Şimdi Ara

iPHONE ARKAPLANDA VERİ GÖNDERİYOR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
3.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bende sonradan farkettim andoroidde kurt olmuştum ama ios' a geçince biraz cahil gibi oldum. Ama hızla öğreniyorum sizlerin sayesinde. Başka enteresan birşey varsa söyleyin. Mesela üstten inen durum çubuğunda hava durumunu gösteremedim. Sadece" hava durumu ve borsa bilgilerini sağlayan Yahoo nun Y si" var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuratbanK

Hocam iyi kafa patlatmışsın ve haklısın da. Lakin internet paketin sana sıkıntı çıkartacaksa çıkış yap AppStore kimliğinden. Uygulama indirecek veya güncelleyecek olursan giriş yaparsın ya da mail-şifre girersin. Takma kafaya bu kadar.

aynen sağlam kafa patlattım.internet paketim 1 gb +300 mb da hediye geliyor.dert değil indirip indirmemesi ama boş yere şarjı neden boşaltayım ki.
    vodafone kullanırken farkına varmıyordum 4s de.
    zaten 3g maksımum 10 saat açık kalıyordu sonra wifiye geçiyordum.
    1 gb yetiyordu.

5s alıp turkcell'e geçince kafadan götürdüğünü farkettim didikledim.

3 telefona aynı şekilde büyük ihtimal sizlerde de bu şekilde oluyor farkına varmıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tropfen -- 20 Ocak 2014; 18:24:16 >
  • tropfen T kullanıcısına yanıt
    Hocam doğrudur; olabilir. Açıkçası ne internet paketinde ne de şarj konusunda sıkıntı çekmediğimiz işin inceleme gereği duymadık.
    Yalnız bu şekilde de bir günlüğüne deneyeceğim; bakalım şarja ne kadar yansıyacak?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Unknown_identifier

Bende sonradan farkettim andoroidde kurt olmuştum ama ios' a geçince biraz cahil gibi oldum. Ama hızla öğreniyorum sizlerin sayesinde. Başka enteresan birşey varsa söyleyin. Mesela üstten inen durum çubuğunda hava durumunu gösteremedim. Sadece" hava durumu ve borsa bilgilerini sağlayan Yahoo nun Y si" var.

Hava durumunu göstermiyor hocam.
  • Hocam uygulama guncellemesi varmi diye denetliyor iste

• Bu maalesef Apple cihazlarda müdahale edilemeyen bir durum. Zamanında ben de çok kafa patlattım bu konuya ve baya bir deneme yaptım. Öncelikle siz uygulamadan çıksanız veya kapatsanız bile arka planda birçok program veri alışverişi yapıyor. Bunlara Apple yazılımları ve sistem uygulamaları da dahil. Uygulamalar sizin kullanım alışkanlıklarınızı, kişisel verilerinizi, ne kadar açıp kapadığınızı, konum verilerinizi vs. topluyor. Bu şu anda android cihazlarda engelleyebileceğiniz bir durum. Arkaplanda veri alışverişi uygulama bazında engellenebiliyor. Ancak iOS da mümkün değil. iOS cihazlarda hangi uygulama ne kadar veri harcıyor onavo count adlı uygulama ile elde edilebilir veya takip edilebilir.

https://itunes.apple.com/tr/app/data-usage-onavo-count-data/id543547474?l=tr&mt=8

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Adını koyamasam da ben de bir veri akışı olduğunu farkediyorum sürekli. Bu olay sanıyorum yüklenen uygulama sayısıyla da artan bir şey. Çünkü sizin yaptığınız gibi ben de zamanında her şeyi ama her şeyi kapatmama rağmen, telefonu sıfırladıktan sonraki şarj ve telefona biraz yüklemeler yaptıktan sonraki şarj arasında uçurumlar var.

