Evet , ama raten konum olarak tek bir nokta seçemiyorsunuz. 100m çapında bir daire içine alıyor konumunu. Ben eve girene kadar bu 100m çapına girip kontrolü çoktan yapmış oluyor. Bu sayede eve girince otomasyon tamamlanmış oluyor. Kısacası en fazla 1-2 dakika kadar hem mobil hem wifi açık oluyor bu süre içerisinde. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mylm.56 -- 12 Ekim 2023; 21:22:1 > |
Güncellendi! iPhone'da uçak modunda VoWiFi kullanımı ve pil ömrünü uzatma (2. sayfa)
-
-
-
Sebebini bilemiyorum belki arada karıştırdığıınz bir eylem vardır.
Bende bir problem yok.
Evden çıktığımda uçak modu kapanıyor wifi kapanıyor mobil açılıyor.
Eve yaklaştığımda wifi açılıyor wifi ağına bağlanınca uçak modu açılıyor. Ayrıca uçak modunu açma eyleminden sonra extradan wifi aç komutunu vermenize gerek yok. Uçak modu açık olsa bile wifi kendiliğinden kapanımyor.
-
Yalnız bu otomasyon pil tüketimine sebep oluyor. Telefondan baktığımda belli aralıklarla GPS’ye bağlanması maksimum tasarruf sağlamak isteyenlere pek uygun değil. İster ev ister dışarıda olsun farketmiyor sürekli belli aralıklarla GPS bağlantısı kurması pil tüketimine olumsuz etki ediyor. Pilden maksimum verim elde etmek için ya uçak modu üzerinden ya da diğer arkadaşın yaptığı gibi Wi-Fi otomasyonu üzerinden kullanmak en mantıklısı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Elbette maksimum tasarruf için uygulanacak bir şey değil. Fakat her eve girip çıkışımda bu uçak modunu hatırlayıp uygulamaktansa günde %3-4 şarj yemesi benim için daha avantajlı. Kişisel tercih...
-
gunde 3-4 sarj yiyeceğini sanmıyorum. iphone'da en sevdiğim özellik otomasyon. çok fazla konum bazlı otomasyonum var günlük kullanımda çok bir şey fark etmiyorum.
-
deneyeceğim sağol
-
Yurdışından konuşmuşsun gibi ücretlendirmiyor mu?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hayır. Wi-Fi üzerinden bağlantı kurulduğu için yurt içinden arıyormuşsun gibi oluyor.
Üşenmekten ve yanlış yapmaktan çekindiğim için kestirmeyi yapan biri burda son halini link olarak paylaşabilirmi acaba
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu kestirme değil otomasyon. Otomasyonlar kestirmeler gibi paylaşılamıyor. O yüzden kendiniz yapmanız gerek.
-
ios sürümünden kaynaklı sanırım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet, iOS17’de aç/kapa desteği gelmiş. iOS 16’da yok.
İçerik iOS 17'ye göre güncellendi.
-
Otomasyonu kaldırdım. Artık gerek kalmadı. Kestirmeyi ekledim. Ana ekrana ekleyeceğiniz kestirme üzerinden tek bir hareket ile işlemi yapabilir hale getirdim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X