Şimdi Ara

iPhone 5, konuşurken ses bozulma/robotlaşma (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
5
Favori
35.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben yaklaşık 2 aydır kullanyorum iki yada üç defa başıma geldi çok rahatsız edici bir durum dünyanın parasını veriyosun başına böle bir durum geliyor insan deli oluyor ama bundan önce 4S kullanıyordum onda daha fazla oluyordu birazda o sebebten değiştirdim bir haftadır bişey olmuyor umarım birdaha olmaz.
  • İnanın bende ara ara da olsa oluyor ve çok can sıkıcı. bundan önce bende 4s kullanıyodumm ama hiç böle bi sorun olmadı.
    Garantiye versem ne derler acaba...
  • merhaba
    iphone 5 telefonumla konuşurken başıma tuhaf bir şey geldi. Telefon konuşmasının ortasında garip ses geldi hani hoporlörden gelen parazit sesine benzeyen bir ses ve bu 5-6 n dürdü ve o anda söylediklerim yani kendi sesimin yankısı bana geldi. Böyle bir şey neden olur bilgi verirseniz çok sevinirim.
  • aynı sorun bende de mevcut hafta sonu vatan'dan iphone 5 aldım, alalı daha 3 gün olmadı böyle bir problemle karşı karşıya kalmak çok can sıkıcı. böyle bir durumla karşılaşan oldu mu özellikle vatan bu gibi durumlarda iade ya da değişim yapıyor mu ?
  • yirmisekizelliüc Y kullanıcısına yanıt
    merhaba forumda bilgi ararken mesajınızı gördüm. benim telimde de konuşurken sesin geri gelmesi yankı yapması sorunu var bazı konuşmalarda, sizin sorununuz çözüldü mü bilgi verebilirseniz sevinirim.
  • erhnx E kullanıcısına yanıt
    merhaba, sizin iphone 5 teki sorun nedir acaba? benim bazı konuşmalarda sesimin yankı yapıp bana geri gelmesi sorunum var böyle bir sıkıntı yaşadınız mı hiç acaba?
  • arkadaşlar 8 aydır kullandığım ve hiç problem yaşamadığım iphone 5'imde 2 haftadır bendede bazen hoparlörden kendi sesimi duyma bazende robotik ses problemleri başladı.bu neyin nesidir birden ortaya çıktı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar malesef bu tarz sıkıntılar iphone a has bir şey. İlk olarak sesin robotlaşması olayının çözümü kısmen de olsa var. Ayarlar-Genel-Erişilebilirlik bölümünde mono sesi aktif hale getiriyorsunuz. Bununla çözüm elde edenlerde var elde etmeyenlerde.

Bir diğer durum, kendi sesimizin yankı yapması genelde tekrar aramalarda oluyor. Yani diyelim karşı taraf meşgul ve siz telefonu kapatmadan tekrar araya bastınız ve bu sırada zıpırt diye bir ses ve kendi sesiniz yankı yapmaya başladı. Tek çözüm tekrar aramadan ziyade yeni bir arama yapmanız.

Birde bu tarz sorunlar genelde telefonun iyi çekmediği yerlerde olmakta. Daha doğrusu öyle olma ihtimali var. Yani evinizde telefonunuz 2-3 bar çekiyorsa sorun yaşama ihtimaliniz çok yüksek. Bu da biraz bizim telekomünikasyonun tüm Türkiye'yi %99 kapsıyoruz yalanıyla ilgili bir olay malesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reason

Kulakta oluşan basınç hissi kesinlikle doğru bir tespit, ve y.dışı forumlarda en çok şikayet edilen durumlardan birisi.. Macrumors'a ve official apple discussion'a bakabilirsiniz..

Bu durumu açıklayabilirim, çünkü iphone 5'i ilk kullandığımda anında dikkatimi çekti, araştırdım ve sonuç şu;

Durum aslında bir özellikten kaynaklanıyor..

Kameranın yanında gördüğünüz 3. mikrofon dış ortamdaki sesleri alıyor, ve bunların frekansını tam ters çevirerek kulaklıktan size dışardaki seslerin tam ters frekanslarını gönderiyor sürekli olarak.. Amacı ise sizin dış ortamdaki sesleri duymamanız, yani telefon dış ortamdaki gürültüyü hem karşıda görüşme yaptığınız kişi için süzüyor, hem de sizin karşıdaki kişiyi daha iyi duymanız için de dış ortam seslerini bloke etmeye çalışıyor..

Bu frekanslar yapay frekanslar ve duyamadığımız bir dalga şeklinde ama bu kulakta bir basınç, zonklama ve bazen de ağrı hissine sebep oluyor.. Hatta bazı kişiler sırf buna dayanamayıp iade etmişler..

