Şimdi Ara

Güncellendi! iPhone'da uçak modunda VoWiFi kullanımı ve pil ömrünü uzatma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
5
Favori
3.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Evet , ama raten konum olarak tek bir nokta seçemiyorsunuz. 100m çapında bir daire içine alıyor konumunu. Ben eve girene kadar bu 100m çapına girip kontrolü çoktan yapmış oluyor. Bu sayede eve girince otomasyon tamamlanmış oluyor.

Kısacası en fazla 1-2 dakika kadar hem mobil hem wifi açık oluyor bu süre içerisinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mylm.56 -- 12 Ekim 2023; 21:22:1 >
  • Mylm.56 kullanıcısına yanıt
    Bende otomatik geçiş olmuyor nedense.
    Güncellendi! iPhone'da uçak modunda VoWiFi kullanımı ve pil ömrünü uzatma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

Sebebini bilemiyorum belki arada karıştırdığıınz bir eylem vardır.

Bende bir problem yok.

Evden çıktığımda uçak modu kapanıyor wifi kapanıyor mobil açılıyor.

Eve yaklaştığımda wifi açılıyor wifi ağına bağlanınca uçak modu açılıyor. Ayrıca uçak modunu açma eyleminden sonra extradan wifi aç komutunu vermenize gerek yok. Uçak modu açık olsa bile wifi kendiliğinden kapanımyor.

Yalnız bu otomasyon pil tüketimine sebep oluyor. Telefondan baktığımda belli aralıklarla GPS’ye bağlanması maksimum tasarruf sağlamak isteyenlere pek uygun değil. İster ev ister dışarıda olsun farketmiyor sürekli belli aralıklarla GPS bağlantısı kurması pil tüketimine olumsuz etki ediyor. Pilden maksimum verim elde etmek için ya uçak modu üzerinden ya da diğer arkadaşın yaptığı gibi Wi-Fi otomasyonu üzerinden kullanmak en mantıklısı.

Elbette maksimum tasarruf için uygulanacak bir şey değil. Fakat her eve girip çıkışımda bu uçak modunu hatırlayıp uygulamaktansa günde %3-4 şarj yemesi benim için daha avantajlı. Kişisel tercih...

gunde 3-4 sarj yiyeceğini sanmıyorum. iphone'da en sevdiğim özellik otomasyon. çok fazla konum bazlı otomasyonum var günlük kullanımda çok bir şey fark etmiyorum.

• deneyeceğim sağol

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt
    Yurdışından konuşmuşsun gibi ücretlendirmiyor mu?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • darkbluestaz kullanıcısına yanıt
    Hayır. Wi-Fi üzerinden bağlantı kurulduğu için yurt içinden arıyormuşsun gibi oluyor.

• Üşenmekten ve yanlış yapmaktan çekindiğim için kestirmeyi yapan biri burda son halini link olarak paylaşabilirmi acaba

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • papadoc. kullanıcısına yanıt
    Bu kestirme değil otomasyon. Otomasyonlar kestirmeler gibi paylaşılamıyor. O yüzden kendiniz yapmanız gerek.

• Cihazı tam şarj edip uçak modunda VoWiFi ile kullandım. Birinci gün 9 saat 25 dakikalık ekran süresi aldım. İkinci gün de 5 saat 28 dakikalık süreyi ekleyince toplamda 14 saat 53 dakikalık ekran süresine ulaştım. Cihaz iPhone 14 Plus.

ios sürümünden kaynaklı sanırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    Evet, iOS17’de aç/kapa desteği gelmiş. iOS 16’da yok.

• İçerik iOS 17'ye göre güncellendi.

• Otomasyonu kaldırdım. Artık gerek kalmadı. Kestirmeyi ekledim. Ana ekrana ekleyeceğiniz kestirme üzerinden tek bir hareket ile işlemi yapabilir hale getirdim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.