Şimdi Ara

iPhone 6 için de pil değişim programı başlatılabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iPhone 6 için de pil değişim programı başlatılabilir

Apple bazı cihazların arızalı pille gelip beklenmedik kapanmalara neden olabileceğini tespit ettikten sonra, iPhone 6s için bir geri çağırma programı başlatmıştı. Yayınlanan yeni bir rapor bu kampanyanın iPhone 6'yı kapsayacak şekilde genişletilebileceğini gösteriyor. Apple konusuda güvenilir bir kaynak olan Japon blog Macotakara, şirketin iPhone 6'da da benzer bir sorun keşfettikten sonra böyle bir seçenek sunmayı düşündüğünü bildiriyor.

Temel olarak Apple, bazı iPhone 6s modellerinin ani pil boşalması ve ardından kapanmasına neden olan hatalı pillerle geldiğini söylüyor. Çünkü bu piller üretim sürecinde daha uzun süre havaya maruz kalmışlar.

Firma çok az sayıda telefonun bu hatadan etkilendiğini ve hatanın sadece iPhone 6s modelini kapsadığını söylemişti. Ayrıca bunun bir emniyet sorunu olmadığını, Eylül ve Ekim 2015 arasında üretilen sınırlı seri numarası aralığındaki cihazları etkilediğini açıklamıştı.

iPhone 6: Bükülme sorunu ve pil sıkıntısı

Ancak iPhone 6'ların da beklenmedik şekilde kapanmasına neden olan arızalı pile sahip olabileceklerini gösteren olaylar da yaşanmaya başlamış durumda. Yaşanan çoğu vakada bu hatalı pillerle gelen iPhone'ların pil oranı %50'nin üstünde olduğunda bile beklenmedik şekilde kapandığı bildiriliyor.

Ayrıca Bkz.Çerçevesiz amiral gemisi Oppo Find 9 büyük heyecan uyandırdı
    Eğer iPhone 6'lar da gerçekten etkilenmişlerse, bu durum modelin piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra ortaya çıkan ünlü bükülme sorununun (bendgate) ardından ikinci büyük sıkıntı olarak kayıtlara geçecek.

Ancak şimdilik iyi olan şey batarya bozulmasının bir güvenlik sorunu teşkil etmemesi ve telefonun beklenmedik şekilde kapanmasına rağmen en azından yaralanma riski taşımaması. Apple ise yeni geri çağırma programı söylentileri hakkında AppleInsider sitesine "Hizmet istatistiklerini sürekli değerlendiriyoruz, şu anda geniş bir iPhone 6 pil değişimi programı başlatmak için planımız veya zemin yok" şeklinde bir açıklama yaptı. Konunun ne şekilde ilerleyeceğini yaşanabilecek yeni olaylar şekillendirecek.

• iphone 6'ların hepsini toplayıp 6s falan vermeliler hatta bu utançtan dolayı 7 versinler direk. 6 resmen sakat doğdu yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hegomanya48 -- 18 Ocak 2017; 21:36:20 >
  • Doğru bir hareket olmuş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonları iade alsınlar ya bu bataryalarda patlarsa?

• bizim 6s plus ta başka sorunlar da vardır yenisini verdiler öecbur

• Ekrem71 ne oluyor abi ? Hemen Apple'ı arayalım nedir bu diye ?

• tamda 1 aydır telefonumda aynı sorun baş göstermeye başlamıştı. şarjı %50 civarıyken birden %10 seviyesine düşüyor, şarja takınca birden %60 oluyor kafayı yemeye başladı. son güncellemeden mi oluyor nedir bu yoksa bataryası mı bozuldu, garantisi bitmeden versem mi diye düşünüyordum.

• quote:

Orijinalden alıntı: hegomanya48

iphone 6'ların hepsini toplayıp 6s falan vermeliler hatta bu utançtan dolayı 7 versinler direk. 6 resmen sakat doğdu yani

Dediğin firma Apple :D :D dua et de 5s vermesinler :)
  • Beyler Telefonu Bilerek Çizdim Derin Bir Şekilde Apple Versem Değişimini Yaparmı Yenisini Verirmi Yani?

Not:qandırdım Zaaa xd Ben Dokunmaya Kıyamıyorum 7x24 Saat Siliyorum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim üründe seri no kontrolu yaptım sorunlu ürünü almanyadan almıştım acaba Türkiyede pil değişimi yapılabilirmi

• bircancan B kullanıcısına yanıt
    Garantisi evet bitti mart ayı almanya gidiceğim tekrar ama hatalı bir ürünü ülke olarak ayırmaları çok saçma olur umarım değişim olur tşk ediyorum size bilgi için

• arda28 A kullanıcısına yanıt
    rica ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

2700mah'lık AA pilleri 2400mah'lık telefon bataryalarından küçük. Firmalar telefonlar çabuk eskisin ve yenisi alınsın diye bilerek sağlam ve büyük mah değerli pil takmıyorlar cihazlarına. Kullanıcılar biraz uyanık olup almasalar, firmalar kendine çeki düzen verecek.

Artık günümüzde en dandik telefonda bile 10.000mah batarya olmalıdır, insanları maymun ettiler herkesin evinde ayrı, arabasında ayrı, cebinde ayrı şarj aleti var. 4000mah bile 24 saati çıkaramıyor.

Mah değeriyle herşey olup bitiyor mu? O iki tane aa pil sisteme gereken amper değerini sağlaya bilecek mi? Tabikide hayır. Aynı boyutlarda pil yaparsan ya mah değeri düşücek amper yükselicek ya da amper yükselicek mah değeri düşücektir. İkiside yükselsin diyorsan pilin boyutunun artması gerekir.

• Ağırlığı ne kadar olur peki? Firmalar istemiyor diye birşey yok hocam adamlar niye yapıp daha çok satmak istemesin?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.