Şimdi Ara

Iphone 6s (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: starnebula01

Topu topu 2-3 ay bekliceksin,gidip aynı parayı 6 ya verme bence,12 mp kamera,2gb ram,metal kasa,force touch, bu özelliklere 2-3 ay daha sabret bence.

Bu özelliklerle geleceği kesin mi? ,

Konu sahibi arkadaşım ithal ürünlere ekstra vergi başlarsa fiyatının nerelere gelebileceğini de hesaba kat bunu atlama sakın .
  • YoungScientist kullanıcısına yanıt
    vainglory oynasana bi 5 te bide 5s te
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iwan

vainglory oynasana bi 5 te bide 5s te

Hahaaha biliyodum bana metal api ile geliştirilen birşey diyeceğinizi. 4 inch ekranda vainglory oynayabiliyosanız yetenek zaten diyecek bişey yok. Ama kendinizi kandırmayın işlemci 64bit oldu diye bide parmak izi eklendi diye (ki şuan 64bit destekleyen doğru dürüst uygulama yokki bütün uygulamaların zaten 32bit destegi var) bak dostum cihazların arasında 1 yıl var azıcık değişiklik olması doğal değilmi ama sence iphone 5in yapamadığı 5sin yaptığı ne var ? Bana kalkıp metal ile geliştirilen oyunlar deme (bi elin parmağını geçmez) zaten kimse 4inch bi telefonu playstation niyetinede almaz. Ki 6 ile 6s arasında performans acısından aman aman bir fark olmayacak eve belki ram artacak bu belki multitaskingi geliştirebilir ama tekli uygulama performansında değişen bişey olmayacağını herkes bilir her yıl aynı şey bekle yenisini al bekle yenisini al sanki bu cihazlar her sene vay anasını dediğimiz yeniliklerle geliyo (ki %90 s modelleri sadece performans artışıyla geliyo) sadece yok şu kadar ram ekledik yok eski ayfondan şu kadar hızlı diye lanse ediliyor. Lütfen oturup bi düşünün ya 2 ay sonra ölseydiniz nolcaktı lütfen biraz anı yaşamaya bakın bu kadar kaptırmayın alacağınız bir iphone 6 ile 6s arasında dünya kadar fark yok (ki günlük kullanımda hiç fark olmayacak) bunun için 3-4 ay bekleyip sonra kuyruga girip alamayıp reziilik yaşayıp dahada beklemeye gerek yok alın gitsin playstation değilki bu 10 senede yeni model çıkmıyoki dudak uçuklatan bişey eklesinler alete yinede para sizin tercih sizin istediğinizi yapın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: cMbRs

quote:

Topu topu 2-3 ay bekliceksin,gidip aynı parayı 6 ya verme bence,12 mp kamera,2gb ram,metal kasa,force touch, bu özelliklere 2-3 ay daha sabret bence.

Bu özelliklerle geleceği kesin mi? ,

Konu sahibi arkadaşım ithal ürünlere ekstra vergi başlarsa fiyatının nerelere gelebileceğini de hesaba kat bunu atlama sakın .

Ben kesin gözüyle bakıyorum, zaten ip6 da gelmesi gereken özelliklerdi bunlar bence kamera,ram vs. "S" serisine sakladılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: YoungScientist

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 27alperen27

quote:

quote:

hayır bekle takma dier gereksiz yorum yapanları.Ben geçen sene nissan-mayıs gibi telefon alıcaktım araştırıyordum sonra düşündümde bekliyeyim de en iyisini alayım neden saglam bişi almıyaım parayı vermişken beklerim en iyisini alırım ama bu abartılıcak durum deil 4-5 aylık bekleme süreci zaten başka telefonda alsaydım minumum 3 ayda alıcaktım ve bekledim, ön sipraişten almıştım 25 ekimde telefonum elimdeydi (siparişde geç kaldım 2. sipariş açıldıgında sipariş vedim ilk lerde verebilseydim 5-10 ekim arası gelirdi )

6s i beklemeni tercih ederim sonuçta en az 1-2 sene kullanıcaksın en iyisi olsun

Ortalama 5 ay sonra çıkacak yeni model şimdi iphone 6 alsa yine en iyi modeli alacak ve 6sten eksiği olmayacak bu neyin kafası onu anlayamıyorum ben 6 zaten piyasanın en iyisi 5 ayda öyle olcak 6s çıkıncada 3310a dönüşmeyecek zaten sonuçta

Şuan 5 ile 5 s in çıkalı 2-3 sene oldu.Peki şuan gözünüzde hangisi aşikar tamam ip5 çöp deil gayet saglam ve iyi, ama gözünüze ve elinize hangisi aşikar söylermisiniz.
    Şuan 2. El telefon alıcak birisine 5 mi 5s mi tercih ederdiniz göz ardı etmiyelim lütfen.
    Adam almışken alsın ,6 gayet iyi bir amiral gemisi ama 6s yanında?

