Şimdi Ara

Iphone 5'i ilk Türkiye'ye ben getireceğim. Ama kaç tane alabilirim. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
7.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aslinda 3-4 taneye kadar iyi rol yaparsaniz ve iyi saklarsaniz bisi demezler, esime ve cocuklarima aldim gibisinden bir bahane uydurdugunuzda pek bir sey demeye haklari yok... ama tavsiyem 3 taneden fazla almayin 1 ribide yaniniza alin yuzde 95 bi sorun cikmaz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cholonya
    quote:

Orijinalden alıntı: Mario Puzo
    Bir siniri yok istediginiz kadar getirirsiniz bavulunuzda

Hangi ulkede yasiyorsunuz siz?
    Gumruk mevzuatindan pek haberiniz yok anlasilan. Her elektronik cihazdan sadece 1 tane getirebilirsiniz. Hadi 2'ye bir sey demiyorlar diyelim. Fazlasi %99 gumruge takilir. Kacakciliga girer. Google "gumruk mevzuati yolcu yaninda gelen cihaz" diye arayin bakalim ne cikacak.

%99 diyerek abartmışsınız. Ben daha önce Avrupa'dan 6 tane Iphone getirdim, Uzakdoğu'dan tek valize 5 tane Iphone, 4 tane Ipad koyup getirdim. Atatürk Havalimanı'nda çıkışta kimse de dur valizine bakayım demedi, zaten bu kadar yurtdışına gittim geldim, daha bir kere çıkışta insanları çevirip valiz kontrol yaptıklarına denk gelmedim. Hiç kontrol yapılmıyor demiyorum ama sizin söylediğiniz gibi sık olmadığına da eminim.

Eğer rastgele kontrol yapıyorlarsa da, elinizdeki valize, tipinize, giyiminize ve geldiğiniz uçuşa göre yapıyorlardır. Buna göre Iphone çıktıktan sonra Amerika'dan gelen bazı yolculara kontrol yapılması daha olası. Ama Avrupa'dan gelenlere pek kontrol olacağını sanmıyorum, çünkü Avrupa'dan toptan elektronik eşya getirmek cazip olmuyor genelde.

Apple Store Iphone 5'i taş çatlasa kişi başı 2 tane verecektir, duruma göre 1 tane de verebilir. Aynı kişiye farklı kredi kartı veya nakit ödeme ile 2'den fazla vermezler, ancak yanınızda bir ikinci kişi olursa ve başka kartla veya nakitle öderseniz alabilirsiniz.

Ben Hong Kong'da stok sıkıntısı olmayan geçtiğimiz aylarda tek seferde 5 tane Iphone 4S alabilmiştim. Bu da normal dönem üst sınırı herhalde.

Ben Kurban Bayramı'nda Avrupa'da farklı ülke ve şehirlerde kaç tane alabilirsem alacağım. Hiç öyle gümrüğe takılır diye korkum da yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 5 Eylül 2012; 9:53:44 >

• O zaman bavulda 2 tane getirilse sorun olmaz heralde ben de bunu merak ediyordum zaten arkadaşa kutuyu açtırıp bi süre kullanmasını söyleceğim elektronik işlerde acayip şansızım sorun olursa hemen değiştirsin gelip elimde patlamasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultraoyuncu

quote:

Orijinalden alıntı: myfranco

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cholonya

quote:

Bir siniri yok istediginiz kadar getirirsiniz bavulunuzda

Hangi ulkede yasiyorsunuz siz?
    Gumruk mevzuatindan pek haberiniz yok anlasilan. Her elektronik cihazdan sadece 1 tane getirebilirsiniz. Hadi 2'ye bir sey demiyorlar diyelim. Fazlasi %99 gumruge takilir. Kacakciliga girer. Google "gumruk mevzuati yolcu yaninda gelen cihaz" diye arayin bakalim ne cikacak.

Getirmek isteyen her turlu getirir. Kutusunu cikarip cebine koyar, sirt cantasina koyar bavuluna koyar. belki siz akil edememissinizdir.

Bence hicbirsey bilmediginizi daha fazla belli etmeyin. Forumda konuyu ve mevzuati bilenler var. Daha gulunc duruma dusmeyin, akil edememissin diyerek zaten yeterince gulunc duruma dustunuz. Amerikayi sadece filmlerden bilip yorum yapmak, havaalanina bavulla inmeden bilgi vermek komik oluyor.

Soruya gelince, siraya girip 2 tane alirsaniz sanslisiniz. Adam basi 2 siniri var. boylece o akrabalariniza cepten!! Odemek zorunda kalmazsiniz. Gumrukte cantayi ararlarsa 2den fazlasina el bile koyar, vergisiyle astarini yuzunden fazlasina getirirler.