Durum bu, ben çoğu zaman 2-3 dakika üzerindeki görüşmelerimi BT kulaklıkla yapıyorum, yoksa sürekli bir sağ, bir sol kulak değiştirmem gerekiyor, çünkü bazen gerçekten bildiğiniz sancı şeklinde keskin bir ağrıya sebep oluyor...

bende bu söz konusu olan arkadaki 3. migrafon çalışmıyor olabilir mi acaba. çünkü ortam sesleri karşı tarafa gidiyor. konuda açtım ama çözüm bulamıyorum

• Ben bu sıkıntıyı görüşmelerden ziyade tangoda yaşadım arkadaşlar. Başlığı görünce bilgi olarak eklemek istedim.
  • Arkadaşlar lutfen yardim teli yeni aldim sayilir 1429 model beyaz renk konusurken bazen karsi tarafin sesini net algiliyamama olusuyor benim telefon bozuk degil di mi apple dan kaynaklanan bise

• staroftheskies S kullanıcısına yanıt
    ya aynı şey benimde başıma geldi bende bulamadım bulan varsa yazsın telefonla biri beni aradığında 1 veya 2 saniye bazen ses gitmiyor karşıya
  • Sorun GSM operatörü ile ilgili robotlaşma ve mekanikleşme sorunu hat sorunudur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vodafone kullaniyorum, hat gec baglaniyor. Turkcellde aninda baglaniyor ve sed cok net gidiyor.
    Arkadasin dedigi operator etkisi de sozkonusudur.

• Biraz konu hortlatmak gibi oldu ama yazmazsam olmaz.
    Bu sorunu yaşayanlar telefonunda şu ayarları yaptıktan sonra tekrar bildirebilirler mi?

Telefon üzerinden
    Ayarlar > Genel > Erişebilirlik > Duyma iyileştirme > Açıksa kapalıya kapalıysa açık konuma getirin
    (İngilizceden çeviri yaptığım için hatalı olabilir benzerlerine girin zaten bulacaksınız)

Kız arkadaşımın 5s telefonunda bu robotlaşma, sesin boğuk, uzaktan gelmesi problemini bu şekilde çözdük. Kulaklıkla konuşulduğunda zaten sorun yoktu fakat ahizeyle konuşurken ciddi problem yaşatıyordu.
    Eğer sorun çözülürse bilinki bu mikrofona yapılan bir güncelleme ile gürültü önleyici özelliğinin eklenmesindendir. Aynı durum Galaxy S3 telefonlar ilk çıktığı zaman da yaşanmıştı. Telefon yakından konuşulduğunda çok net pürüzsüz ses iletirken yanağınızdan 1 cm ayırdığınız anda sizin sesinizi de gürültü olarak algılayıp filtreliyordu ve karşı tarafın sizi duyması imkansız hale geliyordu. Gürültü önleyici kapatıldığında sorun ortadan kalkıyordu.
    Tabi otobüs veya kalabalık ortamlarda konuşurken gürültüden dolayı biraz sorun yaşayabilirsiniz. Hiç duymamaktansa ben gürültülü de olsa duymayı tercih ediyorum tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnonimAdam -- 9 Mayıs 2014; 16:14:35 >

• 3 gün önce timden aldığım 5S ne yazıkki bu sorun yüzünden görüşme yapmaya korkar oldum konuşurken sanki kulağımın içine basınç uygulanıyormuş gibi bir durum var geride iade edemiyorum acaba sorun bendemi dedim farklı bir kaç arkadaşıma denettirdim onlarada aynısı oldu işin garip yanı aynı cihazdan başka arkadaşımda mevcut onda böyle bir sıkıntı yok..

Ayarlar-genel-erişebilirlik- telefonun gürültüsünü gider açıktı ilk baktığımda kapattım ama sonuç yine aynı:(
  • Benim kullandigim 5s ise eski nokia kadar sesi net vermiyor. Ses biraz boguk ve anlasilmaz oluyor. Karsi tarafi anlamakta gucluk cekiyorum cogu zaman. Ses de karsi tarafa genelde az gidiyor. Bu apple'in ses olayini bastan incelemesi gerek gibi.

• benim iphone 4s te de bazen konuşmalarda çekim full olduğu halde karşı tarafın sesi sanki iphone çekmiyormuş gibi bozuk geliyordu robotik sesler geliyordu milletle tartışıyoruz kardeşim sesin gelmiyor diyorum çeken biryere çık telefonun çekmiyor devamlı böyle sıkıntılar yaşatıyordu
    dükkanda iphone sinyal çekimi iki dişe indiği zaman konuşmak mümkün olmuyordu hat türkcell 3g 2g hepsini denedim sonuç alamadım aldım birtane samsun bir hafta şarjı giden basit telefon tek diş çekimde net bir şekilde görüşme yapıyorum ne ses kesiliyor ne robotlaşıyor akıllı telefonunmu var derdin var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengooo -- 15 Temmuz 2014; 1:15:34 >
  • Konuşuken cızırtı problemi bendede oluyor var mı bir çözüm yolu
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.