Şimdi Ara

iphone'da a5 işlemci?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim aklıma takılan soru iphone çift çekirdek işlemci koymak güç tüketimini nasıl etkiler? Sizce de çok enerji harcamaz mı bu yeni nesil a5 işlemci... Birde 5. nasıl ipod touchlarda da a5 işlemci olassılığı nedir?

• her ikisine de koyar. ayrıca çift çekirdekli işlemcide çekirdek başına düşen yük daha az olur ve çekirdekler düşük frekansta çalışır. sonuçta tek çekirdekten bile daha az enerji tüketir. tabi apple hem işlemciyi ikiye katladık hem batarya süresinden taviz vermedik politikasıyla devam ederse milleti daha rahat kandırır.
  • üretim teknolojisiyle alakalı bir durum,75%
  • ipad 2 nin pilini buyutmedilerse ipad e göre 2side 10 saat gidiyo diye biliriyorum ipad 2 çift çekirdek
  • A5 gelecektir ancak ipad2 den daha dusuk frekansta calisacaktir
  • A5 45nm ile üretiliyor. Eğer iPhone ve iPod için 32nm ile gelirse hiç bir sorunla karşılaşılacağını sanmıyorum. Ama 45nm ile çift çekirdekli işlemci gelirse saat hızından ödünç vermek zorunda kalırlar. Vermezlerle 1 gün gitmeye telefonlar yakındır
  • quote:

Orijinalden alıntı: İnsectboy
    her ikisine de koyar. ayrıca çift çekirdekli işlemcide çekirdek başına düşen yük daha az olur ve çekirdekler düşük frekansta çalışır. sonuçta tek çekirdekten bile daha az enerji tüketir. tabi apple hem işlemciyi ikiye katladık hem batarya süresinden taviz vermedik politikasıyla devam ederse milleti daha rahat kandırır.

Yine alakasız, geçersiz bir yorum. Daha A5 görmemiş adam(!) nasıl bu yorumları yapabiliyor anlamak güç!
    Çift çekirdekli işlemci eğer daha az güç tüketiyorsa bu daha az voltajla çalışabilmesinden kaynaklanır, yada NM küçülmelerden nimetlenmiştir. 2x1 ghz işlemci %30 seviyesinde, 1 ghz tek işlemcinin %60 seviyesinden daha az güç tüketmez. Böyle bir mantık geçerli olsaydı 2x1ghz yerine 10x200 mhz işlemci yaparlardı daha yolun başındayken.

• ipad ile ipad 2nin pilleri aynı.
    ipad2nin tanıtımında a5 için, a4'e ile güç tüketimi aynı fakat 2 kat performanslı demişlerdi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.