Olur mu ya , ben gecen sene 30 40 tane getirdim forumda dağıttım ya.hatta ip4s si alan ilk kisiydim, daha app store da yoktu bile, 1 gün erken aldim( tanıdık var da ).
    Yarın iPhone 5 i alicam iste , resmini çekip yollarım , herkes görür. İstersen sana da 1 tane veririm.cepten gidecek ama neyse artik

Alıntıları Göster
    Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 75'ten fazla smile kullanılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 4 saat once Turkiye'den cikis yaptim. Su anda Ingiltere'deyim. Cikarken cok fazla bir sekilde kontrol vardi. Sebebini sordum ve adamin cevabi sefler burda abi caktirma gec dedi. Yani kisacasi sefleri ordaysa tek kelimeyle sict*niz ama degilse gecin. Yaklasik bi 10-12 saat sonra Amerika'ya inicem, bakalim orda kontroller nasil olucak

• quote:

Orijinalden alıntı: senqua

4 saat once Turkiye'den cikis yaptim. Su anda Ingiltere'deyim. Cikarken cok fazla bir sekilde kontrol vardi. Sebebini sordum ve adamin cevabi sefler burda abi caktirma gec dedi. Yani kisacasi sefleri ordaysa tek kelimeyle sict*niz ama degilse gecin. Yaklasik bi 10-12 saat sonra Amerika'ya inicem, bakalim orda kontroller nasil olucak

Türkiye'den çıkışta yapılan kontroller ve yabancı ülkeye girerken yapılan kontroller güvenlik ile ilgilidir.

Burada asıl konu, gümrük kontrolü. Yani Türkiye'ye girişte bagajınızı aldıktan sonra ilk kapıdan çıkmadan önce "gümrüklü mallarınızı buraya beyan edin" masasında kontrol olup olmaması.

• Arkadaşlar merhaba,

Hepinize konuyla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Aslında bu konu gümrük mevzusuna döndü ama benim asıl amacım sırayla ilgili bilgi almaktı, bu konuda da bir kaç arkadaş aydınlatıcı bilgi vermiş. Teşekkür ederim.

İnşallah Cumartesi yolculuğum var. Konuyla ilgili tecrübelerimi fotoğrafla, videoyla buradan paylaşacağım. Özellikle paket açılış Türkce Videosunu çekip Youtube'a (linkini buraya) koymayı ilk bulduğum fırsatta gerçekleştireceğim.

Selamlar,
    KD
  • quote:

Orijinalden alıntı: oytunn

12 Eylül'de tanıtılırsa siparişlerin teslimi veya storelara gelişi tahminen 2 hafta gibi bir süre olur. Her zamanki gibi yine ilk seferinde unlock olanı çıkmaz. Unlock olsa dahi gün içinde aynı kişiye 2 taneden fazla satmazlar.

Gümrük olayı tam bir şans meselesi. Ben 5 telefon 3 tabletle girdim kimse çevirmedi bile.

+1

• Para var huzur var.Gelirken banada hayrına getirirsen çok dua ederim :)
  • bak büyük bi bavul al tamam mı doldur içini kutusuz getirirsen 50-100 tane alır. tanesinden de 500tl kar yapsan 50bin tl yapar köşe olursun.
  • İlk gün orada 1 haftadır kamp kuran gözlüklü obez ergen amerikalı apple fanları sana 10 tane yar etmez hoca
  • quote:

Orijinalden alıntı: JeanCarlo

1000 tlye alip 3000 tlye mi satacaksiniz

:) evet sen de alacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Klack

quote:

• quote:

quote:

işte bu iyiydi
  • Hele bi dur bakalım 4 gun sonra Dubai ye is seyahati icin gideceğim. Umarim ayni anda satisa baslarda bi 8-10 tanede ben getiririm.

• quote:

quote:

iyiydi
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuhendisKD

Arkadaşlar merhaba,

Hepinize konuyla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Aslında bu konu gümrük mevzusuna döndü ama benim asıl amacım sırayla ilgili bilgi almaktı, bu konuda da bir kaç arkadaş aydınlatıcı bilgi vermiş. Teşekkür ederim.

İnşallah Cumartesi yolculuğum var. Konuyla ilgili tecrübelerimi fotoğrafla, videoyla buradan paylaşacağım. Özellikle paket açılış Türkce Videosunu çekip Youtube'a (linkini buraya) koymayı ilk bulduğum fırsatta gerçekleştireceğim.

Selamlar,
    KD

Üstad son durum nedir getirebildin mi

• quote:

Orijinalden alıntı: DogInWhite

quote:

Arkadaşlar merhaba,

Selamlar,
    KD

Amacsizca bir hort

• quote:

Orijinalden alıntı: cnr.kh

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba,

Selamlar,
    KD

Amacsizca bir hort

Yok ben de getiricem de merak ettim getirebildi mi diye

• quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba,

Selamlar,
    KD

Adam en son 1 ay önce girmiş

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.