Şimdi Ara

İphone 6 ve 6+ ya yamulursa? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: GörünmezAdam

Eğer telefonu popo cebinde tutarsan kusura bakma ben bile yamulurum. Arkadaş bir telefon nasıl eğilebilir ?
    hadi onu bunu geçtim, ben cebinde kırmadan tek sigara taşıyan adam biliyorum adamlar telefonu yamultuyor

Merhaba arkadaşım bende 5s var 1 yıldır kullanıyorum fabrika ortamında çalışıyorum normalden sıcak telefonu normal sağ cepte taşıyorum geçen gün bir çıkardım cebimden yamulmuş nasıl oldu ne oldu belli değil ama cebimde yamuldu napsam bilemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefon dış etkenlerden ve kendi içerisinden 60-70 derece ısınıp materyalin yumuşaması sonucunda yamulabilir.
  • iPaddeki malzeme kullanilmissa yamulmaz.
  • Video ve fotoğraflardan malzeme kalitesini anlamak ayrı, üstüne oturarak zarar görmemesini beklemek ayrı vs vs
    Ne yaptın Apple, millet ne hallere düştü daha telefonu görmeden
  • O değil de , şu iPhone 5 ve 6'nın bulunduğu görsele baktığımda, iPhone 5/5S in 6'nın yanında ne kadar eski durduğunu farkettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: GörünmezAdam

quote:

Orijinalden alıntı: UNF0RGIVEN

bence ince veya kalın olması yamulmaya etkisi yok. önemli olan mukavemet değeri yani sert yapıda bir tasarımsa sorun olmaz normal kullanımda.birde herhalde görmüşlerdir 5 ve 5s kasasını önlem almışlardır diye düşünüyorum

Malzeme sert olursa darbede hasar artar. Malzeme yumuşak olursa darbedeki hasar esnemeyle emilir ve hasar daha az olur

Tamamiyle yanlış bir düşünce, one, one x, m8, 4s gibi birsürü metal kasalı telefon var.Hiçbirinde İphone kadar çok yamulma problemi duymadım şimdi bu telefonlar darbe aldıgında iphone5 den daha fazlamı hasar alıyor ?
    Çercevenin dandikligi renginin soyulmasından bile belli. 3gs kullandım 4 kullandım hiç sorun yoktu
    yamulma problemi = yetersiz ar-ge

• Bence yamulmasi kirilmasindan iyidir fakat ana materyal olarak apple farkli malzeme kullandigina dair bir bilgi vermedi,centik darbe deneyleri yada akma deneyleri 5s icinde 6 icinde ayni oldugu kanisindayim.

• alüminyum alaşımlarda geri yaylanma ve deformasyon tabloları çok değişkendir. O yüzden gerçekten alüminyum alaşımlar üzerinde çalışırken uzun testler yapılarak yeterli rijidite ve esneklik sağlanmalıdır. Unutulmamalıdır ki iphone da ki alüminyum alaşım hafızalı metal alışımı değildir... Yani ne sert ne yumuşak olması ne kalın olması ne de ince olması iyi değildir çünkü hepsi esneme ve deformasyon için değişken özelliklere sahiptir. Sonuçta uçaklarda alüminyum alaşım kullanılıyor ancak alaşım değerleri çok önemlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legendary! -- 16 Eylül 2014; 18:01:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sacramental

quote:

Orijinalden alıntı: brian heriot

quote:

Orijinalden alıntı: Sacramental

Cep telefonunu arka cebine koyanlara iyi oluyor,sonra niye yamuldu.

Acaba ...?

Ne biçim mantık telefonu cebine koyamıycak mısın

Arka
    Arka
    Arka

• İnsan nasıl yamultur telefonunu :)

• 100 kilo kaseyle telefonun üstüne oturuyor sonrada yamuldu
  • Telefonun bulunduğu cepteki lobun yumuşaklığı ile alakalı. Yağ çoksa yastık etkisi yapar gömülür yamulmaz.

Ya ne acayip konular açıp duruyorsunuz arkadaş. Üzerine oturursan yamulur tabi ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ynal -- 16 Eylül 2014; 18:55:40 >
  • Telefonun dar uzun olması da riski artırıyor. Fakat o kadar da hassas değil baya bir güç ıygulanması lazım. 4s ve 3g kadar tabiki sağlam değil. Dikkatli kullanmak gerekiyor.

6 nın şekli bunu önleyebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harpci -- 16 Eylül 2014; 19:00:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ynal

Telefonun bulunduğu cepteki lobun yumuşaklığı ile alakalı. Yağ çoksa yastık etkisi yapar gömülür yamulmaz.

Ya ne acayip konular açıp duruyorsunuz arkadaş. Üzerine oturursan yamulur tabi ya.

einstein was here
  • Az önce appledan telefon aldım beyler... Beni ar-ge lerine çağırıyorlar. Gideyim mi? (csb)
  • quote:

Orijinalden alıntı: pilotcosmos

Apple diyor ya bu incelikte bir telefonu ilk kez yaptık... Bundan daha kalın ve daha küçük olan ip5 lerde biraz hafızalarınızı yoklarsanız yamulma vakaları baş göstermişti...

İphone 6 ve 6+ ya yamulursa?

Bu incelikte, bu genişlik ve büyüklükte bir telefonun özellikle ceplerde yamulma olasılığı bana bir mühendis olarak düşük gelmiyor. "Onlarca apple mühendisi bunu mu düşünemeyecek" diyeceksiniz... Buraya yazıyorum ben...

Acaba yamulma garanti kapsamında mı?

İphone 6 ve 6+ ya yamulursa? İphone 6 ve 6+ ya yamulursa?

demekki apple muhendisleri düşünememiş. bravo valla

• Teşekkürler hocam.

@sstarr
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.