanti yapıyorlardı. once kırıldıgını soylemeden bu garantiyi yaptırmaya calıs. sonra git kırıldı de :D yerlerse...
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimijimix

vodofonedan alınca cihaz ne garantisi oluyor adam kvk demıstı ama?

adam sallamis sana, Vodafone'un tek yetkili servisi var o' da teleservice.

ancak uzulerek soyleyeyim elinden dusurmen garanti kapsamina girmez 3 yolun var izleyecek 1: Forumda bir arkadas detayli, resimli anlatmisti cam degistirmeyi (yani kendin yapacaksin) 2: Guvendigin 1 isine (servise) yaptirtacaksin, 3:Sozlesmeli Aldiysan Red sin Red Musteri hizmetlerini arayacaksin onlar gelip telefonu alacak elinden sana gecici telefon verecekler. O an ellerinde var ise iphone 4 yoksa 3gs verecekler (0) sonra onlar yetkili teknik servise goturecek ve islem bitincede gecici telefonu verip kendi telefonunu geri alacaksin butun bunlari evinden cikmana gerek bile kalmadan yapacaksin.

Buyuk gecmis olsun arkadasim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: druen

bir cesit garanti vardı eskiden hala varmı bilmiorum. kırılma calınma vs hertürlü seye 1 sene garanti yapıyorlardı. once kırıldıgını soylemeden bu garantiyi yaptırmaya calıs. sonra git kırıldı de :D yerlerse...

o Teknokask ama yemezler
  • Geçmiş olsun dostum...
  • Kötü bir durum geçmiş olsun kardeş. Ücretini alarak gerekli çalışmayı yaparlar düşüncesindeyim.
  • aynı şey kuzenimin de başına gldi fakat o turkcellden almıştı genpa garantiliydi yolladı servise 400 e yapmıştı genpa. ben de red ayrıcalıklı servisinden yararlanmak istiyorum ama cebimi delmesin diye korkuyorum nekaar alırlar çok merak ediyorum ona göre yollcam servise. dışarda veya kendim yapmak istemiyorum çünkü direk garanti dışı kalcak cihaz. ki dışarda yapanlar bile 350 falan alıyor. değmez bence garantisinin gitmesine :S işin acaip yanı daha garantiye bile kayıt ettirmedim. saturnle bidaha muhatap olmamak için direk brightstarı ara dedi vodafonedaki arkadaş ama arıyorum tam yarom saat açık kalıyo telfon sıra yine bana gelmiyor deli oldum
  • Cok gecmis olsun hocam,cok kotu bir duygu
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakqan

kardeş bu iphone4 lerin genel sorunu. Amerika da bi adam kızına aldığı telefonu 1 metre mesafeden yere düşürmüş ve aynen sendeki gibi camı kırılmış. Adam şuanda apple ile mahkemelik ve çok inatçı bu konuda eğer o davayı kazanırsa ekran sorunu garanti kapsamında değerlendirilecek ama şuan sarf malzemeye girdiğinden üzülerek söylüyorum garanti dışındasın. sen dediğim konuyu bi araştır bence...

Sorun olarak nitelendirmek yanlış bence. Ayrıca neden mahkemelik olsun? Gerçekten dava açtıysa o adam, bunda Apple'ın ne suçu var? Adam istediği gibi yapar tasarımını. İsterse tamamını camdan yapar yani. Düşürmeseydi. Bunda Apple'ın ne suçu var? Tamam tasarım olarak cam yüzeylerin köşeleri açıkta kalıyor, ve cihaz düştüğü zaman o köşelere darbe gelip cam kırılıyor olabilir ama dediğim gibi yani Apple istediği gibi yapar tasarımını. Ben böyle bi olaya herşeyden önce "Düşürmeseydin." derim, veya da yukarda da arkadaşın dediği gibi SwitchEasy Vulcan veya iSkin gibi bir kılıf alıp onunla kullanmak lazım. Kılıfla kullanmak zorunda mı derseniz de, o zaman dediğim gibi, düşürmeseymiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: blacktwig

aynı şey kuzenimin de başına gldi fakat o turkcellden almıştı genpa garantiliydi yolladı servise 400 e yapmıştı genpa. ben de red ayrıcalıklı servisinden yararlanmak istiyorum ama cebimi delmesin diye korkuyorum nekaar alırlar çok merak ediyorum ona göre yollcam servise. dışarda veya kendim yapmak istemiyorum çünkü direk garanti dışı kalcak cihaz. ki dışarda yapanlar bile 350 falan alıyor. değmez bence garantisinin gitmesine :S işin acaip yanı daha garantiye bile kayıt ettirmedim. saturnle bidaha muhatap olmamak için direk brightstarı ara dedi vodafonedaki arkadaş ama arıyorum tam yarom saat açık kalıyo telfon sıra yine bana gelmiyor deli oldum

arkadas sen tahutlu olarak aldiysan iPhone 4' u red' sin ara cep telefonundan 7008'i burasi direk red uyelere ozel musteri yetkililerinin bulundugu yer 1 sn bile beklemiyorsun tik diye vodafone red musteri yetkilisi aciyor telefonu sorununu iletiyorsun adamlar sabah aradiysan ennnnnn gec aksama geliyorlar kirmizi alfaromeo ile.

garanti icinse ayriyetten birsey yapmana gerek yok faturan yeterli evrak.