5in 5Sten tek eksiği parmak izi. Ayrıca 6ile 6s arasındada sadece performans farkı olacağı belirtiliyor (dedikodulara göre) sonucta ikiside telefon 6Sin kalkıp battlefield4 crysis3 gta 5 açacak hali yok kalkıp yemek yapıp bulaşıkta yıkayamaz 3-4 özellik için (içinde ülkemizde bulunmayan hızlı lte gibi şeyler) 4-5 ay bekleyip en az 500-600 tl daha fazla vermek bana mantıklı gelmiyor o zaman bekleyelim 7 alsın arkadaş

Parmak izi küçümseyecek bir özellik değil.ayrıca 5 ile 5s in arasında sadece parmak izi yok yorumun çok boş olmuş.

Başka ne var anlatsana

Dostum daha ne istiyorsun anlamadım yeni bir işlemci 64 bit desteği,parmak izi okuyucu,ayrıca herşeyden önemlisi güncel bir telefon bir sene önde olan bir telefon "S" serilerini kavrayamamışsın sen daha.düz serilerdeki hatalar gideriliyor.şu an ip6+ kullanıyorum daha önce 5 kullanıyordum ve 5 ile 5 s arasında gerçekten fark var performans vs , ayrıca ip6+ bile bazı yerlerde ufak kasıyor nadir ,yani yetmiyor 1gb ram ilerde daha da sorun çıkaracak, 2gb ram nasıl olur sen düşün 1gb nasıl hızlıysa.12 mp kamera metal kasa ve daha cok özellik.yani bunlar için 2-3 ay beklenebilir sanki 1 yıl bekle diyoruz,kendi bileceği bir iş ama ben 6s i beklerdim sonuçta para basmıyorum hemen hemen aynı parayı veremem eski kasaya kısa bir süre kalmışken.

Ya yapma lütfen tamamda dedigim gibi 6s imkanım varken neden 6 alayım lütfen mantıklı ol lütfen

• quote:

Ya yapma lütfen tamamda dedigim gibi 6s imkanım varken neden 6 alayım lütfen mantıklı ol lütfen

Ben size alın yada almayın demiyorum karar sizin para sizin ben tavsiye verdim sadece burda insanlarla tartışmıyorumda zaten adam sormuş alayımmı bekleyeyimmi diye bana siz cevap verdiniz ben size değil ben sadece görüşümü söyledim canınız ne istiyosa onu alın iyi günler

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hayır bekle takma dier gereksiz yorum yapanları.Ben geçen sene nissan-mayıs gibi telefon alıcaktım araştırıyordum sonra düşündümde bekliyeyim de en iyisini alayım neden saglam bişi almıyaım parayı vermişken beklerim en iyisini alırım ama bu abartılıcak durum deil 4-5 aylık bekleme süreci zaten başka telefonda alsaydım minumum 3 ayda alıcaktım ve bekledim, ön sipraişten almıştım 25 ekimde telefonum elimdeydi (siparişde geç kaldım 2. sipariş açıldıgında sipariş vedim ilk lerde verebilseydim 5-10 ekim arası gelirdi )

6s i beklemeni tercih ederim sonuçta en az 1-2 sene kullanıcaksın en iyisi olsun

Ortalama 5 ay sonra çıkacak yeni model şimdi iphone 6 alsa yine en iyi modeli alacak ve 6sten eksiği olmayacak bu neyin kafası onu anlayamıyorum ben 6 zaten piyasanın en iyisi 5 ayda öyle olcak 6s çıkıncada 3310a dönüşmeyecek zaten sonuçta

Şuan 5 ile 5 s in çıkalı 2-3 sene oldu.Peki şuan gözünüzde hangisi aşikar tamam ip5 çöp deil gayet saglam ve iyi, ama gözünüze ve elinize hangisi aşikar söylermisiniz.
    Şuan 2. El telefon alıcak birisine 5 mi 5s mi tercih ederdiniz göz ardı etmiyelim lütfen.
    Adam almışken alsın ,6 gayet iyi bir amiral gemisi ama 6s yanında?

