Şimdi Ara

iPhone'dan sonra telefonu yeniden yaratmak [Geçmişten geleceğe] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
6.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: amonramses

quote:

iPhone, esasında herkesin yapabileceği bir teknolojiyi, hop diye piyasaya çıkararak bütün telefon üreticilerini bence kelimenin tam manası ile maymuna çevirdi çünkü bundan sonra çıkacak dokunmatik her telefon ister istemez iPhone ile karşılaştırılacak.

Güzel yazı olmuş barbee fakat burada sana katılmıyorum.Esasen multitouch olayını ilk olarak geliştiren microsofttur.ama herkesin yapabileceği bir teknoloji olduğunu hiç zannetmiyorum.kaldıki apple mühendislerinin iphone u bu noktaya ulaştırana kadar neler çektiğini steve jobs un kendi kaleme aldığı yazısında okuduğumu çok iyi hatırlıyorum.(çalışma ortamında olaylar çıktığından bahsediyorki hiç kendi tarzı değil,işletim sistemini bu alete sokmaktan ,gsm modülünde çıkan sorunlara kadar inanılmaz bir hikaye bulursam tekrar linkini atıcam size) kabul etmek gerekirki apple pek çok konuda diğer firmalardan çok ileride belkide diğerleri bu vizyona sahip olmadıkları için aslada apple ı yakalayamayacaklar.teknolojiyi bilmek,geliştirmek ayrı fakat verimli kullanım konusu apayrı.geleceğin teknolojisi dediğimiz teknolojiler birçok firmada mevcut ama hangisi iphone da olduğu gibi başarılı şekilde hayat geçirebilicek bunları ? en son örnek macbook air i ele alalım madem.. "en kalın yeri piyasadaki en ince notebookdan daha ince" bu lafın ingilizcesini okuduğumda 1dk sonra anlamıştım şimdi sony istese kağıt gibi laptop yapamazmı? bence yapar.. yatırır bütün arge bütçelerini bir konuya halleder.. ama yinede bir adım geride kalır.. bazı firmalar ise bu yarışa hiç girmez.bu işe kaynak ayırmazlar gibi geliyor.nokia ile apple ı karşılaştırmak da çok mantıklı değil nokia da sadece 1 model telefona odaklansa belki bu başlıktaki telefon 2 sene sonra raflarda olur.ama adamların piyasada kaç modeli olduğunu çalışanı bile tam bilmiyodur bu arada iphone um olduğundan değil ama nokia nın bütün telefonları bana kütük gibi geliyo n95 mi? hiç almıyım.. n96 mı? yanından geçmez iphone un isterse içinde roketatar olsun elbette bende önceden nokia kullanıyordum işletim sistemi açısından seviyordum birtek ama o da geride kaldı artık sdk mız var..

Evet, çok doğru. iPhone'a kadar diğer telefon üreticilerinin keyfi yerindeyi, telefon çıkart birine bluetooth koyma diğerine koy ama kamerası düşük olsun, birine wifi koy ama bilmemnesi eksik olsun şeklinde eğleniyorlardı alıcıyla. Multi Touch konusunda apple yaptığına göre, bir başka üretici de yapabilirdi ama ne gerek vardı ki? Zaten kütük gibi telefon yapınca herkes alıyordu.

Apple hangi ara evlerimize girdi, PC ne zaman eskidi, Koskoca Vista... Kullanan kimseyi görmedim desem yalan olmaz. Çok güzel ve akıllı manevralarla bugüne geldiler.

Nokia şimdi multi touch 60gb symbian telefon çıkartsa, sim kilidi olmasa, 10mpx kamerası olsa -ki ilgilenenler bilir, megapixel'in yüksek olması fotoğraf kalitesinin yüksek olduğu anlamına gelmiyor- içinde flash olsa, sıcak suya atınca çorba, buzluğa koyunca dondurma olsa yine de bir an için bile beni düşündürmez alayım mı diye.

Apple'daki sadelik ve o ruh ne yazık ki nokia, sony, lg kim var kim yoksa bugüne kadar hesaba katmadıkları bir şey. Şimdi sil baştan yeniden telefon üretmeyi öğrenecekler.

Ve eminim ki Apple'ın buna cevabı dünden hazırdır.

• quote:

Orjinalden alıntı: soulmate

quote:

Orjinalden alıntı: amonramses
    Güzel yazı olmuş barbee fakat burada sana katılmıyorum.Esasen multitouch olayını ilk olarak geliştiren microsofttur.

Emin misin?Steve Jobs sunumunda multi touch için Apple patentli dedi ama?

selam

belki telefonda kullanım için demiştir ama ben bu teknolojinin daha önce microsoft tarafından geliştirildiğini biliyorum.zaten böyle teknolojilerde firmalar arasında paralele bir ar-ge süreci oluyor birine mal etmek pek mümkün değil,oturana kadar birbirlerinden ya faydalanıyorlar yada kopya çekiyorlar.daha önce dediğim gibi windows 7de multitouch özelliğinin olacağı bir microsoft çalışanı tarafından blog unda açıklandı(belki forumda vardır) hatta adam şöyle bişey dedi "eğer iPhone daki multitouch özelliği hoşuna gittiyse windows 7 ye bayılıcaksınız" yinede dediğini bir araştırayım merak ettim.