Not:7008 seni baska numaraya yonlendiriyorsa henuz red uyeligin baslamamis demektir RED yaz 1111 e sms yolla bir an once baslasin yada vodafone' un sitesinden de yapabilirsin bu isi.

• quote:

Orijinalden alıntı: ***CoNDoR***

Cam çizilmeye, eğilmeye vb karşı dayanıklı. Fizik kanunlarına göre birim alana düşen basınç arttıkça o basınç daha kötü etkiler cihazı. Mesela iPhone yüzüstü 1 metreden düşse hiç bir şey olmaz ama tam köşesi (köşesiyle ön yüzeyinin alanı arasında kaç kat fark var?) yere vuracak şekilde dik düşerse iki camı bile kırılabilir. Başka bi telefonu da köşesi gelecek şekilde düşürün plastiği kırılır vs. iPhone'un camının bu gibi durumlarda kırılgan olmasının sebebi camı koruyan ayrı bir çerçevesi olmaması. Yere köşeden düşse direkt camı temas ettiği için kırılıyor ona yapacak bir şey yok. Ben 3-4 kere düşürdüm iPhone 4'ümü yaklaşık 1 metreden hiç bir şey olmadı. Birinde üzerinde kılıf vardı.

Bırakın da olsun o kadar.. Atıp tutmayın yani. Çizilme konusunda çok daha dayanıklı önceki modellere göre. 3G ve 3GS çok kolay çizilirdi ki benimkiler çok dikkat etmeme rağmen ufak çizilmişti ama iPhone 4'te kılcal çizik bile yok şuan.

blacktwig hocam sana da geçmiş olsun. Bence garanti kapsamına girmez bu durum. Para karşılığı aleti sıfırlıyorlar ki bu da 600-700TL gibi bir mebla olacaktır en az. Forumda bi arkadaş vardı ön cam+lcd'yi değiştirmişti ebay'den alıp. Resim çekerek güzelce anlatmıştı. 600-700 lira veremem diyorsan o yolu izleyip elin yatkınsa kendin değişeceksin.

Ama sıfır yeni alınmış cihazın başına bunun gelmesi cidden içini parçalar insanın kendimi senin yerine koyuyorumda Tekrardan çok geçmiş olsun.

apple ın ürettigi cam esnek olsa ne işe yarar? telefonda sonuçta sabit durumda duran bir camın esneme payı nekadar olur?.O videoda saglamlık ile ilgili gövde gösterisi yapıyordu apple eger izlediysen bilirsin ama aynı camı kullandıgına gerçekten inanmıyorum.tamamen reklam ve göz boyama oldugunu düşünüyorum,çünkü apple o camın gerçekten kırılmamasını isteseydi camın köşelerini açık bırakmazdı çünkü bir okadar da zeki olduklarını düşünüyorum.telefonun yüz üstü düz bir tere düştügünde camın kırılmaması normaldir söyledigin gibi basıncın yayılmasıyla alakalıdır.yıllardır iphone kullanıyorum şuanki cihazım hala 3gs 32gb sen bırakında okadarda olsun diyosun ip4 için ama ben bukadar da olmaz diyorum kimse bi cam için sevise 400 lira wermek zorunda diil maliyeti ne bunun altın olsa bukadar olur.iphone 4 bence bize yeniliklerden çok baş agrısı getirdi bi cihaz ancak bukadar risk taşır alırkende kullanırkende.(sinyal kaybı sarı ekran vs.) atıp tutmuyoruz yani fikirlerimizi paylaşıyoruz.(bir apple kullanıcısı olarak)

• full kasa kaça değiştirir genpa ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafapayne

quote:

Cam çizilmeye, eğilmeye vb karşı dayanıklı. Fizik kanunlarına göre birim alana düşen basınç arttıkça o basınç daha kötü etkiler cihazı. Mesela iPhone yüzüstü 1 metreden düşse hiç bir şey olmaz ama tam köşesi (köşesiyle ön yüzeyinin alanı arasında kaç kat fark var?) yere vuracak şekilde dik düşerse iki camı bile kırılabilir. Başka bi telefonu da köşesi gelecek şekilde düşürün plastiği kırılır vs. iPhone'un camının bu gibi durumlarda kırılgan olmasının sebebi camı koruyan ayrı bir çerçevesi olmaması. Yere köşeden düşse direkt camı temas ettiği için kırılıyor ona yapacak bir şey yok. Ben 3-4 kere düşürdüm iPhone 4'ümü yaklaşık 1 metreden hiç bir şey olmadı. Birinde üzerinde kılıf vardı.