Her ne kadar çok dile getirilmese de geceden sabaha kadar olan kronik şarj düşmelerindeki ani artış da bu veri alışverişleriyle ilgili sanıyorum. Normalde sabaha kadar %2 azalan batarya, bir şekilde birden %10-12 kadar düşmeye başlıyor. Ancak cihazı sıfırladıktan sonra yine eski performansına dönüyor. (Her türlü hücreseli ve veri iletişimini, uygulama işlemelerini vs. kapattığımızı farzederek yaşanıyor bu düşmeler, bu konudaki gibi.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: voxah

Bu maalesef Apple cihazlarda müdahale edilemeyen bir durum. Zamanında ben de çok kafa patlattım bu konuya ve baya bir deneme yaptım. Öncelikle siz uygulamadan çıksanız veya kapatsanız bile arka planda birçok program veri alışverişi yapıyor. Bunlara Apple yazılımları ve sistem uygulamaları da dahil. Uygulamalar sizin kullanım alışkanlıklarınızı, kişisel verilerinizi, ne kadar açıp kapadığınızı, konum verilerinizi vs. topluyor. Bu şu anda android cihazlarda engelleyebileceğiniz bir durum. Arkaplanda veri alışverişi uygulama bazında engellenebiliyor. Ancak iOS da mümkün değil. iOS cihazlarda hangi uygulama ne kadar veri harcıyor onavo count adlı uygulama ile elde edilebilir veya takip edilebilir.

https://itunes.apple.com/tr/app/data-usage-onavo-count-data/id543547474?l=tr&mt=8

teşekkür ederim indireceğim bunu.

her saniye mi güncelleme var mı diye takip edilir :D
    saatte bir yaparsın ok. ben appstore hücresel kullanmasın demişim sen hangi akılla güncelleme kullanacaksın vs vs..
    teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: tropfen

quote:

Orijinalden alıntı: voxah

Bu maalesef Apple cihazlarda müdahale edilemeyen bir durum. Zamanında ben de çok kafa patlattım bu konuya ve baya bir deneme yaptım. Öncelikle siz uygulamadan çıksanız veya kapatsanız bile arka planda birçok program veri alışverişi yapıyor. Bunlara Apple yazılımları ve sistem uygulamaları da dahil. Uygulamalar sizin kullanım alışkanlıklarınızı, kişisel verilerinizi, ne kadar açıp kapadığınızı, konum verilerinizi vs. topluyor. Bu şu anda android cihazlarda engelleyebileceğiniz bir durum. Arkaplanda veri alışverişi uygulama bazında engellenebiliyor. Ancak iOS da mümkün değil. iOS cihazlarda hangi uygulama ne kadar veri harcıyor onavo count adlı uygulama ile elde edilebilir veya takip edilebilir.

teşekkür ederim indireceğim bunu.

her saniye mi güncelleme var mı diye takip edilir :D
    saatte bir yaparsın ok. ben appstore hücresel kullanmasın demişim sen hangi akılla güncelleme kullanacaksın vs vs..
    teşekkürler

Sürekli güncelleme yapmıyor. Sistematik veri akışı sağlıyor dediğim gibi. Konum bilgileri, rehber/kişi bilgileri, kullanım alışkanlıkları, sizin ayarlarda yaptığınız değişiklikler bile veri sağlıyor. İsterseniz onavo count u yükledikten sonra deneyin. Sadece ayarlarda birkaç şeyi kurcalayıp çıkınca bile sistem veri akışı sağlıyor. Bunu biz göremiyoruz tabi o an (androiddeki gibi veri alışverişi esnasında aktif olan ikon olmadığı için); ancak veri kullanımından görebilirsiniz. Uzunca bir süre iOS ve Android veri alışverişi ve bilgi mahremiyeti konusunda kendimce gözlemler ve testler yaptım. Bu konuda android daha kontrol edilebilir durumda. En azından uygulamar yüklenirken hangi izinleri istediği veya hangi verileri kullanacağını belirtiyor. Android 4.3 ile birlikte kişisel verilerin izin bakımından sınırlandırılması da getirildi. Ancak dediğim gibi iOS bu konuda biraz daha kapalı ve ketum bir yapıda. Yani sizin app store'dan yüklediğiniz bir uygulamanın hangi verilere veya bilgilere ulaşabildiğini görmek mümkün değil. Ancak dediğim uygulama ile veri akışı takip edilebilir.