• doğru diyosun barbee ..

quote:

içinde flash olsa, sıcak suya atınca çorba, buzluğa koyunca dondurma olsa yine de bir an için bile beni düşündürmez alayım mı diye.

dondurma oluyosa ben alırım işin şakası tabi..

apple gönlümüz fethetti bir kere içinde cdrom olmasada tek usb girişi olsada ben birde macbook air almak istiorm acaip hoşuma gitti ama fiyatlar uçuk buraya getirtmekde sorun biraz beklicez artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amonramses -- 25 Mart 2008; 19:20:16 >

• neyken ney olmuş telefonlar
  • Macbook Air benimde çok hoşuma gitti ancak Türkiyeye giriş fiyatı hakkında 5.000 YTL'lik bir fiyattan bahsediliyor
  • Herzaman ayrıcalıklı olmak isteyenler sony alıyordu.Şimdi ise Apple alıyor..

Bundan sonra başka hangi marka cihaz kullanırsınız?Eğer telefonum, kaybolur, çalınır ise (Allah korusun) başka bir telefon kullanmayı düşünemiyorum.Zira piyasaada öyle ahım şahım beğendiğim cihaz yok.!

En son 3 tane sony P800 -p900 - P1 serisi..p990 dan sonra sony olayı batırdı..P1 şahsen bana göre özellikleri iyi ama ekran ergonomisi sıfır bir cihaz.!
  • Nokia, yıllarca Symbian'ın kölesi olup carl zeiss'larla uğraşır insanları kandırmaya çalışırsa, apple gerilerden gelip böyle sürklase eder tabiki. Zaten teknoloji ve tasarım olayında tek firma olan apple'ı her yerde taklit ediyorlar. Microsoft, Vista'nın yapım aşamasında göz göre göre Apple OS X icon setinden bazı ikonları aynen Vistay'ya kopyala yapıştır yaptı ve bu sonradan belgelerle ispatlandı. XP'de de Apple'ın aqua temasını taklit ederek luna'yı yapmıştı.

Sonuç olarak Apple her zaman teknoloji kullanımı ve tasarımda öncü firma olmuştur. Nokia gidip en üstteki cihazı çıkartsa dahi Apple'ın vereceği bir cevabı vardır. Bunu Nokia da diğer firmalar da bizzat öğrendiler iPhone ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jinxy -- 27 Mart 2008; 13:14:05 >
  • Bi hususada ben bir soruyla deginim

Sizce Teknoloji Hizla ilerliyormu ? Benim kendi dusuncem

Bence ; teknoloji hicte gorundugu gibi abartilacak derecede ilerlemiyor , bir urun ortaya cikariyorlar once 20 mb sonar 100mb yok 250mb yok 1 gb 4 gb 8 gb bu degismelerin teknolojinin ilerlemesi gibi algilayip herkes bende en yuksek kapasiteli olandan olsun diye hucum ediyor, ee abi adam bu yonde talep gelince neden 100 mb lik bi cihazi bianda 16 gb urune donustursun. Telefona camera entegre edildi ilk nokialarda vardi adamlarin 6 yil flan oldu heralde enfazla 5 mp ye ciktilar ve bu doneme kadar ne goturduler dimi vay 1mb di 1.3 oldu yok soyle oldu ama iphone yi dusunun 5 mp lik nokia ile 2mp iphone ve iste asil teknolojik gelisim budur bilmem anlata biliyormuyum arkadaslar. 5mp den 2 mp ye dususle teknolojinin otesine cikmak

Baska bir ornek tv lerde lcd , plasma vs. denilen teknoloji cikardilar cikardilarda ne oldu evlerde 20 cm2 alan acti sadece , 7 yil 8 yili asti galiba bu olay ve hala ayni goruntude ve yine mantik hafizanin artirmasi olayi gibi yok hd ready, yok hd, full hd gibi daha 10 yil gider boyle yok mega piksel bi ustu perfect piksel bi ustu zart piksel zurt piksel diye adamlar yine doldurucak ceplerini , bence teknoloji son derece yavas gidiyor ve sebebin bir kismi tuketicilerin bunlari teknolojik yenilik sanip hemen dalmalari ,

gecen haberlerde de cikmisti 70li 80li yillarda insanlarin 2010 yili donemlerinde nasil bir yasam olucaginin cizimleri vardi gordunuzmu bilmiyorum, ucan arabalar flan hic dusunurmuydunuz 3310 ericson600 flan varken yil 2010 a gelicek ve hala cep telefonun pili 2 gun, diz ustu bilgisayarinin pili 3 saat en fazla gidicek artik buda bi 30 yili alir heralde , neyse daha bunun gibi cok ornekler var

ve kendinize sonkez sunu sorun ya apple olmasaydi

• Bu her zaman için geçerli olan bir satış politikasıdır.Daha alt teknoloji pirim yaparken hiç bir zaman limitlerini zorlayarak üst teknolojiyi çıkarmazlar, ellerinde koz olarak saklarlar.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.