apple ın ürettigi cam esnek olsa ne işe yarar? telefonda sonuçta sabit durumda duran bir camın esneme payı nekadar olur?.O videoda saglamlık ile ilgili gövde gösterisi yapıyordu apple eger izlediysen bilirsin ama aynı camı kullandıgına gerçekten inanmıyorum.tamamen reklam ve göz boyama oldugunu düşünüyorum,çünkü apple o camın gerçekten kırılmamasını isteseydi camın köşelerini açık bırakmazdı çünkü bir okadar da zeki olduklarını düşünüyorum.telefonun yüz üstü düz bir tere düştügünde camın kırılmaması normaldir söyledigin gibi basıncın yayılmasıyla alakalıdır.yıllardır iphone kullanıyorum şuanki cihazım hala 3gs 32gb sen bırakında okadarda olsun diyosun ip4 için ama ben bukadar da olmaz diyorum kimse bi cam için sevise 400 lira wermek zorunda diil maliyeti ne bunun altın olsa bukadar olur.iphone 4 bence bize yeniliklerden çok baş agrısı getirdi bi cihaz ancak bukadar risk taşır alırkende kullanırkende.(sinyal kaybı sarı ekran vs.) atıp tutmuyoruz yani fikirlerimizi paylaşıyoruz.(bir apple kullanıcısı olarak)

Boyle az mesaji olanlarin tarzi hep ayni oluyor ilginc.
    IPhone 4 dunyanin en az bozulan , en sorunsuz telefonu istatistiksel olarak. SInyal sorunu ve sari ekran sorunu denen seyler, sadece internette gordugunuz kimsenin gercekten karsilasmadigi seyler. Ayrica dis yapisinda kullanilan malzemeler de paslanmaz celik ve alasim cam en degerli malzemeler.

IPhone 4 un caminin alasim olmasinin amaci da cizilmeye karsi dayanikli olmasi. Senin inanip inanmaman da birseyi degistirmiyor, IPhone 4 un cami gizli degil,medayada parcalarina ayiranlar da var, herkes biliyor videodaki alasim camin ta kendisi oldugunu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Centauri

quote:

Orijinalden alıntı: mustafapayne

quote:

Boyle az mesaji olanlarin tarzi hep ayni oluyor ilginc.
    IPhone 4 dunyanin en az bozulan , en sorunsuz telefonu istatistiksel olarak. SInyal sorunu ve sari ekran sorunu denen seyler, sadece internette gordugunuz kimsenin gercekten karsilasmadigi seyler. Ayrica dis yapisinda kullanilan malzemeler de paslanmaz celik ve alasim cam en degerli malzemeler.

IPhone 4 un caminin alasim olmasinin amaci da cizilmeye karsi dayanikli olmasi. Senin inanip inanmaman da birseyi degistirmiyor, IPhone 4 un cami gizli degil,medayada parcalarina ayiranlar da var, herkes biliyor videodaki alasim camin ta kendisi oldugunu.

fikir görüş we yorumlarımı bu forumdaki gönderdigim msj sayısına göre degerlendirmen çok ilginç dogrusu. birşey dogruysa dogrudur yanlış ise yanlıştır. tek birşey sorucam sadece sen iphone4 ünü alırken bu sorunları hiç mi dikkate almadın?(sinyal kaybı sarı ekran wifi problemi vs) hiç mi kontrol etmedin? hiçmi önemsemedin? direk ordan bi ip4 wer poşete koy parayı al mı dedin? artı bu sorunları sadece internette görüyosunuz diyosun görücek başka kaynak warsa söyle ordan bakalım? senin cihazın da yoksa milyonlarca cihazda da olmayacagı anlamına gelmiyor bu problemler 2000tl yi en zengin insan bile riske atmak istemez az para diil çünkü. bu arada cihazını güle güle kullan kazasız belasız. fikirlerimiz farklı olsada niyetimiz iyidir..

• quote:

Orijinalden alıntı: druen
    bir cesit garanti vardı eskiden hala varmı bilmiorum. kırılma calınma vs hertürlü seye 1 sene garanti yapıyorlardı. once kırıldıgını soylemeden bu garantiyi yaptırmaya calıs. sonra git kırıldı de :D yerlerse...

Hahah :D ama gercekten soyle bisey var fatura tarihini 15 gunu gecmeden teknokaskin internet sitesinden kasko yaptirilabiliyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.