5in 5Sten tek eksiği parmak izi. Ayrıca 6ile 6s arasındada sadece performans farkı olacağı belirtiliyor (dedikodulara göre) sonucta ikiside telefon 6Sin kalkıp battlefield4 crysis3 gta 5 açacak hali yok kalkıp yemek yapıp bulaşıkta yıkayamaz 3-4 özellik için (içinde ülkemizde bulunmayan hızlı lte gibi şeyler) 4-5 ay bekleyip en az 500-600 tl daha fazla vermek bana mantıklı gelmiyor o zaman bekleyelim 7 alsın arkadaş

Parmak izi küçümseyecek bir özellik değil.ayrıca 5 ile 5s in arasında sadece parmak izi yok yorumun çok boş olmuş.

Başka ne var anlatsana

Dostum daha ne istiyorsun anlamadım yeni bir işlemci 64 bit desteği,parmak izi okuyucu,ayrıca herşeyden önemlisi güncel bir telefon bir sene önde olan bir telefon "S" serilerini kavrayamamışsın sen daha.düz serilerdeki hatalar gideriliyor.şu an ip6+ kullanıyorum daha önce 5 kullanıyordum ve 5 ile 5 s arasında gerçekten fark var performans vs , ayrıca ip6+ bile bazı yerlerde ufak kasıyor nadir ,yani yetmiyor 1gb ram ilerde daha da sorun çıkaracak, 2gb ram nasıl olur sen düşün 1gb nasıl hızlıysa.12 mp kamera metal kasa ve daha cok özellik.yani bunlar için 2-3 ay beklenebilir sanki 1 yıl bekle diyoruz,kendi bileceği bir iş ama ben 6s i beklerdim sonuçta para basmıyorum hemen hemen aynı parayı veremem eski kasaya kısa bir süre kalmışken.

Keşke ram nedir bilseydiniz kasmaya sebep olan bişey değiş onu söyleyeyimde yinede bi araştırın isterseniz alayınız 1 gb rame yardırıyorsunuz 1gb ram multitasking için çok iyi değil belki (4-5 uygulamadan fazlası) ama emin ol kasmayla ramin alakası yok ram bir depolama birimi

• starnebula01 kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, ben 5s kullanicisiyim. İki gun once telefonum bozuldu ve 600 kusur lira masraf cikti. Buyuk ekran istedigim icin 6+ dusunuyorum ama az kalmisken yeni modeli beklemeli miyim sizce? Cunku daha ustun ozelliklerle gelecek falan yeni model. Yenisi cikana kadar duz 5 ile idare edebilirim

• Gopfbye beklemeni tercih ederim ama yinede sana kalmış yorumları okursan beklemeye karar kılıcagında eminim

Ram kasmayla alakası yokmu :( KOysana bi6 ya 512 lik ram ne oluyo . Yada açıklasana bize biraz ram i.

• quote:

Gopfbye beklemeni tercih ederim ama yinede sana kalmış yorumları okursan beklemeye karar kılıcagında eminim

Tesekkurler

• quote:

Ram kasmayla alakası yokmu :( KOysana bi6 ya 512 lik ram ne oluyo . Yada açıklasana bize biraz ram i.

ram random acces memory anlamına gelir ramler normal disklerden çok daha fazla hızlıdır bir işlem yaparsınız bunu kapatırsınız bu işleme tekrar döndüğünüzde sabit hafızadan değil daha hızlı açılması için ramden açılır anlık hafıza diyebiliriz. Ram multitaskingde iş görür tekli görevlerde pek bir esprisi yok hemde telefon için ayrıca arkaplanda çalışan widgetler falan içinde ramler lazım ama 1Gb yeterli bir değer özellikle telefon için. tekli işlemlerde dediğim gibi pek bir esprisi yok ki iphone 6s e 2 gb ram koyuyolar fazla iyidir ama bu sadece multitaskingi etkiler kasmayla falan gram alakası yok. ayrıca battle field 4 veya gta 5 falan port edilemeyecegine göre açtıgın oyunlar bellidir zaten. telefonda iş yapan cpu ve gpudur bir işlem yaparsın bu işlemcide işlenir işlemcinin yetersiz olması kasma yapmaz donma yapar telefon anlık takılabilir kasma dediğimiz olay fps düşüşüdür buda kare atlama olarak geçer ekrana gelen her görüntüyü gpu sağlar eğer bi telefonda kare atlama oluyosa işlemcide ramde değil gpuda arayacaksınız hatayı . eger donma oluyorsa birşeye tıklıyorsunuz telefon cevap vermiyo 2 sn sonra kendine geliyorsa cpuda arayacaksınız. ramin hıza etkisi miktarı değil frekans değeridir ama sizin gibi hiç bişeyden anlamayan herifler ooooo apple 2 gb ram koycakk ooo uccak cihaz der. 2 gb ram olması iyi bişey kötü değil fakat hızla alakası yok bu miktarın bu kadar ram delisiyseniz zenfone 2 alın (4gb ram mevcut) hem apple ın stabil işletim sistemleri ürettiğine inanıyorsunuz hemde o yetmez bu yetmez ram yüzünden kasıyo diyorsunuz o kadar mühendis bilmiyo bi siz biliyosunuz. kimseyi aşşağılama gibi bi niyetim yokta bişey yazarken araştırıp düşünüp öyle yazın iyi günler