• BEN DE KAFAYI PATLATTIM BU OLAYA,
    AĞ AYARLARI SIFIRLA YAPINCA, OLAY DÜZELİYOR, AMA BİR KAÇ HAFTA SONRA YİNE BAŞLIYOR ARKA PLANDA VERİ ALIŞVERİŞE.
    YİNE AĞ AYARLARI SIFIRLA DEYİP İDARE EDİYORUZ.
    EŞİMİNDE BENİMDE TELEFONLARIMDA AYNI SIKINTI. AYNI ÇÖZÜM. BAŞKA YOL BULAMADIM.
  • quote:

Orijinalden alıntı: agahs

BEN DE KAFAYI PATLATTIM BU OLAYA,
    AĞ AYARLARI SIFIRLA YAPINCA, OLAY DÜZELİYOR, AMA BİR KAÇ HAFTA SONRA YİNE BAŞLIYOR ARKA PLANDA VERİ ALIŞVERİŞE.
    YİNE AĞ AYARLARI SIFIRLA DEYİP İDARE EDİYORUZ.
    EŞİMİNDE BENİMDE TELEFONLARIMDA AYNI SIKINTI. AYNI ÇÖZÜM. BAŞKA YOL BULAMADIM.

sıkıntı herkeste var fakat farkında değiller.
  • Konuyu hortlatmak gibi olacak ama bugün bu sıkıntıdan fazlasıyla muzdarip oldum. Uzun zamandır iTunes hespalarının kullandığı veri maksimum 100 mb olurken bugün internet paketimi tüketmiş durumda. Bir günde 880 mb harcadı. Bir el atın arkadaşlar neden böyle oldu bu sefer, nasıl önlenir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deagle100 -- 19 Ağustos 2015; 2:42:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: indicavia

Sizin talebiniz olmasa da, Apple programlar vasıtası ile devamlı bilgilerinizi toparlıyor, programın orjinalliğini sorguluyor. Müşteri hizmetlerinizi arasanız % kaç şarjınız olduğunu bile bulabiliyorlar.

Tanı bilgilerimi gönderme kapalı olsa dahi bu böyle. Fakat internet kotasından düşmüyor. Hatırlar mısınız Apple ilk telefonu çıkarttığında Vodafone ile kullandığı tanı bilgilerinin kotadan düşmemesi ve internet kotası yoksa faturalandırmaması ile alakalı anlaşma yapmamış(yapamamış), o zamanki faturalar ile alakalı bir çok müşteri Vodafone ile davalık olmuştu.

Sonra anlaşma yapılıp nedense üzeri kapatılmıştı bu olayın.

Merhaba.
    Rusya Fedarasyonu bu olayı ulusal bir güvenlik tehditi kabul etmişti ve Apple ürünleri resmi satışını yasaklamıştı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: deagle100

Konuyu hortlatmak gibi olacak ama bugün bu sıkıntıdan fazlasıyla muzdarip oldum. Uzun zamandır iTunes hespalarının kullandığı veri maksimum 100 mb olurken bugün internet paketimi tüketmiş durumda. Bir günde 880 mb harcadı. Bir el atın arkadaşlar neden böyle oldu bu sefer, nasıl önlenir?

Up

• Bunu nasıl kapatacaz?

• tropfen T kullanıcısına yanıt
    Konunuzu gordukten ve yorumlari okuduktan sonra bende bir deneme yaptim. Appstore de cikis yapmadim. Otomatik indirme vs vs kapattim hucresel veri acik bir sekilde 5 dk bekledim. Herhangi bir veri alisverisi olmuyor bende
    Bu mesaja eklenen görseller:

iPHONE ARKAPLANDA VERİ GÖNDERİYOR iPHONE ARKAPLANDA VERİ GÖNDERİYOR

• Hucresel veri kullanilsin kisminda tamaminin kapali oldugunu solemissiniz benim ise durum su sekilde ve bi 10 dk daha bekledim hala veri alis verisi sifir.
    Bu mesaja eklenen görseller:

iPHONE ARKAPLANDA VERİ GÖNDERİYOR iPHONE ARKAPLANDA VERİ GÖNDERİYOR iPHONE ARKAPLANDA VERİ GÖNDERİYOR

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.