• quote:

Orijinalden alıntı: Iwan

2 ay maks 3 ay süre kalmışken 6s in çıkmasına kesinlikle beklenir fiyatı 2699 dan girer dolar artmassa yeni zam yapılmazsa .

arkadaşım agzından bal damlamış gerçekten :)
    Saolasın forumun anlamı bu işte beni bilgilendirdigin için teşekür ederim ama hala ramin kasmayla alakası oldugunda kanımca hala evet diyorum kasma derken benim anlatmak istedigim bi sıkıntı olur dururmu yavaşlar mı bilemem yani yag gibi olamaz cihaz ama ram yükseldikçe bu sıkı tışı durum azalır yani kasma .Tabi benim senin kadar bilgim yok dur benim anlatmak istedigim bu

Üst model her zaman iyidir 6-7 ay kulanacak adam 6 alsın evet süper bi telefon ama 2-3 sene kulanacak 6s i beklemeli şuan 5 lerde sıkıntı oluyo oyunlarda internette filan bilemem gpu sumu cpu su mu işlemci mi ram mi ama 5s de onun kadar yok ben bunu bilirim .İşte o yüzden ben iyi olanı ve parayı bilirim geri kalanlar muhendisler düşünsün

• 6s'i bekleme fiyatları çok uçuk olacak

• quote:

Saolasın forumun anlamı bu işte beni bilgilendirdigin için teşekür ederim ama hala ramin kasmayla alakası oldugunda kanımca hala evet diyorum kasma derken benim anlatmak istedigim bi sıkıntı olur dururmu yavaşlar mı bilemem yani yag gibi olamaz cihaz ama ram yükseldikçe bu sıkı tışı durum azalır yani kasma .Tabi benim senin kadar bilgim yok dur benim anlatmak istedigim bu

Üst model her zaman iyidir 6-7 ay kulanacak adam 6 alsın evet süper bi telefon ama 2-3 sene kulanacak 6s i beklemeli şuan 5 lerde sıkıntı oluyo oyunlarda internette filan bilemem gpu sumu cpu su mu işlemci mi ram mi ama 5s de onun kadar yok ben bunu bilirim .İşte o yüzden ben iyi olanı ve parayı bilirim geri kalanlar muhendisler düşünsün

çünkü 5le 5in arasında 1 sene fark var azcık performans farkı olsun sorun çıkaran uygulamalarda büyük ihtimal yüksek oyunlardır ki o kadar olur 3 senelik cihaz oyunlarda kasmasının yada kasmamasının sebebide 64 bit işlemci değildir kesinlikle çünkü 32 bite optimize bütün uygulamalar sizin dediğiniz olay ise tamamen gpuyla alakalı şöyle söyliyim bugün 2-3 sene kullanmak isteyen adamda gidip çok rahat ip 6 yada plus alır (4S kullanan var hala) İlerde aman aman bir sorun teşkil etmeyecektir tabiki yenisini almasıda iyidir bekleyecek güzel bir telefonu varsa 3310 gibi bişey kullanmıyosa birde parası varsa beklesin 3-5 ay alsın sorun yok ama hayat kısa yarına garantimiz yok bu bekleme sevdasını yanlış buluyorum uslübum biraz sert hocam kırdıysam kusura bakma

• quote:

Orijinalden alıntı: Caped Crusader

Hocam bekleme işinin sınırı yok bence 7 yi de bekleyebilirsiniz

bende böyle düşünüyorum :D
  • Herkese merhabalar;

Bende iphone 6s bekleyenlerdendim. Bundan birkaç ay önce 6 için peşin fiyatına 2200 TL fiyat aldım ama şimdi peşin 2500 TL denir iphone 6 için. 6s'te anladığım kadarı ile çok radikal değişimler olmayacak. Daha sağlam kasa, daha iyi kamera ve force touchtan başka önemli birşey görmüyorum. Tasarımlar aynı olur gibi.

iphone piyasasını pek bilmem sormak istediğim şey, 6S geldikten sonra 6ların fiyatları sizce düşer mi ? Düşecekse bekleyeyim. Apple bayilerindekiler düşmez diyor.
    Vergi zammı diye birşeyler duyuyorum ; ne zaman olacak bu zam ne kadar olacak ?
    Benim fikrim 6 almak daha iyi olacak gibi zamlanmadan
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.